1. خانه
  2. /
  3. کتاب شاعری

کتاب درباره ی شعریات

نویسنده: ارسطو
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
5 از 1 رأی

کتاب درباره ی شعریات

Poetics (Aristotle On Poetics)
مترجم:
انتشارات: شب خیز
٪15
133000
113050
4.8 از 5 رأی

کتاب شاعری

Poetics
انتشارات: ققنوس
٪15
190000
161500
معرفی کتاب شاعری
کتاب «شاعری» اولین اثر بازمانده از نظریه نمایشی یونانی و اولین رساله فلسفی موجود است که بر نظریه ادبی تمرکز کرده است.[3] در این متن، ارسطو شرحی از شاعری ارائه می دهد که به شعر و به معنای واقعی کلمه «هنر شاعرانه» اشاره دارد، که از اصطلاح «شاعر، نویسنده، سازنده» مشتق شده است. ارسطو هنر شعر را به درام منظوم (شامل کمدی، تراژدی، و نمایشنامه طنز)، غزل و حماسه تقسیم می کند. همه ژانرها در کارکرد تقلید از زندگی هستند، اما از سه طریق که ارسطو توصیف می کند با هم تفاوت دارند:

تفاوت در ریتم موسیقی، هارمونی، متر و ملودی.
تفاوت اخلاقی در شخصیت ها.
تفاوت در نحوه ارائه روایت: گفتن یک داستان یا اجرای آن.

کتاب بازمانده شعر اساسا به درام می پردازد و تحلیل تراژدی هسته اصلی بحث را تشکیل می دهد.
کار ارسطو در زیبایی شناسی شامل شعر، سیاست و بلاغت است. این کتاب برای مدت طولانی در دنیای غرب ناشناخته بود. این متن در قرون وسطی و اوایل رنسانس تنها از طریق ترجمه لاتین یک نسخه عربی نوشته شده توسط Averroes به غرب بازگردانده شد.
درباره ارسطو
درباره ارسطو
ارسطو، زاده ی 384 و درگذشته ی 322 قبل از میلاد مسیح، از بزرگترین فیلسوفان یونان باستان بود.ارسطو در خانواده ای ثروتمند از اهالی استاگیرا، شهری در شمال یونان، به دنیا آمد. او در 17 سالگی به آکادمی افلاطون در آتن فرستاده شد و 20 سال در آن جا درس خواند و تدریس کرد. ارسطو پس از مرگ افلاطون در سال 347، ناکام از در اختیار گرفتن مدیریت آکادمی، به اسوس در آسیای کوچک رفت و با پایتیاس، خواهرزاده ی فرمانروای وقت، ازدواج کرد. او در سال 343 به دعوت فیلیپ مقدونی، آموزش اسکندر مقدونی را بر عهده گرفت پس از بازگشتش به آتن در سال 335، آموزشگاه خود را با نام لایسیوم تأسیس کرد.در سال 323 و پس از مرگ اسکندر، که آتن را به شاهنشاهی خود الحاق کرده بود، آتش احساسات ضدمقدونی اوج گرفت و دامن گیر ارسطو شد. او به ناچار به خالکیس پناه برد و یک سال بعد، در 62 سالگی، درگذشت.
مقالات مرتبط با کتاب شاعری
پنج مکتب فلسفه در یونان باستان
پنج مکتب فلسفه در یونان باستان
ادامه مقاله
آشنایی با «ارسطو»، معلم اول انسان
آشنایی با «ارسطو»، معلم اول انسان

«ارسطو» بدون تردید یکی از شناخته شده ترین افراد در تاریخ یونان باستان است

چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

نظر کاربران در مورد "کتاب شاعری"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ترجمه رضا شیرمرز از نشر ققنوس که از زبان مبدأ (یونانی)هم ترجمه شده ، قابل فهم‌ترین برگردان این اثر و مناسب برای تطبیق متن رساله با تئاتر ، سینما و رمان است. ترجمه سعید هنرمند که توسط نشر چشمه چاپ شده ، که البته مقالات فلسفی هم در باب رساله ارسطو در این کتاب جای داده شده بسیار مفید برای پرداختن به مباحث فلسفی و زیباشناختی است. ترجمه عبدلحسین زرین‌کوب که توسط انتشارات امیر کبیر چاپ میشود ، قدیمی‌ترین ترجمه ای هست که در ایران تجدید چاپ میشود ، این نسخه برای پرداخت به مباحث ادبیاتی بسیار مفید است منتهی زبان دشواری دارد.

1402/05/29 | توسطعلی ازاد
9
|

من الان واقعا نمی‌دونم فن شعر نشر امیرکبیر ترجمه استاد زرین کوب رو بگیرم، یا ترجمه مستقیمش از یونانی برای نشر ققنوس ترجمه اقای شیرمرز..؟

1402/02/31 | توسطضابطی
0
|

این مردک بی هنر سعدی باید این کتابو میخواند

1402/01/25 | توسطمهلا قانععع - کاربر سایت
18
|
پاسخ ها

چرا؟لطف میکنید توضیح بدین؟

1402/02/17|توسطعلی تسبیحی
1

میگم شما سر میبری الله اکبر هم میگی یا نه؟

1402/06/23|توسطکاربر سایت
4

منظور ارسطو از شعر با اون چیزی که شعر سعدی میدونیم یکی نیستا این اون نیست دو تا مفهوم جداگانه‌ست

1403/08/01|توسطعابدی
0

از اون موقعیت هاست که می‌بینی هرکی یک چیزی میگه بعد توهم میخوای یهو بپری وسط بحث😂. ببینید دوستان ، چرا همه چیزو قاطی می‌کنین! ، یکی به سعدی گیر میده ، بعضیا میان لایکش میکنن ، یکی به ارسطو گیر میده ، کلا ما تو کار گیر دادنیم،(عوض تحلیل کردن) این دوستمون با نام کاربری مهلا قانععع ترجمه‌ی همین کتاب از ارسطو به نام : بوطیقای ارسطو ، چاپ شده در نشر ققنون ، ترجمه توسط سعید هنرمند رو مطالعه کردن و از ترجمه خوششون نیومده ، بعدش ترجمه رضا شیرمرز رو مطالعه کردن و خوششون اومده ، به همین خاطر به اسم و فامیل مترجم قبلی تیکه می‌ندازه ( سعید هنرمند _ سعدی بی‌هنر) ( درواقع بخاطر اشتباه تایپی ، سعید رو سعدی نوشتن)

1403/09/05|توسطعلی آزاد
1