1. خانه
  2. /
  3. کتاب شاهنامهٔ فردوسی (دفتر یکم)

کتاب شاهنامهٔ فردوسی (دفتر یکم)

نویسنده: مهری بهفر
4.4 از 5 رأی

کتاب شاهنامهٔ فردوسی (دفتر یکم)

تصحیح انتقادی و شرح یکایک ابیات
Shahnameh
انتشارات: فرهنگ نشر نو
٪10
1100000
990000
معرفی کتاب شاهنامهٔ فردوسی (دفتر یکم)
اثر پیش رو دفتر یکم از "شاهنامهٔ فردوسی" است که به کوشش "مهری بهفر" تهیه شده و تصحیحی جدید از "شاهنامه فردوسی" را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد. این اثر که "تصحیح انتقادی و شرح یکایک ابیات" شاهکار حکیم ابوالقاسم را در بردارد، گنجینه‌ای است که به حق، عدالت زحمات فردوسی بزرگ را به جا آورده است و شاهنامه را نه تنها تمام و کمال برای خواننده شرح می‌دهد، بلکه یک منبع جامع و همه جانبه، برای تمام پژوهشگران شاهنامه، در هر رده‌ی علمی و تحقیقاتی به حساب می‌آید. ارزش کار "مهری بهفر" با نگاه به دقت و حوصله‌ی او در یافتن و کنار هم گذاشتن اطلاعات مربوط به هر بیت ستودنی است و هر کسی که صفحه‌ای از مجلد پیش رو را از نظر بگذراند، متوجه عظمت تلاش‌های "مهری بهفر" در "تصحیح انتقادی و شرح یکایک ابیات" شاهنامه خواهد شد.
در دفتر نخست از این مجموعه‌ی نفیس و گرانبها، "مهری بهفر"، داستان پادشاهی کیومرث، هوشنگ، تهمورث، جمشید، ضحاک و فریدون را مورد بررسی قرار می‌دهد و "تصحیح انتقادی و شرح یکایک ابیات" این داستان‌ها را به خواننده عرضه می‌کند. کتاب علاوه بر جدول نشانه‌های اختصاری، آوانویسی و نشانه‌های راهنمای متن، از فهرست واژ‌ه‌های گزارش شده، ریشه‌شناسی شده، واژه‌های عربی، غیرایرانی و غیرعربی، فهرست نام افراد، مکان‌ها و بیت‌یاب نیز تشکیل شده و "مهری بهفر" برگردان‌های عربی و انگلیسی شاهنامه‌ی فردوسی را به ترتیب از فتح بن علی محمد بنداری اصفهانی و آرتور و ادموند وارنر نیز در این کتاب گنجانده است. این مجموعه بر اساس معتبرترین و شناخته‎شده‌ترین تصحیح‌های موجود از "شاهنامه فردوسی" به رشته‌ی تحریر درآمده و در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
درباره مهری بهفر
درباره مهری بهفر
مهری بهفر نویسنده و پژوهشگر است و در دانشگاه ادبیات فارسی درس می‌دهد. از وی مقالات متعددی در زمینهٔ شعر کلاسیک فارسی و شعر و داستان معاصر و بازخوانی تاریخ شفاهی زنان ایران منتشر شده است. از ایشان تا کنون پنج دفتر از «شاهنامه، تصحیح انتقادی و شرح یکایک ابیات» منتشر شده و دفترهای بعدی به‌تدریج منتشر خواهد شد. «شاهنامه در دو بازخوانی، شاهرخ مسکوب» نیز با ویرایش ایشان در نشر نو منتشر شده است. همچنین او سردبیر و مدیر مسئول نشریهٔ ویژهٔ معرفی کتاب رود است.
دسته بندی های کتاب شاهنامهٔ فردوسی (دفتر یکم)
قسمت هایی از کتاب شاهنامهٔ فردوسی (دفتر یکم)

خرد را و جان را همی سنجد اوی1/ در اندیشه ی سخته2 کی3 گنجد اوی1 ؟ ۱. ح ، ف ، خا ۔ او ۲. ح این کلمه افتاده ۳. ل چون ||سنجیدن: سختن ، اندازه گرفتن ، برکشیدن ، به معنای دارای وزن ( ارزش ) کردن چیزی یا کسی را. کنایه از ارزشمند کردن ، توازن و لیاقت بخشیدن . در این جا توانایی فهم و دریافت و تمیز دادن به انسان، قدر و مقدار و محل و مرتبه معین کردن برای خرد و جان ؛ پهلوی ساسانی saxtan (ریشه ی زمان حال sanj- ).|| سخته : ( صفت مفعولی از مصدر سختن سنجیده ، وزن کرده شده . اندازه داده شده، معین شده ، مقرر و مقدر شده . ||کی : ( ادات استفهام ) چه زمان ، کدام وقت : اوستا -kaoa ( kaoa ) ، پهلوی اشکانی kao . پهلوی ساسانی .kay || گنجیدن : جای گرفتن ، ( به ) اندازه شدن ، قرار گرفتن .

مقالات مرتبط با کتاب شاهنامهٔ فردوسی (دفتر یکم)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب شاهنامهٔ فردوسی (دفتر یکم)"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یک کتاب تحقیقی زیبا که با خواندن آن علاقمند به خواندن شاهنامه میشویم.من سالها کتاب شاهنامه را در کتابخانه شخصی داشتم اما هیچ وقت بیشتر از ده بیت نتونستم جلو برم.اما از وقتی کتاب خانم بهفر را دیدم درک من از شاهنامه به کلی تغییر کرد.هر علاقمند به شعر کلاسیک ایرانی و علاقمند به فرهنگ ایران خواندن کتاب توصیه میشود

1402/10/10 | توسطمحمد مهدی
10
|

اگر کسی میداند هر جلد این کتاب مربوط به کدام قسمت شاهنامه است ممنون میشوم راهنمایی کند.نه روی جلد ، نه وبسایت نشر نو و نه هیچ جای دیگری ننوشته که هر جلد مربوط به کدام قسمت شاهنامه است.

1402/07/10 | توسطمیلاد یزدانی
0
|
پاسخ ها

دفتر یکم از دیباچه تا پادشاهی فریدون، دفتر دوم پادشاهی منوچهر، دفتر سوم از پادشاهی نوذر تا پادشاهی کیقباد، دفتر چهارم و پنجم از پادشاهی کی‌کاووس تا داستان سهراب و دفتر ششم داستان سیاوش است.

1402/08/24|توسطمهدی - کاربر سایت
16

دمت گرم آقا مهدی

1402/08/26|توسطکاربر سایت
3