1. خانه
  2. /
  3. کتاب انتری که لوطی اش مرده بود

کتاب انتری که لوطی اش مرده بود

نویسنده: صادق چوبک
3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
1 از 1 رأی

کتاب انتری که لوطی اش مرده بود

و چند داستان دیگر
The Baboon Whose Buffoon Was Dead
انتشارات: نگاه
٪5
165000
156750
0 از 1 رأی

کتاب انتری که لوطیش مرده بود (جلد سخت)

The Baboon Whose Buffoon Was Dead
انتشارات: بدرقه جاویدان
٪10
130000
117000
5 از 1 رأی

کتاب انتری که لوطی اش مرده بود

The Baboon Whose Buffoon Was Dead
انتشارات: بدرقه جاویدان
٪15
130000
110500
معرفی کتاب انتری که لوطی اش مرده بود
کتاب انتری که لوطی اش مرده بود، مجموعه ای از داستان های کوتاه نوشته ی صادق چوبک است که اولین بار در سال 1949 منتشر شد. صادق چوبک در داستان های این مجموعه ی خواندنی، به توصیف دردها و رنج های انسان، چه به صورت انفرادی و چه در جامعه، می پردازد. چوبک که طبق نظر بسیاری از منتقدان به عنوان یک ناتورالیست شناخته می شود، در داستان همنام با عنوان کتاب، میمونی به نام مخمل را به عنوان شخصیت اصلی خود انتخاب کرده است. مخمل پس از این که صاحبش را از دست می دهد، با تصور این که بالاخره آزادی خود را به دست آورده، نفسی به راحتی می کشد اما پس از مدتی درمی یابد که آزادی نصفه و نیمه اش، برای او خوشحالی را به همراه نیاورده است. چوبک در این کتاب، از زبانی ساده و عامیانه استفاده کرده و در عین حال، موفق شده تا مفاهیم عمیقی را از طریق داستان هایش منتقل کند.
درباره صادق چوبک
درباره صادق چوبک
صادق چوبک، زاده ی 14 تیر 1295 و درگذشته ی 13 تیر 1377، نویسنده ای ایرانی بود. چوبک در بوشهر به دنیا آمد. او در بوشهر و شیراز درس خواند و دوره ی کالج آمریکایی تهران را نیز گذراند. چوبک در سال 1316 به استخدام وزارت فرهنگ درآمد. اولین مجموعه داستان او با نام «خیمه شب بازی» در سال 1324 منتشر شد. برخی منتقدان صادق چوبک را در زمره ی نویسندگان ناتورالیست دانسته اند. سیاهی ها و زشتی های جامعه در آثار او با زبانی ساده، به روشنی ترسیم شده است. چوبک را به همراه صادق هدایت و بزرگ علوی، پدران داستان نویسی نوین ایرانی می دانند.
ویژگی های کتاب انتری که لوطی اش مرده بود
  • در فهرست برترین آثار داستانی ایران
قسمت هایی از کتاب انتری که لوطی اش مرده بود

شاید در تمام آن مدتی که خود را آزاد می دانست، یا زنجیر از یادش رفته بود و یا چون مانند یکی از اعضای تنش شده بود و همیشه آن را دیده بود، دیگر به آن اهمیتی نمی داد.

کوبیدن میخ طویله ی زنجیرش به زمین برای او عادی شده بود. همیشه دیده بود وقتی که لوطی آن را توی زمین فرو می کرد، او دیگر همان جا اسیر می شد و همان جا وصله ی زمین می شد. عادت و ترس او را سر جایش میخکوب می کرد. گاه احساس می کرد که میخ طویله اش شل است و توی خاک لق لق می زند. اما کوششی برای رهایی خودش نمی کرد. اما حالا یک جور دیگر بود. حالا می خواست هرطوری شده آن را بکند.

در آن دم که چرت می زدند، همه منتظر و چشم به راه بودند. سرگشته و بی تکلیف بودند. رهایی نبود. جای زیست و گریز نبود. فرار از آن منجلاب نبود. آن ها با یک محکومیت دسته جمعی در سردی و بیگانگی و تنهایی و سرگشتگی و چشم به راهی برای خودشان می پلکیدند.

مقالات مرتبط با کتاب انتری که لوطی اش مرده بود
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه

ضرباهنگ سریع، طرح داستانیِ یک وجهی، و وجود ایجاز از ویژگی های «داستان های کوتاه» هستند

نظر کاربران در مورد "کتاب انتری که لوطی اش مرده بود"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

صادق چوبک که زاده بوشهر است، از نویسندگان و داستان نویسان نامی معاصر است که در کنار صادق هدایت پدر داستان نویسی نوین ایرانی لقب دارد. نوشته هایش رنگ و بوی رئالیسم اجتماعی دارند اما بسیاری از صاحب نظران سبک وی را ناتورالیسم یا همان طبیعت گرایی میدانند. از دیگر آثار شاخص وی میتوان به رمان تنگسیر و سنگ صبور اشاره کرد. روایت انتری که لوطیش مرده بود به همراه چند قصه دیگر در قالب مجموعه داستانی به همین نام به قلم صادق چوبک چاپ شده که اثری بسیار ارزنده است. کتاب در بردارنده قصه هایی است که در دل عامه مردم و به بیان دقیق تر، درون قشر طرد شده جامعه روایت میشوند. البته نکته جالب توجه این است که نویسنده هرگز سعی بر نجات بینوایانی که خلق کرده ندارد بلکه هرچه بیشتر آنان را به گرداب آلودگی شان فرو میبرد و واقعیات زندگی این گروه از جامعه را تصویر میکند. نقطه اوج کتاب روایت قصه "انتری که لوطیش مرده بود" است که بطن آن حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. قصه میمونی که در بند لوطی خود از این شهر به آن شهر میرود و به سازش میرقصد تا بلکه کَرَم لوطی شامل حالش شود و نگذارد از گرسنگی بمیرد. این داستان برای من حکایت ممالک و کشور هایی بود که از بند لوطیشان رهایی یافته اند اما آنقدر به اسیر و در بند بودن خو گرفته اند که شاید دیگر هیچ وقت "نخواهند" به آزادی حقیقی تن دهند...

1401/06/22 | توسطکاربر سایت
3
|

هیچکس از خود تنهایى آسیب نمیبینه ولى از ترس تنهایى چرا (از متن)

1401/06/19 | توسطImfarza
3
|

این کتاب سانسور شده و تعدادی از دستان هاش نیست بهتره زیر زمینی تهیه کنید.

1399/11/15 | توسطسعید اقا محمدی
4
|
پاسخ ها

با سلام و عرض ادب. هم نسخه‌ی نشر نگاه هم بدرقه‌ی جاویدان؟

1399/11/28|توسطامیرمحمد شیرازیان
1

داستان انتری که لوطیش مرده بود روایت گر جوامعی است به تازگی از شر دیکتاتورها خلاص شده اند. جوامع انقلابی که توان اداره امور خود را ندارند...

1399/07/09 | توسطSiavash Vasheghani
1
|