1. خانه
  2. /
  3. کتاب اردک وحشی

کتاب اردک وحشی

نویسنده: هنریک ایبسن
4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
1 از 1 رأی

کتاب اردک وحشی

The Wild Duck
انتشارات: کارنامه
٪15
240000
204000
1 از 1 رأی

کتاب مرغابی وحشی

The wild duck
مترجم:
انتشارات: بیدگل
٪15
240000
204000
1 از 1 رأی

کتاب مرغابی وحشی

The Wild Duck
٪15
180000
153000
1 از 1 رأی

کتاب مرغابی وحشی

The wild duck
ناموجود
12000
معرفی کتاب اردک وحشی
آیا باید به هر بهایی در جستجوی حقیقت شتافت؟ پسر ایده آلیست یک تاجر فاسد، تزویر و دورویی پدرش را برملا می کند ، اما در این روند افرادی را که می خواهد نجات دهد، نابود می کند. هدف او رهایی دوست دوران کودکی خود از دروغ هایی است که زندگی شاد و خانه و کاشانه ی او بر آن بنا شده است.
نمایش نامه ی خیره کننده ی "اردک وحشی" به قلم درخشان "هنریک ایبسن"، در مورد دو دوست صمیمی به نام های "یالمار ایکدال" و "گرگیرش ورله" است. این دو دوست، تحت فشار سابقه ای هستند که میان پدرانشان "ایکدال پیر" و "هاکون ورله" وجود دارد. "گرگیرش ورله" دوستش "یالمار ایکدال" را مجبور می کند تا با حقیقت زندگی مقابله کند؛ اما حقیقت فقط زخم های بیشتری بر تن آن ها به وجود می آورد. "اردک وحشی" از آن جایی به نمایش در می آید که آن ها بعد از هفده سال دوباره به هم پیوسته اند اما هنوز هم ارواح گذشته ی آن ها، دست از دنبال کردنشان برنداشته است. شبح مادر گرگیرش، همسر یالمار یعنی جینا، گرگیرش، آقای ورله و خدمتکار خانه اش را تعقیب می کند.
شخصیت های نمایش نامه ی "هنریک ایبسن"، از نشاط و سرزندگی مشخصی برخوردار هستند. آنها به کیفیت حیات، اصل زندگی کردن ، و به هدفی بالاتر اعتقاد دارند. آن ها فکر می کنند، عمل می کنند ، مبارزه می کنند ، حضور خود را به خواننده می شناسانند، مشاهده می کنند ، احساس می کنند ، و همه کار می کنند تا یک شخصیت منفعل به چشم نیایند، بنابراین بینش "هنریک ایبسن" در مورد شخصیت ها واقعا ستودنی است.
درباره هنریک ایبسن
درباره هنریک ایبسن
هنریک یوهان ایبسن، زاده ی 20 مارس 1828 در شین و درگذشته ی 23 می 1906، شاعر، نمایشنامه نویس و درام نویس نروژی بود.ایبسن در نوجوانی پس از ورشکستگی پدرش برای نخستین بار، طعم فقر و تنگدستی را چشید و از این دوران به بعد، آن قدر به او سخت گذشت که تا آخر عمر، همواره از فقر و درماندگی همچون کابوسی دردناک می ترسید.بعد از تولد او، اوضاع خانواده تغییر کرد. مادرش برای تسکین پیدا کردن روحش، به مذهب روی آورد و پدرش هم دچار افسردگی شد. با وقوع انقلاب 1848 در شمال اروپا، ایبسن به سرودن اشعار آزادی خواهانه پرداخت. او در سال 1850 برای ادامه ی تحصیل و به امید اخذ دکترا در رشته ی پزشکی به شهر کریستیانیا عزیمت کرد. ایبسن هنگامی که در رشته ی تحصیلی خود موفق نشد، به نوشتن روی آورد. مطالعه ی تاریخ روم و توطئه ی کاتلینا و خطابه های سیسرون و همچنین شرح انقلاب فرانسه در 1848 باعث شد که ایبسن اولین نمایشنامه ی خود را در سال 1850 بنویسد. اولین اثر ایبسن به نام کاتلین در زمانی که ۲۲ ساله بود، منتشر شد. در همین ایام، کشمکش های سیاسی، ایبسن را به سمت سیاست کشاند. او عضو اتحادیه ی کارگران شد و مدتی با نوشتن مقالات سیاسی و هنری در انتشار چند روزنامه دست داشت.یک سال بعد، مدیر تماشاخانه ی شهر «برگن» شغلی به ایبسن داد. او در طول پنج سالی که در این تماشاخانه مشغول به کار بود، سفرهای بسیاری به کپنهاگ داشت و مطالعاتی در زمینه ی تئاتر به انجام رساند. ایبسن در این تئاتر با 145 نمایش همکاری کرد و در این مدت هیچ نمایشنامه ای ننوشت؛ ولی با تمرین در تئاتر، تجارب بسیار خوبی کسب کرد که بعدا در نمایشنامه نویسی به کمکش آمد.هنریک ایبسن، یکی از ستون های اصلی ادبیات مدرن نروژ است که تأثیر شگرفی بر نویسندگان بعد از خود گذاشته است.
قسمت هایی از کتاب اردک وحشی

یک خدمتگزار: (جلوی در اتاق دیگر) می گم... پترسن!... یه پیرمردی اومده و... پترسن: (زیر لبی) بر شیطون... یه همچین وقتی کی می تونه باشه؟! ایکدال پیر از راست می آید. پالتوی ژنده ای پوشیده و یقه اش را بالا زده است. دستکش پشمی به دست کرده است. عصا و کلاهی از خز به دست گرفته است و یک پاکت کاغذی قهوه ای زیر بغل دارد. موی حنایی رنگش چرکین و ژولیده است و سبیل کم پشت سفیدی پشت لبش دیده می شود. پترسن: (که به سوی او می رود.) ای خدا... تو اینجا چی کار داری؟ ایکدال: (همان دم در) پترسن، باید برم دفتر. پترسن: دفتر که یه ساعته تعطیله و... ایکدال: دم درم همینو گفتن، پدرم! ولی گربرگ که هنوز اونجاس. پترسن یه لطفی بکن و بذار یواشکی از این طرف برم. (به در اختصاصی اشاره می کند. ) بار اولم نیس که از این طرف می ر م! پترسن: باشه، بیا برو. (در را باز می کند.) ولی یادت باشه وقت رفتن از راه همیشگی بری، چون که مهمون داریم. ایکدال: باشه. می دونم پترسن، ممنونم پدرم! رفیق باوفا ! ممنونم. (زیر لب) الاغ! (وارد دفتر می شود و پترسن در را پشت سر او می بندد.) ینسن: اینم از کارمندای دفتره؟ پترسن: نه. کارا که زیاد می شه، یه خرده ش رو می دن بهش ببره خونه رونوشت برداره. ولی روزگاری برای خودش کسی بوده این پیر مرد، ایکدال. ینسن: آره، از سر و وضعش پیداس خیلی بدبختی کشیده. پترسن: آره. یه زمانی افسر بوده، کسی باورش نمی شه! ینسن: برو بابا... افسر!

مقالات مرتبط با کتاب اردک وحشی
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
ادامه مقاله
«هنریک ایبسن»: پدر نمایشنامه نویسی مدرن
«هنریک ایبسن»: پدر نمایشنامه نویسی مدرن

«ایبسن» نوآروی هایی را به جهان تئاتر، به شکل خاص، و دنیای ادبیات به شکل کلی، ارائه کرد که همچنان در قیاس با زمانه ی خود شگفت انگیز به نظر می رسند.

مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم
مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم

در اوایل قرن بیستم و در اغلب کشورهای اروپایی، تمایزی میان نمایش های ساده و خیابانی با آثار جدی تر به وجود آمد.

نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات
نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات

در دست گرفتن جایزه نوبل ادبیات برای همه نویسندگان یک آرزو و رویا است. اما این رویا برای همه محقق نشد.

نظر کاربران در مورد "کتاب اردک وحشی"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

میر مجید عمرانی ، آقای انور ، بهزاد قادری هر سه ترجمه عالی است

1402/12/07 | توسطکتاب خوان - کاربر سایت
0
|

اردک تک تک تک تک اردک تک اردک شاهکار عمو ایبسن

1402/10/21 | توسطکاربر سایت
4
|

هنریک ایبسن از بهترین هاست ، با ترجمه‌ی منوچهر انور یا بهزاد قادری بخونید 💙

1399/04/16 | توسطعلیرضا خسروی
11
|