1. خانه
  2. /
  3. کتاب دیالکتیک تنهایی

کتاب دیالکتیک تنهایی

نویسنده: اکتاویو پاز
4.2 از 1 رأی

کتاب دیالکتیک تنهایی

Loneliness dialectic
انتشارات: لوح فکر
ناموجود
20000
معرفی کتاب دیالکتیک تنهایی

کتاب «دیالکتیک تنهایی» که در واقع فصلی بلند از کتاب «هزارتوی تنهایی» نوشته «اکتاویو پاز» است به بررسی مفهوم تنهایی پرداخته و نگاهی نوع به این موضوع دارد. اکتاویو پاز اندیشمند، نویسنده و منتقد مکزیکی این کتاب را از منظر فرا واقع گرایی و اگزیستانسیالیسم نگاشته است. کتاب هزارتوی تنهایی در سال 1950 با تاثیر از متفکری اهل مکزیک به نام راموس نگاشته شده است. اکاویو پاز در فصل پایانی این کتاب، با جمع بندی کل کتاب هزارتوی تنهایی به بررسی فلسفی موضوعاتی از جمله عشق و مرگ می پردازد. این کتاب نقدی بر روش های ارتباط انسانی است و درکی دگرگون از تنهایی انسان را شرح می دهد.

مقاله ها عمدتا با موضوع هویت مکزیکی و نشان دادن چگونگی سروکار داشته، در پایان هزارتوی وجودی، یک احساس تنهایی عمیق وجود دارد. منتقد هارولد بلوم، کتاب "هزارتوی تنهایی" را یکی از آثار هنری عنوان کرد که در فرهنگ غربی در کانون غربی مهم و تأثیرگذار بوده است (1994).

درباره اکتاویو پاز
درباره اکتاویو پاز
کتاویو پاز لوزانو‏ (۳۱ مارس ۱۹۱۴–۱۹ آوریل ۱۹۹۸) شاعر، نویسنده، دیپلمات و منتقد مکزیکی است. وی در هفده سالگی به نویسندگی و شاعری پرداخت. پدرش وکیل بود و پدر بزرگش، داستان‌نویسی سرشناس. این هر دو در رشد و پرورش ذوق و استعداد پاز، تأثیر به سزایی داشت. در سال ۱۹۴۳ با استفاده از کمک هزینه تحصیلی بنیاد گوگنهایم به آمریکا رفت. در آنجا با شعر نوپردازان انگلو - آمریکایی آشنا شد. هم در این کشور بود که مطالعه دامنه‌دار و عمیق خود را درباره هویت مکزیک آغاز کرد که حاصل آن کتابی شد به نام هزار توی تنهایی. پاز در سال ۱۹۶۸ پاز در اعتراض به سرکوبی خونین تظاهرات آرام دانشجویان در مکزیک، قبل از شروع بازی‌های المپیک، از مقام خود کناره‌گیری کرد و از آن پس تا واپسین سال‌های زندگی خود، سردبیری و نشر چند مجله معتبر ویژه هنر و سیاست را عهده‌دار شد. در سال ۱۹۸۰ دانشگاه هاروارد به او دکترای افتخاری اهدا کرد و در سال ۱۹۸۱ مهم‌ترین جایزه ادبی اسپانیا یعنی جایزه سروانتس نصیب او شد. سرانجام در سال ۱۹۹۰ آکادمی ادبیات سوئد، جایزه نوبل ادبیات را به اکتاویو پاز شاعر سرشناس مکزیکی به پاس نیم قرن تلاش در زمینه شعر و ادبیات مکزیک اهدا کرد. او در آنجا سخنرانی مهمی درباره «در جستجوی اکنون» ایراد کرد.
قسمت هایی از کتاب دیالکتیک تنهایی

تنهایی عمیق ترین واقعیت انسان است. انسان تنها موجودی است که می داند تنها است و تنها کسی است که به جستجوی دیگری می پردازد. ماهیت او - اگر این کلمه را می توان در اشاره به انسان، که خودش با گفتن "نه" به طبیعت "اختراع کرده" مورد استفاده قرار می دهد - مشتمل بر اشتیاق او برای یافتن خود در دیگری است. انسان نوستالژیک و در جستجوی همدلی است. بنابراین، هنگامی که از خود آگاه باشد، از عدم وجود دیگری، یعنی از تنهایی خود، آگاه است.

مقالات مرتبط با کتاب دیالکتیک تنهایی
«اکتاویو پاز»: افتخار ادبیات مکزیک
«اکتاویو پاز»: افتخار ادبیات مکزیک
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»

بیش از هر ژانر و سبک دیگر، این «رئالیسم جادویی» بود که دوران شکوفایی «ادبیات آمریکای لاتین» را در قرن بیستم تعریف کرد

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب دیالکتیک تنهایی" ثبت می‌کند