1. خانه
  2. /
  3. کتاب بل آمی

کتاب بل آمی

4.07 از 7 رأی

کتاب بل آمی

Bel -ami
٪10
250000
225000
معرفی کتاب بل آمی
"بل آمی" رمانی است از "گی دو موپاسان" که اتفاقات آن در شهر پاریس رخ می دهد. داستان "بل آمی" درباره ی مردی است به نام "ژرژ دوروا" که پس از گذران سه سال در الجزایر در خدمت ارتش، به پاریس بازگشته است. پس از شش ماه کار به عنوان کارمند در پاریس ، برخورد او با رفیق سابقش ، " فورستیه"، وی را قادر می سازد تا حرفه ی روزنامه نگاری را آغاز کند. از گزارشگری حوادث جزئی و اخبار ملایم ، او به تدریج به مقام سردبیری می رسد. "ژرژ دوروا" در ابتدا موفقیت خود را مدیون همسر " فورستیه"، "مادلن" است که به او کمک می کند تا اولین مقاله های خود را بنویسد و هنگامی که بعدا شروع به نوشتن مقالات اصلی می کند ، او کمکش می کند تا به نوشته هایش حساسیت ببخشد. در همان زمان ، این زن با استفاده از ارتباطات خود در میان سیاستمداران برجسته اطلاعات پشت پرده ای را برای وی فراهم می کند که به او این امکان را می دهد تا به طور فعال در سیاست درگیر شود. "دوروا" رفته رفته به بسیاری از سیاستمداران معرفی می شود و همین بین، عاشق دوست "مادلن" می شود که او نیز یک زن تاثیرگذار است.

در عرض چند ماه ، سلامتی " فورستیه" رو به وخامت می گذارد و برای بازیابی مجدد آن به جنوب فرانسه سفر می کند. خیلی زود "دوروا" نامه ای از "مادلن" دریافت می کند که در آن التماس کرده به او بپیوندد و کمکش کند تا آخرین لحظات زندگی همسرش را در کنار او تاب بیاورد. وقتی " فورستیه" می میرد ، "دوروا" از "مادلین" می خواهد که با او ازدواج کند و پس از چند هفته ، او با این پیشنهاد موافقت می کند. اما این تمام اتفاقی نیست که در زندگی جنجالی "ژرژ دوروا" در رمان "بل آمی" به قلم "گی دو موپاسان" رخ می دهد...
درباره گی دو موپاسان
درباره گی دو موپاسان
آنری رنه آلبر گی دو موپاسان' (به فرانسوی: Henri René Albert Guy de Maupassant) (زادهٔ ۵ اوت ۱۸۵۰-درگذشتهٔ ۶ ژوئیهٔ ۱۸۹۳) نویسنده فرانسوی است.
مشکلات خانوادگی از یک سو و روح رنجور او از سوی دیگر الهام‌بخش نوشته‌هایی شدند که نه تنها توجه دنیای ادبیات را به خود جلب کرد، بلکه نشانه آشکاری بود بر تعارضات و آشوب‌های درونی این نویسنده.
«موپاسان» در 20 سالگی داوطلبانه به ارتش فرانسه پیوست و در جنگ فرانسه و آلمان شرکت کرد. پس از گذشت چند سال به پاریس بازگشت و برای شش سال در نیروی دریایی مشغول به خدمت شد .
وی در این مدت بعدازظهرهای خود را صرف خواندن کتاب و آشنایی با ادبیات می‌کرد. در سال 1875 «موپاسان» نخستین داستانش با نام «صفحه ساییده شده» را با نام مستعار "ژوزف پرونیر" در فرانسه منتشر کرد. دو سال بعد برای نخستین‌بار با «تورگینف»، رمان‌نویس مشهور روسیه ملاقات کرد. تورگینف در این دیدار متوجه ضعف و بیماری او شد که مبتلا به سفلیس بود که نهایتا او را از پا درآورد.
پس از آشنایی با گوستاو فلوبر، موپاسان تحت حمایت وی قرار گرفت و با ادبیات و روزنامه‌نگاری آشنا شد. وی در همانجا با برخی نویسندگان مشهور سبک ناتورالیسم و رئالیسم همچون «امیل زولا» نیز آشنا شد.
موپاسان در همان زمان داستان‌های کوتاه زیادی نوشت. علاوه‌بر این نوشته‌هایش در مجلاتی چون "فیگارو" و "اکو" به چاپ می‌رسید؛ با این حال وی نتوانست در آن زمان موفقیت چندانی در نوشتن رمان به دست آورد.
این نویسنده سرشناس پس از آشنایی با ناتورالیسم به دلیل شرایط روحی‌اش به این سبک علاقه‌مند شد؛ سبکی که برخلاف رمانتیسیسم به جای توجه به زیبایی‌های طبیعت، جهان را با نگاهی واقع‌بینانه با همه زشتی‌هایش به تصویر می‌کشد و بر نشان دادن این نازیبایی‌ها تاکید می‌کند.
«موپاسان» در سال 1880 به همراه چهار نویسنده دیگر وارد یک گروه ناتورالیست با نام "یاران مدان" شد که رهبری آن را «امیل زولا» برعهده داشت. وی در این دوران از سوی زولا مورد تشویق و توجه زیادی قرار گرفت، اما کمی بعد از این گروه فاصله گرفت و خود را بیش از پیش وقف خلق آثار ادبی و نگارش داستان‌های کوتاه و رمان کرد.
وی که بخش عمده عمر 43 ساله‌اش را در افسردگی و بیماری گذرانده بود، توانست در این دوران کوتاه با ثبت حدود 300 اثر ادبی، نامش را در ادبیات جهان ماندگار کند. اوج دوران هنری وی پیش از ابتلا به جنون و افسردگی حاد بین سال‌های 1980 تا 1990 بود. «موپاسان» سال‌های پایانی عمرش را در گوشه‌گیری و ترس از مرگ سپری کرد و در سال 1893 پس از اقدام به خودکشی نافرجام، در یک آسایشگاه روانی درگذشت.
«موپاسان» به عنوان نماینده ناتورالیسم در ادبیات به بیان آشکار زشتی‌های طبیعت به ویژه پوچی زندگی اشرافی می‌پرداخت. از معروفترین داستان‌های کوتاه وی «گردنبند» است که در آن تلاش می‌کند با به تصویر کشیدن سادگی و زودباوری طبقه فرودست جامعه، دروغین بودن ثروت و تجملات اشرافیان را فاش کند.


قسمت هایی از کتاب بل آمی

به دنبال موج جمعیت خسته و آزرده از گرما، پیچید توی بولوار مادلن. کافه های بزرگ میز و صندلی هاشان را توی پیاده رو چیده بودند و پر بود از مشتری هایی که زیر نور خیره کننده ی چراغ مشغول خوردن نوشابه های خنک بودند. روی میزهای گرد یا چهارگوش مقابل شان، لیوان هایی پر از نوشابه هایی به رنگ قرمز، زرد، سبز و قهوه ای دیده می شد، و توی تنگ ها، تکه های استوانه ای و شفاف یخ، آب را برای شان خنک می کرد. دوروا گام هایش را کند کرد، گلوی خشک و به هم چسبیده اش نوشیدنی طلب می کرد. عطشی داغ، عطش مخصوص شب های تابستان امانش را بریده بود، به احساس دلپذیری فکر می کرد که بر اثر نوشیدن مایعی خنک در دهان و گلو ایجاد می شود. ولی اگر فقط دو لیوان آبجو می خورد، بایستی با شام فرداشب وداع می کرد، و او با ساعت های گرسنگی پایان ماه به خوبی آشنا بود. به خودش گفت: « اگر ده ساعت طاقت بیاورم، می توانم آبجوام را فردا، در کافه ی امریکایی ها بخورم، بر شیطان لعنت، چه قدر تشنه ام! » بعد با حسرت به این آدم هایی نگاه کرد که جلو میزهاشان نشسته بودند و هرقدر دل شان می خواست نوشابه ی خنک می خوردند. با قیافه ای سرزنده و کمی گستاخانه از جلو کافه ها می گذاشت و با یک نگاه، از روی سر و وضع و لباس افراد حدس می زد چه قدر پول توی جیب شان دارند. خشمی بی امان علیه این مردمان آرام و مرفه وجودش را به طغیان وا می داشت. اگر آدم دست توی جیب هاشان می کرد، از سکه ی طلا گرفته تا سکه ی نقره و پول خرد در آن ها پیدا می کرد.

مقالات مرتبط با کتاب بل آمی
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»

«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده

5 دلیل برای خواندن رمان‌های عاشقانه‌‌ و تأثیر آن بر زندگی
5 دلیل برای خواندن رمان‌های عاشقانه‌‌ و تأثیر آن بر زندگی

اگر همیشه با دیده ی شک و تردید به رمان های عاشقانه و طرفداران آن نگریسته اید و علت محبوب بودن این ژانر، کنجکاوی تان را برانگیخته است، با این مقاله همراه شوید

نظر کاربران در مورد "کتاب بل آمی"
10 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتابی بی نظیر با ترجمه ای بسیار عالی از استاد شهدی

1403/10/25 | توسطامیرحسین حسینی - کاربر سایت
0
|

کسی کتاب صوتی این رو سراغ داره؟

1403/06/31 | توسطکاربر سایت
0
|

چقدر خلاصه داستان رو متفاوت با داستان اصلی کتاب گفتید!

1403/02/24 | توسطکاربر سایت
2
|

رمان شاهکار بل ممی اثر موپاسان

1402/11/21 | توسطکاربر سایت
1
|

چه شاهکاری ! از اونایی هستش که یه تک خوندم ، بدون خستگی . قلمی بسیار بسیار توانا و قابل ستایش از استاد موپاسان. این رمان پای صفحاتش میخکوبتون میکنه.

1402/11/13 | توسطعلی حاکی
3
|

برجسته‌ترین و تمجید شده‌ترین اثر موپاسان در کنار داستان تپلی .این اثر در دهه چهل توسط آقای علی اصغر سروش ترجمه شده.هر دو ترجمه از زبان اصلی هستند

1402/10/26 | توسطسهراب محمدبیگی
1
|

کتابی گیرا و دلپذیر. من با خوندن این کتاب فهمیدم موپاسان چقدر مهجور و قدرنادیده است و زیر سایه بالزاک، زولا و فلوبر ، ارزش‌هایش درست شناخته نشده

1402/05/17 | توسطامیرحسین - کاربر سایت
6
|
پاسخ ها

و هوگو

1402/06/28|توسطایمان
1

درود ، کتاب از لحاظ چاپ بسیار عالی است ، می‌توان گفت محتوای داستان یک یا دو پله بالاتر از بالزاک و فلوبر می‌باشد ، توصیف اشخاص و حالات آنها به نهایت زیبا و دقیق و مختصر بیان شده بر خلاف بالزاک که اینقدر یک موضوع رو کش میده که آدم کلافه میشه یا فلوبر که خیلی ساده و عامیانه بیان احساس میکنه ، من اینطور برداشت کردم تا نظر دوستان چه باشد ، قیمت هم بااین چاپ مناسبه ، سپاس

1402/04/20 | توسطکمال نجاتی
1
|

حیف این اثر ارشمند که گران است و قدرت خرید نیست

1402/02/16 | توسطمبینا آزادی - کاربر سایت
4
|

عالی عالی عالی و فوق العاده ... گی دو موپاسان بر عکس اساتیدش بالزاک و زولا و فلوبر مورد توجه قرار نگرفته اما در این اثر در حد و اندازه اون‌ها و حتی اگر نظر شخصی من رو بخواین درخشان‌تر از اون‌ها نوشته. جامعه اشرافی و راه‌های ترقی اواخر قرن نوزدهم در فرانسه اینقد زیبا و کامل تصویر شده که هیچ جوره نمیشه ازش خرده گرفت. بی نهایت زیبا ، بی نهایت دوست داشتنی ... یادمه زمانی که کتاب رو میخوندم دوست داشتم زودتر کارهامو تموم کنم و بشینم پاش و یا حتی اگر از جایی و چیزی ناراحت میشدم با خودم فکر میکردم الان میرم و بل آمی میخونم و حالم بهتر میشه . بی نظیره ... در خوندنش ذره ای شک نکنید.

1401/06/16 | توسطImfarza
15
|
پاسخ ها

دقیقا حال من در دوران جوانی با خوندن این کتاب همین طور بود

1401/10/13|توسطکاربر سایت
1