1. خانه
  2. /
  3. کتاب تراموای دردسرساز

کتاب تراموای دردسرساز

5 از 1 رأی

کتاب تراموای دردسرساز

واکاوی یک مسئله ی فلسفی در رابطه عمل و انتخاب
TheTrolley Problem
٪10
120000
108000
معرفی کتاب تراموای دردسرساز
کتاب «تراموای دردسرساز: واکاوی یک مسئله فلسفی در رابطه عمل و انتخاب» نوشته توماس کت کارت، به بررسی یک آزمایش فکری مشهور در فلسفه اخلاق می‌پردازد. این آزمایش فکری، که به «مسئله تراموا» معروف است، موقعیتی را به تصویر می‌کشد که در آن فرد باید بین دو انتخاب اخلاقی دشوار تصمیم بگیرد.
در این آزمایش فکری، یک تراموا از مسیر خود خارج شده و با سرعت به سمت پنج نفر در حرکت است. شما می‌توانید با کشیدن یک اهرم، مسیر تراموا را تغییر دهید و آن را به سمت مسیر دیگری هدایت کنید. اما در مسیر دوم، یک نفر قرار دارد. حال، سوال این است: آیا شما باید اهرم را بکشید و جان یک نفر را فدای نجات پنج نفر کنید؟ یا باید از کشیدن اهرم خودداری کنید و اجازه دهید پنج نفر جان خود را از دست بدهند؟
توماس کت کارت در کتاب «تراموای دردسرساز» با استناد به این مسئله فلسفی و بررسی زوایای مختلف آن، سوالاتی از این قبیل را مطرح می‌کند:
آیا نتیجه عمل مهم‌تر است یا نیت آن؟
آیا می‌توان جان انسان‌ها را با یکدیگر مقایسه کرد؟
آیا مسئولیت اعمالی که انجام می‌دهیم، بیشتر است یا اعمالی که از انجام آن‌ها خودداری می‌کنیم؟
آیا اصول اخلاقی مطلق وجود دارند یا نسبی هستند؟
کت کارت با استفاده از مثال‌های ملموس و قابل فهم، خوانندگان را به چالش می‌کشد تا دیدگاه‌های اخلاقی خود را مورد بازبینی قرار دهند. «تراموای دردسرساز» کتابی است که با طرح یک مسئله فلسفی پیچیده، خوانندگان را به تفکر در مورد مسائل اخلاقی دشوار وادار می‌کند و برای علاقه‌مندان به فلسفه اخلاق، دانشجویان فلسفه و عموم افرادی که به تفکر در مورد مسائل اخلاقی علاقه دارند، مناسب است.
درباره توماس کت کارت
درباره توماس کت کارت
توماس کت کارت زاده 1940 نویسنده آمریکایی کتب فلسفی است. او دانش‌آموختۀ فلسفه  الهیات از دانشگاه هاروارد است. 
قسمت هایی از کتاب تراموای دردسرساز

آقای کانینگهام، کیفر خواست هیئت منصفه را علیه خانم دافنه جونز اعلام کرد. خانم جونز اهل اوکلند است که مسبب قتل چستر فارلی، ساکن سانفرانسیسکو شده است و همزمان به خاطر چرخاندن سوئیچ روی ریل و منحرف کردن تراموای برقی خراب و نشان دادن هوش و شجاعت فوق العاده از خود، توسط شهردار ناحیه مورد تقدیر قرار گرفته است. در واقع اگر تراموای برقی به مسیر اصلی خود ادامه می داد، به 5 نفر حاضر در مسیر اصابت می کرد و آن ها را می کشت؛ اما درعوض فقط آقای فارلی را که کنار مسیر ایستاده بود به قتل رساند. آقای کانینگهام گفته است که هیئت منصفه درخصوص خانم جونز به درستی حکم داده است، زیرا ایشان حق بازی در نقش خدا را نداشته تا تصمیم بگیرد که به جای آن پنج نفر، آقای فارلی را بکشد! نویسنده ی کتاب حاضر، با ایجاد یک دادگاه خیالی بابت یک اتفاق که تمثیلی از زندگی ما در لحظات حساس است، با بهره از تفکر برخی فلاسفه، ذهن ما را در رابطه با موضوع اختیار، عمل و پیامد آن به چالش می کشد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تراموای دردسرساز" ثبت می‌کند