1. خانه
  2. /
  3. کتاب دایره گچی قفقازی

کتاب دایره گچی قفقازی

نویسنده: برتولت برشت
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
5 از 1 رأی

کتاب دایره گچی قفقازی

The Caucasian Chalk Circle
انتشارات: قطره
٪10
115000
103500
1 از 1 رأی

کتاب دایره گچی قفقازی

The Caucasian Chalk Circle
انتشارات: اشاره
٪15
150000
127500
معرفی کتاب دایره گچی قفقازی
کتاب دایره گچی قفقازی، نمایشنامه ای نوشته ی برتولت برشت است که اولین بار در سال 1948 به چاپ رسید. شهر در آتش جنگ داخلی می سوزد و یک دختر خدمتکار، از همه چیز خود می گذرد تا از کودکی رها شده محافظت کند. اما زمانی که بالاخره صلح دوباره برقرار می شود، مادر این کودک نیز از راه می رسد تا پسرش را از دختر خدمتکار پس بگیرد. ولی ماجرا به این سادگی ها پیش نمی رود و قرار می شود تا یک قاضی، که شخصیت عجیب و طنزآمیزی دارد، مشخص کند که پسرک در کنار چه کسی خواهد ماند. اما در دنیای پر از فساد و حیله ی این داستان، چه کسی برنده خواهد شد؟ کتاب دایره گچی قفقازی که توسط استاد بزرگ داستان سرایی به رشته ی تحریر درآمده و کاراکترهایی بسیار ملموس و جذاب را در خود جای داده، به شکلی گسترده به عنوان یکی از برترین نمایشنامه های قرن گذشته شناخته می شود.
درباره برتولت برشت
درباره برتولت برشت
برتولت برشت، زاده ی 10 فوریه ی 1898 و درگذشته ی 14 آگوست 1956، نمایشنامه نویس، کارگردان تئاتر و شاعر آلمانی بود. برشت سرودن شعر را در 15 سالگی و پیش از نمایشنامه نویسی آغاز کرد. او نخستین اشعارش را بین سال های 1914 و 1917 سرود و آن ها را در نشریات محلی منتشر کرد. برشت در سال 1918 و هنگامی که به خدمت سربازی اعزام شد، علاوه بر کار در یک بیمارستان نظامی، سروده هایش را همراه با نواختن گیتار برای سربازان می خواند و آن ها را مجذوب اشعار خود می کرد. برشت را بیشتر به عنوان برجسته ترین نمایشنامه نویس تئاتر روایی، و به خاطر نمایشنامه های مشهورش می شناسند. او همچنین با ابداع سبک «فاصله گذاری» در تئاتر، انقلابی بزرگ را در زمینه ی هنرهای نمایشی به وجود آورد.
ویژگی های کتاب دایره گچی قفقازی
  • برتولت برشت از برجسته ترین نمایشنامه نویسان قرن بیستم
نکوداشت های کتاب دایره گچی قفقازی

آثار برشت در شکل گیری یک نسل از نویسندگان، مخاطبین تئاتر و متفکرین تأثیرگذار بوده است.

University of Minnesota Press

با یکی از بهترین شخصیت های کمیک در تئاتر مدرن.

The Guardian

اثر نمایشنامه نویسی که شیوه ای جدید را برای فکر کردن درباره ی تئاتر به وجود آورد.

Amazon
قسمت هایی از کتاب دایره گچی قفقازی

پیرمرد سمت راست: «عجب! (غصه دار) باید فکرشو می کردم که تو از پنیر چیزی نمی فهمی.» پیرمرد سمت چپ: «چه طور نمی فهمم؟ وقتی می گم خوشمزه س معلومه که می فهمم دیگه!» پیرمرد سمت راست: «نمی فهمی، چون که این پنیر اصلا نمی تونه خوشمزه باشه. برای این که این پنیر دیگه اون پنیر قدیم نیست. چرا اون پنیر قدیم نیست؟ برای این که علف های امروز به دهن بزهای ما دیگه مزه ی اون علف های قدیم رو نمی ده. مخلص کلام، پنیر پنیر نیست، چون علف علف نیست. همین. لطفا توی صورت جلسه مرقوم بفرمایید.»

کارشناس: «از این که بهت می خندن ناراحت نشو. این ها احساسات تو رو درک می کنن. رفقا، چرا انسان وطن رو دوست داره؟ برای این که وطن نونش خوشمزه تره، آسمونش بلندتره، هواش خوشبوتره، نغمه هاش پرطنین تره، و خاکش دوست داشتنی تره. مگه همین طور نیست؟» پیرمرد سمت راست: «اون دره از روز اولش هم مال ما بوده.» سرباز سمت چپ: «از روز اولش» یعنی چی؟ هیچ چیز از روز اولش مال هیشکی نبوده. تو خودتم وقتی جوون بودی مال خودت نبودی، بلکه جزو آدم های «کازبکی» فرماندار بودی.»

مگه برای آدم بی تفاوته که جلو خونه ای که توش به دنیا اومده چه درختی هست؟ یا این که همسایه های آدم چه جورین؟ مگه این چیزها برای آدم بی تفاوته؟ ما می خوایم برگردیم. بعله. یه دلیلش هم اینه که دلمون می خواد شما دزدهای سرگردنه همسایه های کالخوزمون باشین. خب حالا اگه بازم می خواید بخندید، بخندید!

مقالات مرتبط با کتاب دایره گچی قفقازی
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات آلمان»
برترین نویسندگان در «ادبیات آلمان»

میراث ادبی آلمان همانند پیشینه ی هنرهای زیبا و سینما در این کشور، وسعت شگفت انگیزی دارد

مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم
مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم

در اوایل قرن بیستم و در اغلب کشورهای اروپایی، تمایزی میان نمایش های ساده و خیابانی با آثار جدی تر به وجود آمد.

شکستن دیوار چهارم با «برتولت برشت»
شکستن دیوار چهارم با «برتولت برشت»

او به عنوان نویسنده ای سیاسی، اگر در دنیای امروز زندگی می کرد بدون تردید انتظار داشت آثاری نوین به وجود آید که در عین وفاداری به آرمان هایش، بازتاب دهنده ی مسائل کنونی باشند.

نظر کاربران در مورد "کتاب دایره گچی قفقازی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بسیار زیبا الخصوص بخش آخر در دادگاه که دایره گچی اجرا میشه.

1403/04/24 | توسطدریا چلوئی
1
|

درون مایه کمونیستی داشت .

1399/07/09 | توسطSiavash Vasheghani
2
|