اثری سرراست و پرظرافت.
پیش زمینه ای ضروری بر فلسفه ی یکی از ژرف ترین متفکران قرن بیستم.
لذت بخش و جذاب.
زندگی ام را همان طور که شروع کرده ام در میان کتاب ها به پایان خواهم برد. در اتاق کار پدربزرگم، همه جا کتاب بود؛ گردگیریشان به جز یک بار در سال و پیش از شروع کار موسسات آموزشی در ماه اکتبر قدغن بود. هنوز خواندن ندانسته، به آن ها، به این سنگ های ثابت ارج می نهادم. چه راست بودند چه کج، چه در قفسه های کتابخانه مانند آجر به هم فشرده شده بودند چه با فاصله روی هم چیده شده بودند، احساس می کردم که کامیابی خانواده مان به آن ها بستگی دارد. همه شان عین هم بودند، در پرستشگاهی بسیار کوچک بازیگوشی می کردم، محاط در یادمان های خپل و کهنه ای که شاهد به دنیا آمدنم بودند و مرگم را می دیدند و تداومشان آینده ای به آرامش گذشته را برایم تضمین می کرد.
نه. جایی نیست که جای خالی ام احساس شود. مترو پر از مردم است، رستوران پر از مردم است، سرها پر از مشغله های کوچک است. از دنیا بیرون لغزیدم و از دنیا چیزی کم نشد. باید باور کرد که ضروری نبودم. دوست داشتم ضروری باشم. دلم می خواست برای چیزی یا کسی ضروری باشم. نبودم. ضمنا این را هم بگویم. دوستت داشتم. حالا می گویم چون دیگر اهمیتی ندارد.
دو زندگی داشتم که هر دو نیز دروغ بودند: در ملا عام دغلباز بودم، نوه کذایی شارل شوایتزر معروف شمرده می شدم؛ تنها که بودم، در غم و غصه های خیالی غرق می شدم. افتخار کاذب خود را با گمنامی ای کاذب تصحیح می کردم. برای گذشتن از یک نقش به نقش دیگر مشکلی نداشتم. در همان لحظه ای که می رفتم تا چکمه های مخفی خود را بپوشم، کلید در قفل می چرخید، دستان مادرم، گویی ناگهان فلج شده باشند، روی شستی های پیانو از حرکت باز می ماندند، من خط کش را در کتابخانه می گذاشتم و می رفتم تا خود را در آغوش پدربزرگم بیندازم، به طرف صندلی دسته دارش می رفتم، کفش های راحتی اش را برایش می آوردم و درباره روزی که گذرانده بود با قید نام شاگردانش پرس و جو می کردم...
«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»
خواندن زندگینامه افراد موفق و حتی افراد غیر موفق برای همه ما لازم است. اما واقعا چه فایده مهمی برای ما دارد؟
تئوری های این نویسنده در مورد مقوله ی اگزیستانسیالیسم و آزادی، جایگاه او را به عنوان یکی از تأثیرگذارترین فلاسفه ی دنیای غرب در قرن بیستم ، تثبیت کرده است.
سلام. بخشهایی که برای لذت متن گذاشتید از کدام ترجمه هستند؟
وقتی جناب پرویز شهدی، میگه واژهها... همه باید سکوت کنند. 👌🏼😤✌🏼
وقتی جناب پرویز شهدی، میگه واژهها... همه باید سکوت کنند. 👌🏼😤✌🏼
با سلام و احترام خدمت ایران کتاب عزیز ببخشین شما کدوم ترجمه رو پیشنهاد میکنین؟
خیلی خیلی اثر گیرا و جذابیه اصلا متوجه گذر زمان نمیشید اصلا نمیفهمید چطور میرید صفحهی بعد
بهترین کتابش که البته تو ایران نسخه قدیمی اش هست و سانسور شده شیطان و خداست
کتاب کلمات اثر ژان پل سارتر، نویسنده و فیلسوف پرآوازهی فرانسوی است. سارتر این کتاب را در 1963 و در پنجاهونُهسالگی نوشته است. این کتاب نوعی خودزندگینامه است که سارتر در آن زندگیاش را تا حدود دهسالگی شرح میدهد. میگویند او از کودکیاش متنفر بود و در این کتاب صریحاً خانواده و کودکیاش را به سخره میگیرد؛ چون برایش ممنوعیت و ناتوانی را تداعی میکنند. صاحبنظران این خودزندگینامه را با کتاب «اعترافات» ژان ژاک روسو مقایسه کردهاند. سارتر، خالق کتاب معروف «تهوع»، در خانوادهای کتابدوست رشد کرد و با کتاب و کلمه بزرگ شد. او در واقع در این کتاب از عشق دیرینهاش به کلمات میگوید. فواید کتاب و زبان و تأثیر آن در زندگی، نوشتن، خلاقیت و رابطه با مرگ هم از دیگر مفاهیمی هستند که در این کتاب میتوان دیدگاه سارتر را دربارهشان دانست. البته ظاهراً در این کتاب سارتر فراتر از موضوعاتی که به آنها میپردازد، به نفس نوشتن اهمیت میدهد. مباحث کتاب کلمات در دو فصل «نوشتن» و «خواندن» تدوین شدهاند.
سلام. لطفا در بخش لذت متن، قید کنید که کدوم ترجمه هستش حتی اگر یک ترجمه بیشتر از اون کتاب موجود نباشه. چون ممکنه بعدها ترجمهی جدیدی اضافه بشه.
خود زندگی نامه ای جذاب و خواندنی
کتابی عالی ، خودزندگینامه ای فلسفی در مورد دوران کودکی سارتر
بسیار. بسیار عالی. ممنونم