1. خانه
  2. /
  3. کتاب آخرین انار دنیا

کتاب آخرین انار دنیا

نویسنده: بختیار علی
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.5 از 5 رأی

کتاب آخرین انار دنیا

آخرین انار دنیا
The Last Pomegranate In The World
انتشارات: افراز
٪15
520000
442000
3.7 از 5 رأی

کتاب آخرین انار دنیا

The Last Pomegranate In The World
ناموجود
380000
معرفی کتاب آخرین انار دنیا

آخرین انار دنیا، رمانی کردی است که توسط بختیار علی تألیف شده است ، رمان نویس کرد که آثار او در واقع شاهکارهای معاصر کرد است. این رمان همانطور که بسیاری از نویسندگان و منتقدان کردی بر آن ادعا می کنند ، اثر ادبی متفاوتی است که در آن تصاویر شفافی از شرایط معاصر بشر مانند جنگ ، یتیم خانه ، زندگی طبقات مختلف اجتماعی و دشمن شناسی و همچنین بحران هویت انسان معاصر که گرفتار ایدئولوژی است وجود دارد.

این کتاب مانند داستان های پریان ، با جنبه های هزار و یک شبی شروع می شود ، اما به تدریج سخت تر و زمخت تر می شود تا بتواند محتوای جنگ کردستان را در خود بگنجاند.و مرز بین این دو جنبه چنان قابل انعطاف است که بعضی اوقات مخاطب را گیج می کند.فلش بک و فلش فوروارد های متوالی و نیز اینکه سه شخصیت با نام های یکسان در داستان وجود داردهم می تواند مخاطب را گیج و حیرت زده کند و هم بر جذابیت روایت بیفزاید.

با خواندن این رمان مخاطب می تواند دقیقا بفهمد که جای شخصیت دیگری بودن چه حسی دارد، اینکه حس کردن عشق چگونه است ، اینکه ایثار و فداکاری چگونه اتفاق می افتد و اینکه ما چه مخلوقات پیچیده ای هستیم. و افزون بر این ها اینکه چگونه انار( نماد عشق) و نماد های دیگری را که نویسنده در کتاب قرار داده است را گرامی بداریم.

درباره بختیار علی
درباره بختیار علی
"بختیارعلی" رمان نویس، شاعر و نظریه پرداز اندیشمند کرد عراقی است. او در سال 1960 در شهر سلیمانيه ی کردستان عراق چشم به جهان گشود و در همانجا تحصیلات مقدماتی و متوسطه را به پایان رساند وسپس در دانشگاه های شهرهای " سلیمانیه " و " هولیر "(اربیل) به تحصیل در رشته زمین شناسی پرداخت تا اینکه در تظاهرات دانشگاه سلیمانیه درسال ۱۹۸۳ مجروح شد. بدین ترتیب بود که دانشگاه را رها کرد وتمام وقت خود را صرف آفرینش ادبی کرد. در همان سال بود که قصیده ی " سرزمین " که قدیمی ترین قصیده از مجموعه قصیده های او می باشد را سرود. همان قصیده که 9 سال بعد آن را در مجموعه شعر " گناه " و " کارناوال " چاپ کرد.
با راه افتادن دوباره ی جنگ های داخلی میان احزاب سیاسی کردستان عراق در سال 1994، "بختیار علی" کردستان را به نشانه اعتراض به این برادر کشی ها  ترک می کند و رهسپار سوریه می شود و بعد از 9 ماه زندگی در دمشق خود را به آلمان می رساند و تا سال 1999 در "فرانکفورت" اقامت می کند. در همان ایام به همراه جمعی از همراهان كرد خود، مجله "ره‌هه‌ند"(رهند) را در اروپا منتشر می کنند. او در همان سال به شهر "کلن" آلمان نقل مکان می کند و هم اكنون نیز مقيم آنجاست. بختيار على نخستین رمانش "مرگ دومین تک فرزند" را در سال 1997در سوئد منتشر کرد و یک سال بعد نیز دومین رمان خود با عنوان "غروب پروانه" توسط انتشارات "رهند" در استکهلم سوئد به چاپ رسانيد. وقتی هم  که رمان سوم او با عنوان "واپسین انار جهان" سال 2002 در سلیمانیه منتشر شد، اتفاقی جدید درعرصه ی رمان نویسی کردی روی داد و توجه فرهیختگان و نویسندگان و شاعران کرد را بر انگیخت.
بختیار علی همچنین یکی از شاعرانی بود که همراه با دکتر فرهاد پیربال، دیگر شاعر و نویسنده‌ی کرد، راه برون‌رفت از بحرانی که شعر کردی به آن دچار شده بود را پیدا کردند و با آثاری همچون «دروازه‌ها، عشق، جلاد، کتاب آدمکش‌ها، کارناوال، شهر، گناه، کار کردن در جنگل‌های فردوس" خدمت بزرگی به ادبیات کردی کرد.
رمان‌های "شهر موسیقیدانان سپید" و "غزل‌نویس و باغ‌های خیال" از آثار متاخر این رمان نویس مشهور نوگرا و فیلسوف کرد هستند که هر دو از جانب صاحب نظران ادبی از آثار جریان ساز و قابل توجه و تامل ادبیات امروز کردی قلمداد شده‌اند.
بختیار علی علاوه بر این، یکی از جدى ترين و تاثيرگذارترين روشنفكران معاصر كردستان با تاليفاتی نظرى و تحليلى است که بیشتر آنها را در مجله "رهند" به چاپ رسانده است و در اين زمينه كتاب هاى "ستيزه جويان ايمان" و "خواننده قاتل" را نیز نوشته است. عمده شهرت بختيارعلى در این زمینه به دلیل نوشتن نقدهاى بنيادينی است كه در آنها به نقد و تحلیل ساختارهاى فرهنگى، اجتماعى و سياسى حاكم بر كردستان پرداخته است. در اين ميان تقدس‌زدايى و نقد درونى راديكال وى از مفهوم موجود «هويت و ناسيوناليسم كردى" بسیار چشمگیر بوده و واكنش‌هاى گوناگون و متفاوت روشنفكران و سياسيون كرد وهمچنین واكنش خصمانه‌ى سنت‌گرایان را بر انگیخته است. از سوى ديگر تاليفات بختيار على مورد استقبال متجددان و جوانان علاقه‌مند واقع شده و موجى نو از مباحث نظرى را در ميان آنان به راه انداخته كه در نوع خود بى نظير است. او كارهاى تحليلى و مقالاتى نیز حول محور غرب‌شناسى دارد اما عمده شهرت وی به نو شتن چندین رمان و مجموعه شعر او بر می گردد.
آثار "بختیار علی" سرشار از شاعرانگی ناب و تجلی‌گاه خیال‌های ظریف و رنگارنگ و تصاویر نابی هستند که مخاطب را به یک سفر عمیق درونی خیالی دعوت می کنند. او در این مسیر ما را به کشف‌های جدیدی نایل می کند. کشف‌هایی که ما را به چالش با اندیشه‌های سطحی پیرامون‌مان وا می دارد و در این میان چشم‌اندازهای تازه‌ای را بر روی‌مان می گشاید که در آنها یک زیست انسانی آرمانی و به دور از تعصب های مستبدانه و فاشیستی متصور شده است.
ویژگی های کتاب آخرین انار دنیا
  • برنده جایزه بهترین رمان از جشنواره گلاویژ
قسمت هایی از کتاب آخرین انار دنیا

او بدون آن که غرق شود مانند آن که روی قایق نامرئی کوچکی نشسته باشد، روی آب می ماند، چهار زانو روی سیلاب می نشیند و با لبخند به دنیا نگاه می کند، سیلاب، ماشین، خرده ریز، صندلی و انسان های غرق شده را از این طرف و آن طرف محمد دل شیشه می غلتاند، و او به آن ها نگاه می کند، سیلاب پر می شود از اشیای عتیقه شهر، از لاستیک ماشین ها، مجموعه کتاب هایی که هرگز خوانده نشده اند، سینی و سفره های رنگین و حاضر و آماده از وسایل خانه، زن های مغروق با چادرهای سیاهشان و مردانی مرده که هنوز دستشان را روی پول هایشان گذاشته اند تا خیس نشود. آب محمد دل شیشه را همراه آن چیزها می برد.

از دنیا به خشم آمده بودم، از آسمان، از جهان، از هر کس دور و نزدیک که روی این سیاره در امور زندگی دخالت داشت. از هرکس که روی زمین خودش را نماینده ملکوت می دانست، هرکس که سریاس ها را به آن مصیبت ها دچار کرده بود. اما نمی دانستم خشم خودم را متوجه چه کسی کنم. سرم را زیر آب شیر دستشویی گرفتم. سعی کردم خودم را آرام کنم. دیدن آن همه زخم بر تن یک انسان هرکسی را وادار می کرد در بی گناهی خود تردید کند. دیدن آن سالن و راهرو ها و بخش هایی پر از انسان های زخمی، به اندازه ای دردناک بود که تمام موجودات جهان احساس گناه کنند.

احساس کردم آن چه نمی گذارد نجات پیدا کنم جستجوی من برای آزادی است... انسان در دو وضعیت نیازمند هیچ نگهبانی نیست، وقتی آزادی در بیرون از خودش بی معنا می شود و آن دم که در زندان احساس آزادی می کند.

«خدایا باید به کدام سو بروم؟... این سردرگمی و نابینایی من نشانه ی شلختگی این جهان نیست؟... نشانه ی آن نیست که این جهان هم ظلماتی مثل آن بیابان است؟»

مقالات مرتبط با کتاب آخرین انار دنیا
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟
ادامه مقاله
سورئالیسم: دنیای دیوانگان
سورئالیسم: دنیای دیوانگان

سورئالیسم را بیشتر با هنرهای تجسمی می شناسند اما در واقع، این جنبش نه تنها در هنرهای تجسمی، بلکه در ادبیات ریشه دارد.

نظر کاربران در مورد "کتاب آخرین انار دنیا"
12 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یا خدا قیمتارو :))

1403/09/26 | توسطسعید رضایی فرد
0
|

کتاب جلدش از جایی که تا میخورد پاره بود و به واسطه تکه کوچکی از جلد وصل بود به کتاب؛ جای تأسف داره؟

1403/09/07 | توسطباران حسینی مقدم
0
|

این کتاب ، یکی از آثاریست که حین خواندن از متن فراتر میرود و ذهن خواننده را جهان خودش غرق میکند ، بسیار زیباست

1402/07/19 | توسطکاربر سایت
4
|

کدام ترجمه را پیشنهاد می‌کنید ؟

1402/06/09 | توسطکاربر سایت
0
|
پاسخ ها

مریوان حلبچه ای خوب بود،البته ترجمه جناب سنجابی رو مطالعه نکردم

1402/06/15|توسطمحمدجواد شهبازی
1

ترجمه مریوان حلبچه ای نسخه اصلی ترجمه کتابه

1402/11/05|توسطکاربر سایت
0

خیلی قشنگ بود💔

1402/03/14 | توسطامیرحسین شمس
2
|

رنجنامه‌ی ملت کرد شاهکاری‌ست عمیق و انسانی. قراره داستان رو کاملاً لو بدم، نگید نگفتم: عهد و پیمان‌هایی که به قصد و نیت برقراری پیوند برادری بین انسان‌ها در آن زمانه‌ی جنگ‌های داخلی و برادرکشی‌ها بسته می‌شود، دوام نمی‌یابد و شکسته می‌شود. درخت اناری حزن‌انگیز که بر نوک قله‌ی کوهی روییده، ساعاتی آرامشی عمیق به پدر و فرزندی سوخته از آتش جنگ و برادرکشی‌‌های ملتی که در مقابل هم قرار گرفته، می‌بخشد؛ اما انتها مانند ابتداست. جدایی پدر از فرزند و سرگردانی و جستجوی پدر باز هم تکرار می‌شود. آن درخت انار، تاریکی و تباهی و انسانیت به محاق رفته‌ی فرزند دوم را می‌پوشاند و او را مست خویش می‌کند، اما از قضا فرزند دوم به جنون می‌رسد و به آن درخت پشت می‌کند و به ماشینی آدمکش و بی‌احساس بدل می‌شود. فرزند اول هم که آرزوی مرگ زیر آن انار را دارد، موفق نمی‌شود و ناکام می‌ماند. جایی هم عشق نادیده گرفته می‌شود و دل کسی می‌شکند و می‌میرد. ... دمت گرم بختیار علی! چه خلق کرده‌ای! دمت گرم!

1402/02/19 | توسطکاربر سایت
9
|

ایا ارزش خریدن دارد ?

1401/10/24 | توسطمسعود شعاعی
2
|
پاسخ ها

صد در صد👍

1402/06/29|توسطساسان - کاربر سایت
5

نه اصلا

1402/09/28|توسطکاربر سایت
2

یه داستان خیلی معمولی، شاید اگر صوتی نبود و صدای گوینده به دلم نمینشست اصلا ادامه نمیدادم خوندنش رو اصلا هیچ چیز خوبی در داستان نبود، نه یه روایت ساده بود، نه پیچیدگیهای فکری و روانی داشت، نه تاریخ نه هیچی... اصلا هیچی

1401/06/30 | توسطImfarza
3
|
پاسخ ها

کتاب آخرید انار دنیا اثر بختیار علی در لیست 100 رمان فلسفی و ادبی برتر تاریخ قرار گرفته که از نظر بسیاری از منتقدان، با آثار ژوزه ساراماگو که برنده نوبل شده‌اند برابری میکند و حتی قویتر پنداشته شده. ولی چون شما خیلی رک آنرا رد میکند من از خوندن این شاهکار امتناع میکنم❤️

1402/03/21|توسطمحمد محمدی - کاربر سایت
17

این شاهکار حزن و اندوهِ تمامه، ولی فکر می‌کنم در عین حال امیدبخشه.

1401/04/22 | توسطابوالفضل شمس الدینی
12
|

پیشنهاد می‌کنم . عالی بود

1401/03/11 | توسطشکوه حسینی
8
|

بسیار عالی شدیدا توصیه می‌کنم بخوانید

1399/11/30 | توسطسید قطب موسوی
9
|

این کتاب نسبت به سایر اثار بختیار علی معروف‌تر ولی من غروب پروانه بیشتر دوست داشتم.

1399/04/18 | توسطکامیاب قنبری
7
|
پاسخ ها

داره نوزده سال میشه که از ته دل میخوام دباره غروب پروانه را بخونم ولی واقعا میترسم

1403/09/08|توسطکاربر سایت
0