1. خانه
  2. /
  3. کتاب آواره و چند داستان دیگر

کتاب آواره و چند داستان دیگر

4 از 1 رأی

کتاب آواره و چند داستان دیگر

Contes du jour et de la nuit
انتشارات: نیلوفر
٪10
210000
189000
معرفی کتاب آواره و چند داستان دیگر
«آواره و چند داستان دیگر» مجموعه داستانی از گی دو موپاسان و شامل دوازده داستان است. موپاسان نویسندۀ فرانسوی در سال ۱۸۵۰ به دنیا آمد و عمر کوتاهی هم داشت. او فقط ۴۳ سال عمر کرد اما در یک دورۀ تقریبا ده ساله بیش از سیصد داستان کوتاه و شش رمان نوشت. سرنوشت موپاسان البته تلخ بود و او در سال‌های پایانی عمرش دچار اختلالات عصبی شد و کارش به جنون کشید و یک و سال و نیم از این عمر کوتاهش را هم در آسایشگاه روانی گذراند.
موپاسان استاد مسلم داستان کوتاه و یکی از برجسته‌ترین داستان‌نویسان قرن نوزدهم جهان است. داستان گردن‌بند نوشتۀ او یکی از مشهورترین داستان‌های کوتاه جهان است. او را متاثر از سبک ناتورالیستی زولا و رئالیسم فلوبر می‌دانند. موپاسان معتقد است که نویسندۀ واقع‌گرا اگر هنرمند باشد می‌کوشد از زندگی نه یک عکس پیش‌پا افتاده، بلکه تصویری کامل‌تر، موثرتر و باورکردنی‌تر از خود واقعیت نشان بدهد.
موپاسان در داستان‌هایش کوشیده است تا به مسائلی چون فقر و ثروت، عشق و نفرت و همین‌طور مناسبات اجتماعی و بی‌عدالتی بپردازد. او در آثارش تصویری از مردم فرانسه در قرن ۱۹ میلادی ارائه می‌دهد و از این نظر بعد اجتماعی آثار او شاخص است و طبقات اجتماعی مختلف در داستان‌هایش حضور دارند.
پایان‌های غیرمنتظره یکی از ویژگی‌های مهم داستان‌های موپاسان است. بسیاری داستان‌های موپاسان را با این ویژگی می‌شناسند. در داستان‌های این مجموعه نیز این ویژگی دیده می‌شود. حضور طنز در آثار موپاسان یکی دیگر از ویژگی‌های داستان‌های اوست اما طنز جاری داستان‌هایش طنزی تلخ و سیاه است. طنزی که لبخندی به لب خوانندگان می‌آورد اما این لبخند انگار جامی زهر نیز در خود دارد که پس از لبخندی کوتاه، کام او را تلخ می‌کند.
پرداخت رئالیستی و توجه به جزییات که به شخصیت‌پردازی داستان‌هایش نیز کمک می‌کند، بخشی از سبک داستان‌نویسی موپاسان است. اما توجه به جزییات در آثارش با پرگویی همراه نیست. او با ایجاز منظورش را بیان می‌کند و فضای داستان و شخصیت‌هایش را می‌سازد و داستانش را به پیش می‌برد.
برخی از داستان‌های مشهور و مهم موپاسان در مجموعۀ «آواره و چند داستان‌ دیگر» آمده است. داستان‌هایی چون آبگیر، یک خانواده، مهمانسرا و آواره.
«آواره» که نام کتاب نیز از آن گرفته شده است، اولین داستان این مجموعه است. موپاسان در این داستان به زندگی کارگری نجار به نام ژاک راندل می‌پردازد که در یک شهر غریب به دنبال شغل است. تلاش‌های این کارگر بی‌نتیجه می‌ماند و او در شهری غریب، آواره و گرسنه می‌ماند. چهرۀ زشت فقر در این داستان به شکل هولناکی ترسیم شده است.
داستان‌ها موپاسان علیرغم گذشت زمان، همچنان خواندنی هستند. «آواره و چند داستان دیگر» هم برای علاقمندان به خواندن داستان کوتاه و هم علاقمندان به نوشتن داستان کوتاه، کتابی خواندنی و مفید است.
درباره گی دو موپاسان
درباره گی دو موپاسان
آنری رنه آلبر گی دو موپاسان' (به فرانسوی: Henri René Albert Guy de Maupassant) (زادهٔ ۵ اوت ۱۸۵۰-درگذشتهٔ ۶ ژوئیهٔ ۱۸۹۳) نویسنده فرانسوی است.
مشکلات خانوادگی از یک سو و روح رنجور او از سوی دیگر الهام‌بخش نوشته‌هایی شدند که نه تنها توجه دنیای ادبیات را به خود جلب کرد، بلکه نشانه آشکاری بود بر تعارضات و آشوب‌های درونی این نویسنده.
«موپاسان» در 20 سالگی داوطلبانه به ارتش فرانسه پیوست و در جنگ فرانسه و آلمان شرکت کرد. پس از گذشت چند سال به پاریس بازگشت و برای شش سال در نیروی دریایی مشغول به خدمت شد .
وی در این مدت بعدازظهرهای خود را صرف خواندن کتاب و آشنایی با ادبیات می‌کرد. در سال 1875 «موپاسان» نخستین داستانش با نام «صفحه ساییده شده» را با نام مستعار "ژوزف پرونیر" در فرانسه منتشر کرد. دو سال بعد برای نخستین‌بار با «تورگینف»، رمان‌نویس مشهور روسیه ملاقات کرد. تورگینف در این دیدار متوجه ضعف و بیماری او شد که مبتلا به سفلیس بود که نهایتا او را از پا درآورد.
پس از آشنایی با گوستاو فلوبر، موپاسان تحت حمایت وی قرار گرفت و با ادبیات و روزنامه‌نگاری آشنا شد. وی در همانجا با برخی نویسندگان مشهور سبک ناتورالیسم و رئالیسم همچون «امیل زولا» نیز آشنا شد.
موپاسان در همان زمان داستان‌های کوتاه زیادی نوشت. علاوه‌بر این نوشته‌هایش در مجلاتی چون "فیگارو" و "اکو" به چاپ می‌رسید؛ با این حال وی نتوانست در آن زمان موفقیت چندانی در نوشتن رمان به دست آورد.
این نویسنده سرشناس پس از آشنایی با ناتورالیسم به دلیل شرایط روحی‌اش به این سبک علاقه‌مند شد؛ سبکی که برخلاف رمانتیسیسم به جای توجه به زیبایی‌های طبیعت، جهان را با نگاهی واقع‌بینانه با همه زشتی‌هایش به تصویر می‌کشد و بر نشان دادن این نازیبایی‌ها تاکید می‌کند.
«موپاسان» در سال 1880 به همراه چهار نویسنده دیگر وارد یک گروه ناتورالیست با نام "یاران مدان" شد که رهبری آن را «امیل زولا» برعهده داشت. وی در این دوران از سوی زولا مورد تشویق و توجه زیادی قرار گرفت، اما کمی بعد از این گروه فاصله گرفت و خود را بیش از پیش وقف خلق آثار ادبی و نگارش داستان‌های کوتاه و رمان کرد.
وی که بخش عمده عمر 43 ساله‌اش را در افسردگی و بیماری گذرانده بود، توانست در این دوران کوتاه با ثبت حدود 300 اثر ادبی، نامش را در ادبیات جهان ماندگار کند. اوج دوران هنری وی پیش از ابتلا به جنون و افسردگی حاد بین سال‌های 1980 تا 1990 بود. «موپاسان» سال‌های پایانی عمرش را در گوشه‌گیری و ترس از مرگ سپری کرد و در سال 1893 پس از اقدام به خودکشی نافرجام، در یک آسایشگاه روانی درگذشت.
«موپاسان» به عنوان نماینده ناتورالیسم در ادبیات به بیان آشکار زشتی‌های طبیعت به ویژه پوچی زندگی اشرافی می‌پرداخت. از معروفترین داستان‌های کوتاه وی «گردنبند» است که در آن تلاش می‌کند با به تصویر کشیدن سادگی و زودباوری طبقه فرودست جامعه، دروغین بودن ثروت و تجملات اشرافیان را فاش کند.


مقالات مرتبط با کتاب آواره و چند داستان دیگر
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب آواره و چند داستان دیگر" ثبت می‌کند