1. خانه
  2. /
  3. کتاب کاغذین جامه

کتاب کاغذین جامه

3.5 از 1 رأی

کتاب کاغذین جامه

آیین نگارش لایحه ی قضایی
Kaghazin Jameh
انتشارات: نگاه معاصر
٪15
120000
102000
معرفی کتاب کاغذین جامه
"کاغذین جامه" کتابی است نوشته ی "حسن جعفری تبار" که در آن "آیین نگارش لایحه ی قضایی" را تشریح نموده است. وی نکات اصولی و کاربردی را در این زمینه ارائه می کند که می تواند مخاطب را با طرز صحیح نگارش لایحه ی قضایی آشنا کند.
از مهم ترین اصول نگارش صحیح و زیبا، رعایت کردن عناصری همچون مختصر و مفید بودن، موازنه، یکپارچگی متن، روان بودن و بلاغت می باشد. سپس بحث فراهم کردن مقدمات لایحه مطرح است. در این راستا نیاز است که پرونده به خوبی شناخته شده و بعد ساده سازی شود. در تنظیم لایحه، یکی از موارد قابل توجه، نحوه خطاب و عنوان لایحه است که در آن باید خطاب به جای شخص، به مقام صورت بگیرد و احترامات لازمه به جا آورده شود. در نگارش لایه، از لایحه ی اولیه تا آخرین لایحه، چند مرحله وجود دارد که "حسن جعفری تبار" در "کاغذین جامه" به خوبی آن ها را توضیح داده است. وی همچنین در فصلی به تقسیم و تفکیک مطالب لایحه نیز پرداخته و در ادامه، فنون مختلف در نقد ادعاهای طرف را تشریح می کند.
از دیگر مواردی که در کتاب "کاغذین جامه" یا "آیین نگارش لایحه ی قضایی" از "حسن جعفری تبار" به آن پرداخته شده می توان به توجیه ادعا برای قاضی، پایان لایحه و امضای آن، جذبه ی بصری لایحه با توجه به مواردی نظیر قلم و کاغذ و علایم نگارشی اشاره کرد. در پایان یک فصل به تشریح نمونه ای از یک لایحه ی قضایی اختصاص داده شده که طی آن نکات مهمی به وسیله ی نویسنده توضیح داده شده است.
درباره حسن جعفری تبار
درباره حسن جعفری تبار
دکتر حسن جعفری تبار یکی از برجسته ترین اساتید دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است که علاوه بر این تخصص در  حقوق، در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی نیز دستی بر آتش دارد. او متولد سال 1346 می باشد و دارای مدرک دکتری در رشته ی حقوق خصوصی از دانشگاه تهران است.
قسمت هایی از کتاب کاغذین جامه

وقتی ارسطو درباره فن بیان ( خطابه = ریطوریقا) سخن میگفت بی گمان یکی از منظورهای مهمش مهارت سخنرانی وکلا در حضور قضات بود . در نظر او سخنرانی نزد دادرس از نامه نویسی ای به او پراهمیت تر است ، و وکلا باید بیاموزند که حضورا و شفاها از موکل خود دفاع کنند . به تدریج دفاع وکلا از شکل شفاهی به شکل کتبی تغییر شکل داد ، همان طور که نزد ژاک دریدا متافیزیک حضور ( = سخن در حضور مخاطب باید به متافیزیک غیاب ( = نوشتن برای مخاطبی که غایب است ) مبدل می شد . زمانی بود که محاکمه اشخاص بدون حضور آنها بی معنی بود و حتی اگر اشخاص برای دیوان مظالم عریضه می نوشتند آن را فقط به آنجا نمی فرستادند ، بلکه طومار کاغذی این عریضه را مثل لباس به تن می کردند و خودشان هم در محضر قاضی حاضر می شدند . گویی دادخواه تمام وجود خود را در عریضه دادخواهی خود می گذاشت ، و آن را به دادگاه تقدیم میکرد چنان که حافظ میگوید : کاغذین جامه به خوناب بشویم که فلک/ رهنمونیم به پای علم داد نکرد.

مقالات مرتبط با کتاب کاغذین جامه
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»

این تکنیک که با نام «آینه داری» نیز شناخته می شود، در صورت استفاده ی درست و مناسب، روشی عالی برای خلق تعلیق و تنش دراماتیک در مخاطبین است.

چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم
«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم

نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است: ممکن است تمام ابزار و ایده های مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازه ها نیز دوامی نخواهند داشت.

آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات
آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات

کاراکترهایی پیچیده که وجهی تاریک در وجود آن ها به چشم می خورد

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

آشنایی با نقطه نظرهای روایی در داستان ها
آشنایی با نقطه نظرهای روایی در داستان ها

وقتی در حال نوشتن یک داستان هستید، باید تصمیم بگیرید که راوی قصه چه کسی است و داستان را برای چه کسانی تعریف می کند

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب کاغذین جامه" ثبت می‌کند