1. خانه
  2. /
  3. کتاب تنوع دین در روزگار ما

کتاب تنوع دین در روزگار ما

نویسنده: چارلز تیلور
3.8 از 1 رأی

کتاب تنوع دین در روزگار ما

دیداری دوباره با ویلیام جیمز
Varieties of Religion Today: William James Revisited
انتشارات: شور
٪15
49000
41650
معرفی کتاب تنوع دین در روزگار ما
کتاب «تنوع دین در روزگار ما: دیداری دوباره با ویلیام جیمز» نوشته چارلز تیلور، کتابی در مورد ماهیت دین در جامعه معاصر است که با بازنگری اثر ویلیام جیمز، کتاب «انواع تجارب دینی»، نوشته شده است. تیلور، فیلسوف مشهور، دیدگاهی مدرن و البته متفاوت در مورد ایده های جیمز در آن کتاب ارائه می دهد و چگونگی اعمال آنها را در چشم انداز فرهنگی و اجتماعی فعلی بررسی می کند. جیمز بر جنبه‌های شخصی و ذهنی دین تمرکز داشت و بر تجربیات فردی بیش از دکترین‌های نهادی تأکید می کرد. این ایدۀ جیمز تأثیرات زیادی در گفتمان دینی گذاشت و تیلور را وادار کرد تا یک قرن بعد دوباره به این ایده ها بنگرد. این کتاب تیلور بخشی از مجموعه سخنرانی‌های وی در موسسه علوم انسانی وین است که هدف اصلی وی در این سخنرانی ها این است که شکاف بین دین و سکولاریسم و پلورالیسم مدرن را پر کند. تیلور با بررسی مفهوم سازی جیمز از تجربه دینی شروع می کند. او تأکید جیمز بر جنبه های شخصی و تجربی دین را که در تضاد با رویکردهای نهادی و اعتقادی است، تصدیق می کند. یکی از بحث های اصلی تیلور این است که زمینه درک تجربیات دینی از زمان جیمز تا کنون به شدت تغییر کرده است. ظهور سکولاریسم و تنوع باورهای مذهبی (پلورالیسم) وضعیت پیچیده تری در زمان ما ایجاد کرده است. تیلور توضیح می دهد که چگونه جیمز چالش های توجیه باور دینی را در عصری که به طور فزاینده ای نسبت به دین بدبین و هرچه بیشتر علمی می شود، پشت سر می گذارد. به بیان وی محیط اجتماعی نقش تعیین کننده ای در نحوه مواجهه و تفسیر افراد از تجارب مذهبی دارد. این دیدگاه تمرکز را از تجربیات صرفا فردی به بافت اجتماعی گسترش می دهد. تیلور همچنین رابطه بین دین و نظم اجتماعی را بررسی می کند و پیوندهایی بین ایمان شخصی و اعمال جمعی ترسیم می کند. او بررسی می کند که چگونه باورهای مذهبی می توانند هنجارهای اجتماعی را هم تضعیف و هم تقویت کنند. در پایان شایان ذکر است که این کتاب به دلیل توانایی آن در جذب مخاطبان آکادمیک و عمومی، قابل فهم بودن و زبان روان و جذاب مورد تحسین فراوان قرار گرفته است.
درباره چارلز تیلور
درباره چارلز تیلور
چارلز تیلور (Charles Taylor) (متولد ۵ نوامبر ۱۹۳۱ میلادی) فیلسوف سیاسی، اجتماعی و تاریخی، اهل مونترآل کانادا است. وی از جمله شارحین هگل و منتقد مدرنیته است و برخی او را در جرگهٔ اجتماع‌گرایان قرار داده‌اند. رورتی او را در میان مهم‌ترین دوجین فیلسوفانی که اکنون می‌نویسند می‌دانست.
تیلور استاد فلسفه دانشگاه مک‌گیل کانادا است و در سال‌های ۱۹۷۵ و ۱۹۸۹ کتاب‌های «هگل» و «منابع خودشناسی» را نوشته‌است. او کاتولیک است و اعتقاد دارد بدون وجود خدا زندگی معنایی ندارد. وی در سال ۲۰۰۷ برندهٔ جایزهٔ ۱٫۵ میلیون دلاری تمپلتون برای تحقیق و پیرامون واقعیت‌های معنوی و تقریب میان ادیان و در سال ۲۰۰۸ برندهٔ جایزهٔ سالانهٔ بنیاد کیوتو برای تلاش در زمینهٔ فلسفه و هنر شد. یکی از مهم‌ترین آثار وی کتاب عصری سکولار است که برنده جوایز متعدد بخصوص نهادهای کلیسایی در غرب شد. برخی آثار تیلور به زبان فارسی ترجمه شده‌است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تنوع دین در روزگار ما" ثبت می‌کند