1. خانه
  2. /
  3. کتاب تعالی اگو

کتاب تعالی اگو

نویسنده: ژان پل سارتر
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4 از 1 رأی

کتاب تعالی اگو

The Transcendence of the Ego
انتشارات: ناهید
٪15
110000
93500
3.8 از 1 رأی

کتاب استعلای خود

The Transcendence of the Ego
انتشارات: ریسمان
ناموجود
8500
معرفی کتاب تعالی اگو
کتاب تعالی اگو، اثری نوشته ی ژان پل سارتر است که نخستین بار در سال 1936 به چاپ رسید. این مقاله ی مهم و ارزشمند به عنوان نقطه ی تحولی در رشد و شکل گیری تفکرات و فلسفه ی سارتر در نظر گرفته می شود. تفکرات او قبل از نوشتن این اثر، با پدیده شناسانی همچون ادموند هوسرل و مارتین هایدگر بسیار همسو بود. سارتر اما در کتاب تعالی اگو، به نظریه ی هوسرل در رابطه با «خویشتنِ متعالی» حمله کرد. این تفاوت فکری با هوسرل به نوبه ی خود باعث شد سارتر از پدیده شناسی مرسوم فاصله بگیرد و به خلق دکترین به کار رفته در شاهکار خود یعنی کتاب «هستی و نیستی» نزدیکتر شود؛ کتابی که چند سال بعد از نگارشِ تعالی اگو و در هنگام اسیر بودن سارتر در زندان های جنگی کامل شد.
درباره ژان پل سارتر
درباره ژان پل سارتر
ژان-پل شارل ایمار سارْتْرْ، زاده ی ۲۱ ژوئن ۱۹۰۵ و درگذشته ی ۱۵ آوریل ۱۹۸۰، فیلسوف، اگزیستانسیالیست، رمان نویس، نمایش نامه نویس و منتقد فرانسوی بود.پدرش «ژان باپتیست سارتر» افسر نیروی دریایی فرانسه و مادرش «آنه ماری شوایتزر» دخترعموی «آلبرت شوایتزر» پزشک معروف، برنده ی جایزه ی صلح نوبل بود. پانزده ماهه بود که پدرش به علت تب از دنیا رفت. پس از آن مادرش به نزد والدینش به مودون بازگشت.او در سال ۱۹۲۲ موفق به گرفتن دیپلم شد، پس از آن تصمیم گرفت به همراه «نیزان» در «دانشسرای عالی پاریس» در رشته ی آموزگاری ادامه تحصیل دهد. چهار سال بعد در امتحانات نهایی رشته ی فلسفه مردود می شود. دلیل رد شدن نیز عقیده ی سارتر در مورد فلسفه بود. او عقیده داشت «فلسفه فهمیدنی است، نه حفظ کردنی».پس از اتمام تحصیلات در دبیرستان های «لو آور» و «لیون» به تدریس فلسفه پرداخت. پس از مدتی تصمیم گرفت که برای کامل شدن تحقیقاتش در زمینه ی فلسفه ی پدیدار شناسی هوسرل راهی آلمان شود. به طور کلی دو دوره در زندگی حرفه ای سارتر وجود داشت. اولین دوره ی زندگی حرفه ای او دوره-ی پس از نوشتن اثر معروف اش، هستی و نیستی، بود و نوشتن رمان تهوع. سارتر به آزادی بنیادی انسان معتقد بود و باور داشت که «انسان محکوم به آزادی است.»در سال ۱۹۶۴ جایزه ی ادبی نوبل به سارتر تعلق گرفت، ولی او از پذیرفتن این جایزه خودداری کرد.او از سال ۱۹۷۳ به بعد تقریبا تمامی قدرت بینایی خود را از دست داده بود و دیگر قادر به نوشتن نبود، با این همه سعی می کرد با انجام مصاحبه ها، دیدارها و حضور در مراسم ها، کماکان چهره ای فعال و اجتماعی از خود نشان دهد. ژان-پل سارتر در روز ۱۵ آوریل ۱۹۸۰ در سن ۷۵ سالگی در بیمارستان بروسه پاریس از دنیا رفت. خاکستر او در گورستان مون پارناس در حوالی محل زندگی دوران پیری اش در محله ای در پاریس به خاک سپرده شده است.
ویژگی های کتاب تعالی اگو
  • ژان پل سارتر برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 1964
نکوداشت های کتاب تعالی اگو

اثری ضروری برای فهم خط سیر آثار سارتر به عنوان مجموعه ای واحد.

Barnes & Noble

شرحی درخشان و بنیادین از خویشتن به عنوان محصولی از آگاهی.

Routledge

نقطه ی تحولی در شکل گیری و رشد فلسفی ژان پل سارتر.

Questia
قسمت هایی از کتاب تعالی اگو

درواقع، برای اینکه شبه ارزش های ذهنی محو شوند و اخلاق دوباره در واقعیت بنیان پیدا کند، هیچ ضرورتی ندارد که ابژه بر سوژه مقدم باشد. کافی است که «اگو» معاصر جهان باشد و دوگانگی سوژه-ابژه، که دوگانگی ای صرفا منطقی است، برای همیشه میان دل مشغولی های فلسفی ناپدید شود. جهان «اگو» را، و «اگو» جهان را نیافریده است، بلکه هر دو ابژه هایی برای آگاهی مطلق و غیرشخصی اند و با این آگاهی است که اگو و جهان با یکدیگر در پیوند قرار می گیرند. برای بنیان نهادن یک اخلاق و سیاست مطلقا ایجایی به نحو فلسفی، به چیزی بیش از این نیاز نیست.

هیچ چیز نامنصفانه تر از این نیست که پدیده شناسان را ایدئالیست بخوانیم. برعکس، قرن هاست که در فلسفه جریانی تا بدین پایه رئالیست را شاهد نبوده ایم. پدیده شناسان دوباره انسان را غرق جهان کرده اند و به اضطراب ها و رنج های او و همچنین به شورش هایش تمام سنگینی شان را بازگردانده اند.

متأسفانه، تا وقتی «من» ساختار آگاهی باقی بماند، همچنان می توان بر پدیده شناسی خرده گرفت که یک «آموزه-پناهگاه» است و قطعه ای از انسان را از جهان بیرون می کشد و با این کار، توجه را از مسائل حقیقی منحرف می کند. به نظر من این خرده گیری ناموجه خواهد شد اگر اگو به هستنده ای دقیقا معاصر جهان تبدیل شود که وجودش همان ویژگی های ذاتی جهان را دارد. همواره به نظر من چنین رسیده است که فرضیه ی کار-پیش بری به ثمربخشی ماتریالیسم تاریخی به هیچ وجه به فرض پوچی که عبارت است از ماتریالیسم متافیزیکی، نیازی ندارد.

مقالات مرتبط با کتاب تعالی اگو
نکاتی از کتاب «تهوع» اثر «ژان پل سارتر»
نکاتی از کتاب «تهوع» اثر «ژان پل سارتر»
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»

«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده

اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی

در واقع نام بسیاری از سندروم های روانی، ریشه در تحلیل روانشناختیِ شخصیت های داستانی دارد

چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او

بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»

چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم
چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم

«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.

ژان پل سارتر ،‌ قیامی علیه خودفریبی
ژان پل سارتر ،‌ قیامی علیه خودفریبی

تئوری های این نویسنده در مورد مقوله ی اگزیستانسیالیسم و آزادی، جایگاه او را به عنوان یکی از تأثیرگذارترین فلاسفه ی دنیای غرب در قرن بیستم ، تثبیت کرده است.

نظر کاربران در مورد "کتاب تعالی اگو"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

مقاله ای سترگ و بزرگ از سارتر و پیش زمینه ای برای خلق شاهکارش، هستی و نیستی

1399/05/18 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
0
|