1. خانه
  2. /
  3. کتاب یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ

کتاب یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.36 از 11 رأی

کتاب یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ

One Day in the Life of Ivan Denisovich
٪5
130000
123500
3.88 از 8 رأی

کتاب یک روز از زندگی دنیسویچ

One Day in the Life of Ivan Denisovich
ناموجود
53000
معرفی کتاب یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ
رمان یک روز از زندگی ایوان دنیسویج، اولین رمان منتشر شده از نویسنده ی جنجال برانگیز روس و برنده ی جایزه ی نوبل، الکساندر سولژنیتسن است. در میان دیوانگی و جنون جنگ جهانی دوم، یک سرباز وظیفه شناس روس به اشتباه، به جرم خیانت محاکمه و به ده سال زندان در اردوگاه های کار اجباری در سیبری محکوم می شود. اتفاقات بعد از این محاکمه، داستان این شاهکار ادبیات مدرن روسیه را شکل می دهند. این رمان به قصه ی زندگی مردی می پردازد که با شرافت و قدرت به شرارت ها باخته است. رمان یک روز از زندگی ایوان دنیسویج که برای اولین بار در سال 1962 انتشار یافت، یکی از ارزشمندترین آثار در کل دوره ی زیست اتحاد جماهیر شوروی در نظر گرفته می شود. رمان یک روز از زندگی ایوان دنیسویج با پرداختن به فصلی تاریک از تاریخ روسیه، تصویری تلخ از زندگی در اردوگاه های کار اجباری را به نمایش می گذارد و همچنین، اراده ی شکست ناپذیر آدمی در برابر اعمالی غیرانسانی را نشان می دهد.
درباره الکساندر سولژنیتسن
درباره الکساندر سولژنیتسن
آلکساندر ایسائویچ سولژنیتسین، زاده ی ۱۱ دسامبر ۱۹۱۸ و درگذشته ی ۳ اوت ۲۰۰۸، نویسنده ی مشهور اهل روسیه و برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات در سال ۱۹۷۰ میلادی است. وی به خاطر افشای جنایات جوزف استالین در رمان هایش، بیست سال را در تبعید گذراند.رمان های «مجمع الجزایر گولاگ» و «یک روز از زندگی ایوان دنیسویج» از شاهکارهای او هستند.آلکساندر سولژنیتسین در جنگ جهانی دوم به عنوان افسر توپخانه در ارتش اتحاد جماهیر شوروی خدمت کرده بود و به خاطر خدماتش، مدال افتخار دریافت کرده بود. اما در سال ۱۹۴۵ میلادی به خاطر نوشتن نامه ای در انتقاد از جوزف استالین مورد غضب قرار گرفت و هشت سال زندانی شد. وی پس از گذراندن هشت سال در ادوگاه های کار استالین، به قزاقستان تبعید شد و در آنجا به خاطر ابتلا به سرطان معده مورد درمان قرار گرفت.او در سال ۱۹۷۴ میلادی از اتحاد جماهیر شوروی اخراج شد و از آن جا به آلمان غربی و سپس به سوئیس رفت و در نهایت در ایالات متحده ی آمریکا ساکن شد.آلکساندر سولژنیتسین در ۳ اوت ۲۰۰۸ در محل باغ ییلاقی خود به نام تروئیتسه-لیکووا در حومه ی شهر مسکو به علت ایست قلبی درگذشت. او را در صومعه ی دانسکی به خاک سپردند. وی این محل را ۵ سال قبل از مرگش انتخاب کرده بود.
ویژگی های کتاب یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ
  • الکساندر سولژنیتسن برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 1970
نکوداشت های کتاب یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ

کاملا مطابق با سنت های ادبی بزرگ روسیه.

Nation

هم سطح با کتاب «دکتر ژیواگو»، چه از نظر سیاسی و چه از نظر ادبی.

Washington Post

دراماتیک، بی باکانه و با جزئیاتی واضح.

Library Journal
قسمت هایی از کتاب یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ

شکم، بیچاره ای ناسپاس است، هیچ وقت لطف های گذشته را به یاد نمی آورد و همیشه فردا، بیشتر و بیشتر می خواهد.

وقتی که در سرما هستی، توقع همدردی از کسی که در گرما است، را نداشته باش.

باید خوشحال باشی که در زندانی. اینجا وقت داری تا به روحت فکر کنی.

مقالات مرتبط با کتاب یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ
«الکساندر سولژنیتسن»، روایتگر زندگی در زندان های شوروی
«الکساندر سولژنیتسن»، روایتگر زندگی در زندان های شوروی
ادامه مقاله
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن

در این مطلب قصد داریم به تعدادی از کتاب های کلاسیک کوتاه بپردازیم که انتخاب هایی عالی برای ورود به جهان آثار کلاسیک به شمار می آیند.

برترین نویسندگان در «ادبیات روسیه»
برترین نویسندگان در «ادبیات روسیه»

نویسندگان پرتعدادی در «ادبیات روسیه» ظهور کرده اند که ایده های ژرف، آثار ادبی و توانایی آن ها در داستان سرایی در طول زمان طنین انداز بوده است.

آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی
آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی

می توان گفت که هدف اصلی این ژانر، «زندگی بخشیدن به تاریخ» از طریق ساختن داستان هایی درباره ی گذشته یا یک دوره ی تاریخی خاص است.

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر
آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

نظر کاربران در مورد "کتاب یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ"
9 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کوتاه، ساده و بی تکلف روایت به غایت ساده و در حداقلترین شکل ممکن از یک روز زندگی در گولاک(اردوگاه‌های کار اجباری شوروی). شما تو این کتاب نه اثری از ناامیدی میبینید و نه امیدواری، همه چیز به صورت روتین و مشخص به جلو میره. انگار که در عادی‌ترین حالت ممکن همه دارن زندگیشون رو ادامه میدن.

1402/11/17 | توسطمحمد مرادی
1
|

کتاب فوق العاده ای بود وقتی به این فکر میکنم این کتاب در این حد فوق العاده بود پس گولاگ و بخش سرطان چی میتونن باشن امیدوارم زنده باشم و اونا رو هم بخونم

1402/08/04 | توسطیاسر کولانی
4
|

داستانی روان و ساده و دلنشین.ترجمه آقای فرخفال هم خوب بود

1402/02/15 | توسطمهدی صادقی
3
|

این کتاب نخستین بار، در ماه نوامبر سال1962میلادی، در مجله ادبی «نوی میر (دنیای نو)»، در «شوروی پیشین» منتشر شد؛ کتاب درباره‌ی اردوگاه‌های کار اجباری، در دهه‌ی پنجاه سده بیستم میلادی، در «شوروی پیشین» است، و زندگی یک روز یک زندانی معمولی، با نام «ایوان دنیسویچ شوخوف» را، بازگو می‌کند؛ انتشار کتاب، رویدادی نامعمول، در تاریخ ادبیات «شوروی» بود، چرا که پیش از آن، هیچ کتابی درباره‌ی سرکوبی‌های دوران «استالین»، منتشر نشده بود؛ سردبیر مجله‌ی «نوی میر»، مقدمه‌ی کوتاهی، با عنوان «به جای پی‌نوشت» نوشت، تا خوانشگران، برای آنچه تجربه خواهند کرد، آماده باشند؛ کتاب دست کم چهار بار، به «انگلیسی» ترجمه شده است، که ترجمه آخر را، «سولژنیتسن» تأیید کرده است؛ «ایوان دنیسویچ شوخوف»؛ محکوم به حبس، در مجموعه زندانهای «گولاگ»، در «شوروی پیشین»، به جرم جاسوسی برای «آلمانی‌»ها، پس از به اسارت گرفته شدن در جریان جنگ جهانی دوم می‌شود؛ او بی‌گناه است، با اینحال، حکومت او را، به جرم جاسوسی تنبیه می‌کند؛ او به ده سال زندان محکوم می‌شود، اما در کتاب تأکید می‌شود، که بسیاری، هیچگاه آنجا را، ترک نمی‌کردند؛ در بند آخر گفته می‌شود، که «شوخوف» دقیقاً ده سال در آنجا می‌ماند – نه بیشتر و نه کمتر؛

1401/06/27 | توسطسروش کاکاوند
6
|

یک روز از زندگی ایوان دنیسوویچ را با یک روز از زندگی خودمان مقایسه کردم. تفاوت چندانی نداشتند؛ فقط شکل و نوع بردگی تغییر کرده بود

1401/06/22 | توسطImfarza
21
|

یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ و کتاب مجمع‌الجزایر گولاگ از آلکساندر سولژنیتسین، علیه جنایت‌های استالین و اتفاقاتی که در گولاگ رخ می‌داد نوشته شده است. در آثار ادبی‌اش با بهره‌گیری از تجربه‌های خود، تاریخ سیاسی قرن بیستم کشور شوروی، به ویژه سازوکار سرکوب سازمان‌یافته را روایت می‌کند. سولژنیتسین به خاطر نوشتن نامه‌ای در انتقاد از ژوزف استالین سال ۱۹۴۵ توسط سازمان جاسوسی دستگیر و به هشت سال زندان در گولاگ محکوم شد. بنابراین آنچه در این کتاب می‌خوانید، نویسنده خود از نزدیک تجربه کرده است.

1401/06/13 | توسطمحمدمهدی صفا
7
|

هر پسری که سربازی رفته و مدتی در پادگان زندگی کرده، اتفاقات این روایت رو به خوبی درک می‌کنه. خانم‌ها هم بهتره بخونن تا با شرایط دوران سربازی پسرها بیشتر آشنا بشن 😀

1401/03/30 | توسطولی الله کاووسی
7
|
پاسخ ها

اردوگاه‌های کار اجباری ، هرگز با خدمت سربازی یکسان نیست و این مقایسه توهین به میلیون‌ها جان باخته در چنین اردوگاه هایی ست ، جایی که دکتر عطا صفوی در وصفش گفت(حاضر بودم سگی در خیابان‌های ایران باشم اما هرگز پام به اینجا نمی‌رسید... ) پیشنهاد میکنم کتاب ( در ماگادان کسی پیر نمی‌شود) رو بخوانید تا با آگاهی از تجربه و خاطرات تلخ یک هموطن از اردوگاه‌های کار اجباری شوروی در زمان استالین عمیق‌تر و واقع گرایانه‌تر پیرامون این فجایع تفکر کنید.

1401/10/06|توسطمحمد جواد خوشنامی
41

یک شاهکار کوچک. داستان یک روز از زندگی دنیسویچ در اردوگاه کار اجباری. ترجمه آقای فرخ فال را خواندم که خوب بود البته سالها قبل و ناشر دیگری.

1400/08/03 | توسطبابک - کاربر سایت
4
|

بنده چند سال پیش ترجمه خانم توزنده جانی را گرفته بودم. با انتشار ترجمه آقای فرح بال، بخش هایی از فصل اول هر دو ترجمه را با ترجمه انگلیسی مقایسه کردم. در کمال تعجب، متوجه خوانش اشتباه خانم توزنده جانی از متن شدم. حتی زمان فعل ها، مثبت یا منفی بودن جمله‌ها و.. از این رو، ترجمه آقای فرح بال توصیه می‌شود.

1400/06/22 | توسطمحسن جهانگیری
16
|