کتاب دستفروش در دادگاه

Crainquebille
کد کتاب : 29739
مترجم : سید حسام الدین سید اصفهانی
شابک : 978-6226374026
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 140
سال انتشار شمسی : 1399
سال انتشار میلادی : 1907
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب دستفروش در دادگاه اثر آناتول فرانس


"دستفروش در دادگاه" مجموعه ای از هشت اثر داستانی از "آناتول فرانس" است که در آن ها ناکارآمدی های سیستم قضا، اجرای عدالت و مجریان قانون، علی الخصوص قضات را زیر سوال می برد.
داستان "کرنکبیی" که یکی از مهم ترین داستان های این مجموعه است، در واقع کاریکتوری از سیستم عدالت قضایی آن زمان و فرصتی برای "آناتول فرانس" بوده تا بی عدالتی های اجتماعی و نحوه ی برگزاری محاکمه ها را مورد انتقاد قرار دهد. داستان های "پوتوآ" و " امیل" به خطاهای انسانی اشاره دارند و اثرات ناسالم پخش شایعات و همچنین تخریب شخصیتی افراد را هدف گرفته اند. داستان "قضات شریف" تقابل میان دو طرز فکر را نشان می دهد که یکی، قوانین را اصولی مطلق و تعیین شده از سمت خداوند می داند و دیگری آن ها را ساخته ی ذهن و عملکرد انسان به حساب می آورد. "ژان مارتو: قانون مرده، اما قاضی زنده است" داستان دیگری است که نشان می دهد "آناتول فرانس" تنها یک منتقد بی رحم نبوده و به عقیده ی او در همین سیستم قضایی ناعادلانه هم قضات آزادمنشی وجود دارند که انسانیت و عواطف عادلانه را در بریدن حکم در نظر می گیرند
در قصه ی "آقای توما"، با یک قاضی مذهبی به نام توما دو مولان مواجه هستیم که به جنایت و مجازات به چشم گناه و عذاب نگاه می کند. "سرقت خانگی" داستانی است که به اثرات شکننده ی زندانی ساختن زنان، علی الخصوص آنانی که جرم های کوچک مرتکب شده اند اشاره می کند؛ در این داستان رییس زندان زنان از تفاوت هایی نسبت به باقی مشاغل قضایی برخوردار است و "آناتول فرانس" سعی دارد بر بهره ی اخلاقی مجازات تاکید کند. آخرین داستان مجموعه ی "دستفروش در دادگاه"، قصه ی "ادمه یا خیریه ی به جا" می باشد که نویسنده تظاهرات مختلف بی عدالتی های اجتماعی و مشکلات انسانی را از زبان یک روزنامه نگار بیان می دارد. این داستان ها از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و فقط متعلق به گذشته نیستند؛ بلکه نگرانی های امروز جوامع انسانی را نیز پوشش می دهند.

کتاب دستفروش در دادگاه

آناتول فرانس
آناتول فرانس (Anatole France)‏ (۱۶ آوریل ۱۸۴۴ – ۱۲ اکتبر ۱۹۲۴) تخلص ژاک آناتول فرانسوا تیبو از نویسندگان برجسته فرانسوی است.نام اصلی او آناتول فرانسوا تیبو (François-Anatole Thibault) است. این نویسنده را پادشاه نثر فرانسه لقب داده‌اند. او در ۱۸۴۴ در پاریس زاده شد و در سال ۱۹۲۴ درگذشت. وی پسر کتاب فروشی به نام «فرانسوا» بود که نام مستعار «فرانس» را از او گرفته‌است. او تحصیلات خود را به‌طور رسمی ادامه نداد و شخصاً مطالعه می‌کرد. فرانس...
قسمت هایی از کتاب دستفروش در دادگاه (لذت متن)
ژان مارتو گفت: «یک قاضی می تواند خوب باشد، چون همه آدم ها بدذات نیستند. قانون نمی تواند خوب باشد، چون مادون همه ایده های حاوی خوبی و محبت است... حقوقدان ها آن را به دقت ایجاد و خشن رها کرده اند. به خاطر همین درنده خویی اش است که باید به آن احترام گذاشت و محترم شمرد. افراد عادت کرده اند که خداوندگان شریر را بپرستند و آنچه برایشان ترسناک نباشد، نزدشان محترم نیست. طرفین دعوا به عادلانه بودن قوانین اعتقاد دارند. اصول اخلاقی شان مانند قضات است و مانند آنها فکر می کنند که یک عمل مجازات شده عملی قابل مجازات شدن است.... قوانین عادلانه وجود دارند. اما قانونی که برای دفاع اجتماع به وجود آمده، در روحش از این جامعه نمی تواند منصفانه تر باشد. تا زمانی که جامعه بر بی عدالتی بنا شده است، قوانین نقش دفاع و حمایت از بی عدالتی را خواهند داشت. و این قوانین زمانی بیشتر قابل احترام خواهند بود که بیشتر ناعادلانه باشند. توجه کنید که قوانین قدیمی برای اکثر افراد، بی انصافی حال حاضر را و نشان نمی دهد، بلکه بی انصافی گذشته را نشان می دهد : که بیشتر دشوار و خشن بوده است. این قوانین یادبودهای زمان های ناخوشایند است که در زمان های ملایم تر همچنان باقی مانده است.... قانون مرده است. قضات زنده اند و برتری قاضی بر قانون یک امتیاز بزرگ محسوب می شود. متأسفانه از این برتری کمتر استفاده می شود. معمولا خود قاضی، مرده تر، سردتر و بی احساس تر از متنی که اعمال می کند، به نظر می آید. اونه دنبال انسانیت است و نه اصلا رحمی دارد. در این دسته، هر نوع دلسوزی انسانی، خفه شده است. من اینجا فقط از قضات شریف صحبت می کنم .»