1. خانه
  2. /
  3. کتاب نگاهی به پدیدارشناسی

کتاب نگاهی به پدیدارشناسی

نویسنده: روژه ورنو
3.4 از 1 رأی

کتاب نگاهی به پدیدارشناسی

و فلسفه های هست بودن
Historia de la Filosofía Contemporánea
انتشارات: خوارزمی
ناموجود
40000
معرفی کتاب نگاهی به پدیدارشناسی
پدیدارشناسی یکی از اصطلاحات فلسفه متعارف است و در اواخر قرن هجدهم به معنی مطالعه پدیدار؛ یعنی آنچه ظاهر و نمایان می شود؛ بکار برده شده است.
یکی از ادعاهای اصلی و مهم هوسرل و سایر پدیدارشناسان این است که پدیدارشناسی بدون پیش فرض است. معنی دیگر این ادعا چنین است که نظریات پدیدارشناسی به طور مطلق همیشه درست است و بدون قید و شرط صادق است و در صدق خود محتاج هیچ شرط و فرضی نیست.
این، ادعای کوچکی نیست و قدری تأمل در مورد آن بی جا به نظر نمی رسد.درباره مقصود از بدون پیش فرض بودن پدیدار شناسی، دو نظریه مطرح گردیده است:
یکی اینکه پدیدارشناسی، هیچگونه سبق ذهنی در تحقیقات خود ندارد، اعم از دیدگاههای فلسفی یا علمی(تجربی). یعنی پدیدارشناسی که در نظر هوسرل یک علم توصیفی است، در توصیفات خود سعی می کند به طور کامل و جدای از هر نوع دیدگاه خاص به توصیف پدیدار پرداخته و آن را آنچنانکه هست، بیان نماید. نظریه دیگر این است که اصول و روش های اساسی این فلسفه، چنان نیست که مانند اصول موضوعه علوم مختلف ایمن از بررسی های مکرر و تشکیک و تردید باشد. معمولا اصول موضوعه هر علم بدون اثبات پذیرفته می شود.
درباره روژه ورنو
درباره روژه ورنو
روژه ورنو (1906-1997) كشیش كاتولیك فرانسه، استاد فلسفه مدرن، متخصص اندیشه امانوئل كانت و نویسنده آثار بیشماری است. ورنو در 17 ژانویه سال 1906 در سن کوئنتین (آیزن) متولد شد و در 10 فوریه 1997 درگذشت. وی در سال 1924 وارد حوزه علمیه کارملیان در پاریس شد و از ژاک ماریتین به عنوان استاد فلسفه مدرن بهره مند بود. وی در 4 آوریل 1931 به عنوان کشیش منصوب شد. در 3 ژوئن 1936 ، از پایان نامه دکترای خود در فلسفه با عنوان "منابع دکارتی و کانتی ایده آل گرایی فرانسوی" دفاع کرد ، که توسط انتشارات آدیشنس بوئوشن منتشر شد. وی در آگوست 1939، در سمینار سوسونز به تدریس پرداخت.
مقالات مرتبط با کتاب نگاهی به پدیدارشناسی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نگاهی به پدیدارشناسی" ثبت می‌کند