چگونه می توان نمایشنامه ای را تحلیل کرد؟ برای بررسی ابعاد مختلفش از کجا باید آغاز کرد؟ اصلا دریافت محتوا یا فرم یک اثر نمایشی ممکن است؟ آیا یک متن نمایشی را صرفا باید با یک شیوه ی خوانش ارزیابی کرد؟ همه ی این ها پرسش هایی است که یک دانشجو یا مشتاق دنیای درام از خود می پرسد و به دنبال پاسخ های روشنی برای آن هاست. مسیر رسیدن به پرسش ها کمی سخت و ناهموار است.
تعداد کتاب هایی با موضوع تحلیل نمایش اندک است و با وجود کثرت کتاب های انگلیسی و فرانسوی و آلمانی، صرفا چند عنوان به فارسی برگردانده شده است، اما همه فقط یک جعبه ابزار بی مثال اند. خبری از شیوه ی کار نیست. همه چیز به همان اصطلاحات دانشگاهی خلاصه می شود و نویسندگان این کتاب ها دست به تحلیل اثری نزده اند. اما کتابی که در دست دارید رویکرد متفاوتی دارد. نویسنده ی کتاب نه یک مدرس دانشگاه، که یک منتقد هنری است؛ حرفه اش تحلیل فنی آثار نمایشی است و کتابی نگاشته برای مشق نوشتن تحلیل. در دوازده فصل می آموزد که چگونه
می توان با مفاهیمی چون پی رنگ و شخصیت یا ژانر، اثری را بالا و پایین کرد و رازهایش را از دلش بیرون کشید. در کنار چنین تمرینی، یک جعبه ابزار مختصر نیز تعبیه شده است، برای آنان که خواهان یادگیری الفبای درام اند.
کتاب تحلیل نمایشنامه