1. خانه
  2. /
  3. کتاب جوانی زیباست

کتاب جوانی زیباست

نویسنده: هرمان هسه
1 از 1 رأی

کتاب جوانی زیباست

و داستان های دیگر
Youth, Beautiful Youth
٪15
170000
144500
معرفی کتاب جوانی زیباست
"جوانی زیباست و داستان های دیگر" مجموعه ای است از نویسنده ی نامدار، "هرمان هسه" که در آن شش داستان کوتاه با محتوای جستجو برای یافتن حقیقت زندگی را تعریف می کند. به جز داستان "جوانی زیباست" باقی داستان های این مجموعه عبارت اند از "دوستان"، "یادی از دوران کودکی"، "گفت و گو با بخاری"، "سه زیزفون" و "مردی با کتاب های بسیار"، که دو قصه ی "جوانی زیباست" و "دوستان"، به نسبت بقیه از داستان های بلندتری برخوردار هستند.
قصه ی اول از این مجموعه با عنوان "جوانی زیباست"، داستان مردی است که پس از گذشت چند سال به وطن خود بازگشته و خاطرات دوران کودکی برای او زنده می شوند. داستان دوم با عنوان "دوستان" همانطور که از اسمش برمی آید، پیرامون زندگی دو دوست جوان است که هر کدام از آن ها راه متفاوتی را در زندگی پیش می گیرد و در حالی که یکی به فلسفه گراییده، دیگری تابع مقررات اجتماعی و مطیع قانون و نظام شده است.
آنچه می توان از این مجموعه نیز همچون دیگر آثار "هرمان هسه"، انتظار داشت، گوشه هایی از شخصیت و افکار او نسبت به زندگی است که در نتیجه ی گرویدن به انزوا و تنهایی نمود پیدا کرد. این گوشه نشینی که نقش بسیار مهمی در شکل گیری جهان بینی و طرز تفکر این نویسنده ی برجسته ی آلمانی داست، سبب شد تا توجه زیادی از سراسر جهان به قلم وی جلب شود و بازگردانی آثار "هرمان هسه" به بیش از پنجاه زبان زنده ی دنیا، خود موید این استقبال از ادبیات اوست. "جوانی زیباست و داستان های دیگر" شش داستان درخشان از این نویسنده ی برنده ی نوبل ادبیات را در اختیار علاقه مندان به قلم وی قرار می دهد.
درباره هرمان هسه
درباره هرمان هسه

هرمان هسه، زاده ی ۲ ژوئیه ی ۱۸۷۷ و درگذشته ی ۹ اوت ۱۹۶۲ میلادی، ادیب، نویسنده و نقاش آلمانی-سوئیسی و برنده ی جایزه ی نوبل سال ۱۹۴۶ در ادبیات بود.پدر هرمان، مدیریت موسسه ی انتشارات مبلغین پروتستان را به عهده داشت. مادرش دختر هندشناس معروف، دکتر «هرمان گوندرت» و مدیر اتحادیه ی ناشران کالو بود. کتاب خانه ی بزرگ پدربزرگ و شغل پدر، اولین باب آشنایی هرمان هسه جوان با ادبیات بود. او در سال ۱۹۱۲ به سوئیس مهاجرت کرد و در سال ۱۹۲۳ تابعیت آن کشور را پذیرفت و در همین زمان برای بار دوم ازدواج کرد. وی در سال ۱۹۳۱ یک سال پس از انتشار نارتسیس و گولدموند برای بار سوم با خانم نینون آوسلندر ازدواج کرد. هرمان هسه به عنوان پرخواننده ترین نویسنده ی اروپایی در قرن بیستم شناخته شده است.بر اساس توجه و علایق خاصی که این نویسنده در باب فلسفه به دست آورده بود، در سال ۱۹۲۲ روایتی به نام سیدارتا منتشر کرد که از جمله پرخواننده ترین آثار وی می باشد. این کتاب نگرشی بر ریشه های روانشناسی در مذاهب جهانی و مکاتب عقلی است. شماری از صحنه های سیدارتا، تابلوهای مثنوی مولوی را برای خواننده ترسیم می نماید.

هرمان هسه در آثارش مبارزه جاودانه روح و زندگی را ترسیم نموده و با نگرشی هنرمندانه به دنبال ایجاد تعادل بین این دو پدیده قلم فرسوده‌است. هسه در خانواده‌ای اصلاح‌طلب در منطقه در جنوب آلمان به دنیا آمد و تحت تأثیر مادرش که مبلغ مذهبی در هندوستان بود، به فلسفه هندی روی آورد. از دهه سوم قرن بیستم، به عنوان تبعه سوئیس در منطقه «تیچینو» به گوشه‌گیری نشست. گرایش به رومانتیسم و طبیعت‌گرایی از نمودهای چشم‌گیر آثار قدیمی‌تر هسه است. این سبک در یکی از اولین رمان‌هایش به نام پیتر کامنسیند (۱۹۰۴)، که با استقبال بی‌نظیری روبرو شد، به چشم می‌خورد. وی به‌طور جدی به مشکلات انسان‌ها و روابط بین آن‌ها و همچنین نقش هنرمند در جامعه، پرداخته و در رمان‌های گرترود (۱۹۱۰) و رُسهالده (۱۹۱۴) این معضل را به شیوه هنرمندانه‌ای مطرح می‌نماید. هسه به عنوان نماینده جریانات صلح‌طلب - پاسیفیسم، از طرفدارانی مانند تئودور هویس برخوردار بود و در جمع دوستانش قرار داشتند. در این ارتباط افرادی هم از آلمان حملات خصمانه خود را علیه او آغاز کردند. هسه پس از آشنایی با یوزف ب. لانگ، از شاگردان کارل گوستاو یونگ، از طریق این مشاور با آثار زیگموند فروید و یونگ آشنا شد. هسه از طریق این آثار دریافت که هریک از فرارهای دیوانه‌وار و فزاینده‌اش در فاصله سال‌های ۱۹۰۴ تا ۱۹۱۴ در واقع فرار از خویشتن بوده‌اند، بازتاب دردها و رنج‌های درونی‌اش بوده‌اند در دنیای بیرون، و نوشته‌هایش نیز قرینه‌سازی ای از خویشتن خودش بوده‌اند، چنانچه که در ۱۹۲۱ در مقدمه یک نویسنده خاطرنشان کرد: "تمام این داستان‌ها مربوط به خود من بودند، بازتابی بودند از راهی که در پیش گرفته‌بودم، از رؤیاها و آرزوهای پنهانم و از رنج تلخم."

هرمان هسه متأثر از بیماری همسرش که مبتلا به شیزوفرنی بود، در سال ۱۹۱۶ به یک بحران عمیق روحی (افسردگی) مبتلا شد و تحت مداوا قرار گرفت و در ۹ اوت ۱۹۶۲ در تسین واقع در سوئیس درگذشت.

قسمت هایی از کتاب جوانی زیباست

حتی عمو ماتئوس هم به شیوه خاص خود از دیدار دوباره من شادمان شد. در هر حال، اگر مردی جوان چند سالی در سرزمینی بیگانه بماند و روزی که باز می گردد، بدل به فردی محترم شده باشد، حتی بر لب محتاط ترین خویشاوندان نیز تبسمی نقش می بندد و شادمان دستش را می فشارند. چمدان کوچک و قهوه ای حاوی همه دارایی من، کاملا نو بود و قفلی خوب و تسمه هایی براق داشت. در آن دو دست کت و شلوار تر و تمیز، به اندازه کافی لباس، یک جفت چکمه نو، چند کتاب و عکس، دو پیپ زیبا و اسلحه ای کمری بود. تازه کیف ویلن و کوله پشتی هم پر از خرت و پرت بود، دو کلاه، یک عصا و یک چتر، پالتویی سبک، یک جفت کفش لاستیکی، همگی نو و سالم، و در کیف کوچک روی سینه ام که در آن را دوخته بودم، بیش از دویست مارک پس اندازم و نامه ای را داشتم که در آن برای پاییز، قول کاری خوب در خارج از کشور را به من داده بودند. همه این وسایل را ناگریز با ابهت حمل می کردم و با این تحهیزات پس از گشت وگذاری طولانی همچون آقایی تمام عیار به زادگاهم برمی گشتم، منظورم همان جایی است که روزگاری همچون کودکی دست وپا چلفتی و خجول ترکش گفته بودم.

مقالات مرتبط با کتاب جوانی زیباست
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات آلمان»
برترین نویسندگان در «ادبیات آلمان»

میراث ادبی آلمان همانند پیشینه ی هنرهای زیبا و سینما در این کشور، وسعت شگفت انگیزی دارد

توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

تولد دوباره ی عرفان شرق با قلم هرمان هسه
تولد دوباره ی عرفان شرق با قلم هرمان هسه

بنیادهای فکری هرمان هسه بر پایه ی مجموعه ای از تفکرات مختلف شکل گرفته و دین و فلسفه ی هند، نقشی اساسی در تشکیل این بنیادها ایفا کرده اند.

نظر کاربران در مورد "کتاب جوانی زیباست"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

حس نوستالژی عجیبی در این کتاب هست که غم به دل می‌آورد ، از دستش ندهید .

1399/04/07 | توسطعلیرضا خسروی
1
|