1. خانه
  2. /
  3. کتاب دید و بازدید

کتاب دید و بازدید

نویسنده: جلال آل احمد
9 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.2 از 1 رأی

کتاب دید و بازدید

Visiting
انتشارات: مجید (به سخن)
٪15
95000
80750
4 از 1 رأی

کتاب دید و بازدید

Did-o Bazdid
انتشارات: جامی(مصدق)
٪15
98000
83300
3.5 از 1 رأی

کتاب دید و بازدید

Did-o Bazdid
انتشارات: ارس
٪15
87500
74375
3.6 از 1 رأی

کتاب دید و بازدید

Visiting
انتشارات: امیرکبیر
٪15
110000
93500
پیشنهاد ویژه
3.5 از 1 رأی

کتاب دید و بازدید

Visiting
انتشارات: جامه دران
٪25
110000
82500
پیشنهاد ویژه
3.5 از 1 رأی

کتاب دید و بازدید

Did-o Bazdid
٪20
105000
84000
پیشنهاد ویژه
3.4 از 1 رأی

کتاب دید و بازدید

Did-o Bazdid
انتشارات: معجزه علم
٪20
129000
103200
3.1 از 1 رأی

کتاب دید و بازدید

Did-o Bazdid
انتشارات: فردوس
ناموجود
25000
3.7 از 1 رأی

کتاب دید و بازدید

Did-o Bazdid
انتشارات: معین
ناموجود
1100
معرفی کتاب دید و بازدید
کتاب دید و بازدید، مجموعه ای از داستان های کوتاه نوشته ی جلال آل احمد است که نخستین بار در سال 1945 منتشر شد. آل احمد در داستان های کتاب دید و بازدید که از اولین آثار او به شمار می آید، به نقد مسائل و مشکلات سیاسی، اجتماعی، مذهبی و فرهنگی جامعه ی ایران می پردازد و از باورهای کورکورانه و عقاید فکر نشده ی پیرامون خود به شدت انتقاد می کند. داستان های این مجموعه، مخاطبین را به دل فرهنگ و شرایط زندگی ایران در چند دهه ی گذشته می برد و در کنار روایت ماجراها و شخصیت هایی جذاب، از تاریخ این سرزمین سخن می گوید. جلال آل احمد در این اثر نیز موفق به خلق داستان هایی شده که محدود به زمانه ای خاص نیستند و برای همه ی نسل ها، حرف هایی برای گفتن دارند.
درباره جلال آل احمد
درباره جلال آل احمد
جلال آل احمد (۲ آذر ۱۳۰۲ و براساس برخی روایت ها ۱۱ آذر، ۱۳۰۲، تهران - ۱۸ شهریور ۱۳۴۸، اسالم، گیلان) روشنفکر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم ایرانی و همسر سیمین دانشور بود. آل احمد در دههٔ ۱۳۴۰ به شهرت رسید و تأثیر بزرگی در جریان روشنفکری و نویسندگی ایران داشت. نویسندگانی چون نادر ابراهیمی و غلامحسین ساعدی از او تأثیر گرفتند.جلال آل احمد در ۱۱ آذر ۱۳۰۲ در خانواده ای مذهبی در محلهٔ سیدنصرالدین شهر تهران به دنیا آمد. وی پسر عموی آیت الله طالقانی بود. خانوادهٔ او اصالتا اهل شهرستان طالقان و روستای اورازان بود. دوران کودکی و نوجوانی جلال در نوعی رفاه اشرافی روحانیت گذشت. پس از اتمام دوران دبستان، پدر جلال، سید احمد طالقانی، به او اجازهٔ درس خواندن در دبیرستان را نداد؛ اما او تسلیم خواست پدر نشد.در سال ۱۳۲۲ وارد دانشسرای عالی تهران شد و در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغ التحصیل گشت. او تحصیل را در دوره دکترای ادبیات فارسی نیز ادامه داد، اما در اواخر تحصیل از ادامه آن صرف نظر کرد. نخستین مجموعهٔ داستان خود به نام «دید و بازدید» را در همین دوران منتشر کرده بود. او که تأثیری گسترده بر جریان روشنفکری دوران خود داشت، به جز نوشتن داستان به نگارش مقالات اجتماعی، پژوهش های مردم شناسی، سفرنامه ها و ترجمه های متعددی نیز پرداخت. البته چون اطلاعات او از زبان فرانسه گسترده نبود، پیوسته در کار ترجمه از دوستانی مانند علی اصغر خبره زاده، پرویز داریوش و منوچهر هزارخانی کمک می گرفت. شاید مهم ترین ویژگی ادبی آل احمد نثر او بود. نثری فشرده و موجز و در عین حال عصبی و پرخاشگر، که نمونه های خوب آن را در سفرنامه های او مثل «خسی در میقات» یا داستان زندگی نامهٔ «سنگی بر گوری» می توان دید. در سال ۱۳۲۶ دومین کتاب خود به نام «از رنجی که می بریم» را همزمان با کناره گیری از حزب توده چاپ کرد که بیانگر داستان های شکست مبارزاتش در این حزب است. پس از این خروج بود که برای مدتی به قول خودش ناچار به سکوت شد که البته سکوت وی به معنای نپرداختن به سیاست و بیشتر قلم زدن بود.جلال آل احمد در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸ در چهل و پنج سالگی در اسالم گیلان درگذشت. پس از مرگ نابهنگام آل احمد، پیکر وی به سرعت تشییع و به خاک سپرده شد، که باعث باوری دربارهٔ سربه نیست شدن او توسط ساواک شد. همسر وی، سیمین دانشور، این شایعات را تکذیب کرده است، ولی شمس آل احمد قویا معتقد است که ساواک او را به قتل رسانده و شرح مفصلی در این باره در کتاب از چشم برادر بیان کرده است.جلال آل احمد وصیت کرده بود که جسد او را در اختیار اولین سالن تشریح دانشجویان قرار دهند؛ ولی از آن جا که وصیت وی برابر شرع نبود، پیکر او در مسجد فیروزآبادی جنب بیمارستان فیروزآبادی شهر ری به امانت گذاشته شد تا بعدها آرامگاهی در شأن او ایجاد شود و این کار هیچ گاه صورت نگرفت.
ویژگی های کتاب دید و بازدید
  • در فهرست برترین آثار داستانی ایران
قسمت هایی از کتاب دید و بازدید

صدای استاد از داخل اطاق بلند و از حیاط گذشت که با صدای کشیده می گفت: «آقای... بفرمایید تو... کلبه ی... در...ویشی... که صاحب و دربون... نداره.» «به به! سلام آقای من! گل آوردی؛ لطف کردی؛ بیا جانم! بیا بنشین پهلوی من و از آن بهاریه های عالی که همراه داری برای ما بخوان، بخوان تا روحمان تازه شود. ما که فقط به عشق شما جوان ها زنده ایم...» «اختیار دارید حضرت آقای استاد، بنده د... د... ر مقابل شما؟! اختیار دارید.» «نه. نمیشه. به جان خودم نمیشه حتما باید بخونی وگرنه روحم کسل می شه.» «حضرت استاد اطلاع دارند که بنده شعر نمی سازم. آن هم در حضور شما؟»

علیک سلام ننه جون - عیدت مبارک - صد سال به این سال ها. زیر سایه ی امان زمون، کربلای معلا، نجف اشرف. ننه جون مگه عیدی بشه و سالی بیاد و بره که این ورا پیدات بشه! چرا سری به این ننه جونت نمی زنی؟ ای بی غیرت، من که با شماها این قدر محبت دارم چرا شما پوس کلفتا به من محلی نمی ذارین؟ ننه جون خیلی خوش اومدی. چی بگم؟ من که بلد نیستم به شما فکلیا بگم: تربیک - چه می دونم - تبریک عرض می کنم. ما قدیمیا دیگه کجا این حرف ها رو بلد می شیم؟

مقالات مرتبط با کتاب دید و بازدید
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن

در این مطلب قصد داریم به تعدادی از کتاب های کلاسیک کوتاه بپردازیم که انتخاب هایی عالی برای ورود به جهان آثار کلاسیک به شمار می آیند.

توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر
آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

نظر کاربران در مورد "کتاب دید و بازدید"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یک کتاب با 12 داستان مختلف که نشان از فرهنگ عامه مردم ایران در عصر نگارش این کتاب است. مرکز توجهات جلال در این کتاب خرافات اضافه شده به فرهنگ اصیل یا دین اسلام است که البته در برخی موارد مرزها را فراموش کرده و جلوتر رفته است نثر جلال مانند همیشه در این کتاب هم زیباست

1401/07/08 | توسطزهرا
1
|