1. خانه
  2. /
  3. کتاب روح پراگ

کتاب روح پراگ

نویسنده: ایوان کلیما
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.07 از 7 رأی

کتاب روح پراگ

The Spirit of Prague
انتشارات: نشر نی
٪10
180000
162000
2.5 از 1 رأی

کتاب روح پراگ

(و چند مقاله دیگر)
The Spirit of Prague
انتشارات: آگه
ناموجود
82000
معرفی کتاب روح پراگ
کتاب روح پراگ، اثری نوشته ی ایوان کلیما است که اولین بار در سال 1994 به انتشار رسید. رمان نویس مشهور و برجسته ی ادبیات چک، ایوان کلیما، در این مجموعه از مقالات شخصی و سیاسی به پنج دهه از تاریخ چکسلواکی، از اشغال کشور توسط نازی ها تا انقلاب مخملی، می پردازد. کلیما در این مقاله های جذاب و خواندنی، روح تازه ای به کالبد شهر پراگ می دمد؛ شهری پر از تناقض، با فرهنگی غنی، آشنا با رنج و اندوه اما سرشار از امید و زندگی؛ شهری که شخصیت کلیما را به وجود آورد. مقاله های دیگر کتاب روح پراگ، تجارب کودکی کلیما در اردوگاه های کار اجباری را روایت می کنند و همچنین، مصاحبه ای با فیلیپ راث و پژوهشی از کافکا را به مخاطبین ارائه می نمایند.
درباره ایوان کلیما
درباره ایوان کلیما
ایوان کلیما، زاده ی 14 سپتامبر 1931، نویسنده ای اهل چک است.کلیما دوران کودکی خود را در ترزیناشتات گذراند. بسیاری از آثار کلیما و هم عصرانش در دوره ای ممنوع الانتشار شدند اما او از کشورش خارج نشد و به گفته ی خود، در کنار شادی ها و اندوه های هموطنانش ماند. او در سال 1969 به دعوت دانشگاه میشیگان، برای تدریس به آمریکا رفت. کلیما یک سال بعد به پراگ بازگشت و به نوشتن نمایشنامه و داستان روی آورد اما آثارش تا سال 1989 فقط در خارج از چکسلواکی منتشر می شدند. کلیما در سال 2002 موفق شد جایزه ی فرانتس کافکا را به خاطر یک عمر فعالیت ادبی از آن خود کند.
ویژگی های کتاب روح پراگ
  • ایوان کلیما، برنده جایزه ادبی فرانتس کافکا
نکوداشت های کتاب روح پراگ

مجموعه ای از آثاری بااهمیت.

Publishers Weekly

هیجان انگیز و ارزشمند.

Library Journal
قسمت هایی از کتاب روح پراگ

وقتی کم کم چهارده سالت بشود، گه گدار فکرت به سمت آن چیزی می رود که می خواهی در زندگی انجام دهی و حتی اگر خودت به فکر این مسئله نباشی دیگران به فکرش هستند، چون زندگی وادارت می کند که تصمیم بگیری به کدام مدرسه بروی یا چه شغلی اختیار کنی. در اردوگاه این حرف ها و فکرها اصلا محلی از اعراب ندارد. مثل هر زندانی دیگری، من هم این قدرت را نداشتم که هیچ تصمیمی راجع به خودم بگیرم و فقط تسلیم امر واقع بودم. تسلیم بودم که همان جیره ی اندک غذایم را بگیرم، یک تکه صابون آشغال و در زمستان ها یک سطل زغال؛ این ها همه، همه ی چیزهایی بود که می توانستی توقعشان را داشته باشی. آینده در این دو سوال خلاصه می شد:همین جا خواهم ماند، یا مرا به جاهایی خواهند برد که دیگر هرگز کسی حتی اسمشان را هم نخواهد شنید؟ و: وقتی جنگ تمام شود آیا من هم جزو آن هایی خواهم بود که جان سالم به در برده اند؟ و پا به جهانی خواهم گذاشت که آدمی در آن تحصیل می کند، کار می کند، پولی درمی آورد و چیزهایی را با این پول می خرد که حالا حتی از خیالش هم نمی گذرد.

در همین دوره بود که نخستین دوستی های واقعی را درک کردم. دوستی هایی که بعدا فهمیدم فقط نشانی از شیفتگی های دوران نوجوانی دارد. هر برخورد اول، هر گفت و گوی تصادفی را بدل به تجربه ای می کند که اهمیتی استثنایی دارد. همه ی این دوستی ها پایانی تراژیک داشتند: دوستان من، چه دختر و چه پسر، روانه ی اتاق های گاز شدند، به استثنای یک نفر، یک نفری که واقعا عاشقش بودم، آریه پسر مسئول کمیته ی اداره ی شخصی زندانی های اردوگاه، که در دوازده سالگی تیرباران شد.

میلیاردها نفر به تماشای مارادونایی می نشینند که چنان ماهرانه با دستش توپ را توی گل می کند که از چشم داوران پنهان می ماند و به یمن همین مهارت او، تیم مارادونا به فینال می رسد و قهرمان جهان می شود. اکثر تماشاگران احتمالا از دیدن این صحنه، لحظه ای جا خوردند و لحظه ای درد تهدید به جانشان افتاد، نوعی یادآوری دوران کودکی و جهان افسانه های پریان که در آن، راستی پیروز می شود و دروغ ها برملا می شوند و نیرنگ و فریب مجازات می شود. اما یک میلیارد آدم در ضمن، به هنگام تماشای این صحنه دریافتند که چنین چیزهایی مال همان افسانه های پریان است، و در جهانی که ما در آن زندگی می کنیم، مارادوناها غرق افتخارند. دانشجویان جدی تر و پیگرتری که در میان ما هستند، نتیجه گرفتند که هر آنچه راه به پیروزی می برد، در نهایت موجه است.

مقالات مرتبط با کتاب روح پراگ
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟
ادامه مقاله
چرا باید زندگی‌نامه بخوانیم ؟
چرا باید زندگی‌نامه بخوانیم ؟

خواندن زندگی‌نامه افراد موفق و حتی افراد غیر موفق برای همه ما لازم است. اما واقعا چه فایده مهمی برای ما دارد؟

نظر کاربران در مورد "کتاب روح پراگ"
10 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یکی از بهترین کتابهایی که امسال خوندم با ترجمه بی‌نظیر استاد دیهیمی عزیز که عالی ترجمه کردند.افرین به کلیما آفرین به مترجم توانمند با تک تک جملاتش زندگی کردم و بشدت پیشنهاد میکنم واقعا به ۱۴۰ هزار تومان هزینش می‌ارزید و پشیمون نشدم

1403/04/03 | توسطبهنام قاسمی
1
|

😡 متاسفانه کتابی که در سال ۱۴۰۱ به قیمت ۸۶ هزار تومان چاپ شده ، در سایت قیمت ۱۴۰ هزار تومان خورده و با منته تخفیف به قسمت ۱۰۵ هزار تومان فروخته میشه! این بی قانونیه محض و ضایع شدن حقوق مصرف کننده هستش! کاش انتشارات رویه منصفانه‌تری پیش میگرفت!

1402/03/07 | توسطامید پیراسته
17
|

بخش آخر کتاب که راجع به کافکا هستش یه طرف مابقی قسمت‌ها هم یه طرف. میشه گفت بهترین نقدی بود که راجع به زندگی و آثار و به طور کلی روحیات فرانتس کافکا خوندم ، شاهکار بود.

1402/01/05 | توسطمحمدجواد رضائی
1
|

کتاب با ترجمه خانم پور یاوری واقعا عالی بود

1401/11/12 | توسطمهدی درّی
1
|

ایوان کلیما نویسنده ای فوق العاده ست. بسیار تاثیر گذار در عین سادگی قلم میزنه. این کتاب مجموع مقالات و تجربیات شخصی اون از زندگی، مفاهیم سیاسی و اجتماعیه. از کودکیش و زندگی در اردوگاه کار اجباری تا زندگی تحت تاثیر حکومت‌های توتالیتر. بسیار قابل تامل و در عین حال حاوی اطلاعات گسترده.

1401/10/20 | توسطشهره مختاری
3
|

من دقیقا ۲ ترجمه رو باهم مقایسه کردم و واقعا گیر کرده بودم که کدوم ترجمه رو بگیرم.... واقعا هردو ترجمه عالیه. آخرش ده بیست سی چهل کردم یکیشو برداشتم 🤦🏻‍♂️

1401/10/06 | توسطعرفان ولی
7
|
پاسخ ها

بجای ده بیست سی چهل میرفتی ی قُل دوقُُل بازی میکردی

1402/07/13|توسطبهبودی - کاربر سایت
1

برای من این کتاب از اون دسته کتاب‌های ارزشمندی بود که علاوه بر اضافه کردن به معلوماتم تا حد زیادی، سرگرم کننده و خواندنی هم بود.به علاوه‌ی اینکه دیدگاه من رو به کلی نسبت به "فرانتس کافکا" و نوشته‌های این نویسنده تغییر داد از نظر من "روح پراگ" حاوی مفاهیم و مطالبی هست که به سرنوشت ما اگر نه خیلی نزدیک اما بی شباهت نیست

1401/07/01 | توسطImfarza
9
|

هر دو ترجمه هم عالیه ، با خیال راحت بخرید

1400/11/30 | توسطاشکان نعمت زاده
5
|

روح پراگ بازتابی از بردگی انسان‌ها در رژیم‌های کمونیستی است. رژیمی که اروپای شرقی را به نابودی کشاند. و چه حزن انگیز است این کتاب و ایوان کلیما چه زیبا حکومت‌های توتالیتر را به‌تصویر می‌کشد.

1399/09/24 | توسطسجاد کریمی
12
|

در آن زمانی که رژیمی جنایتکار قواعد قانون را به کلی زیر پا می‌گذارد، در آن زمانی که جرم و جنایت مجاز شمرده می‌شود، در آن زمانی که عده‌ی معدودی که فراتر از قانون هستند می‌کوشند دیگران را از شأن و کرامت و حقوق اولیه‌شان محروم کنند، اخلاق مردمان عمیقاً آسیب می‌بیند. رژیم‌های جنایتکار به‌خوبی از این امر آگاهند و آن را می‌شناسند و سعی می‌کنند با ایجاد وحشت شرف و رفتار اخلاقی آدمیان را به مخاطره اندازند، شرف و اخلاقی که بین آن هیچ جامعه‌ای، حتی جامعه‌ای تحت حکومتِ چنین رژیمی نمی‌تواند بپاید.

1399/07/12 | توسطامیرحسین محمدی
15
|