1. خانه
  2. /
  3. کتاب داشتن یا بودن

کتاب داشتن یا بودن

نویسنده: اریک فروم
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.4 از 1 رأی

کتاب داشتن یا بودن

To Have or to Be
انتشارات: آشیان
٪15
160000
136000
4.2 از 1 رأی

کتاب داشتن یا بودن

To Have or to Be
انتشارات: مروارید
٪15
200000
170000
معرفی کتاب داشتن یا بودن
کتاب داشتن یا بودن، اثری نوشته ی اریک فروم است که نخستین بار در سال 1976 منتشر شد. این کتاب را می توان مانیفستی پرشور برای ایجاد یک تحول اجتماعی و روانشناسانه ی جدید به منظور نجات سیاره ی در معرض خطر ما، و چکیده ی اندیشه های تأثیرگذار فروم در نظر گرفت. فروم در این کتاب بیان می کند که دو حالت وجودی، در زندگی انسان ها با یکدیگر در ستیزه هستند: حالت «داشتن» که بر دارایی های مادی، قدرت و پرخاشگری تمرکز دارد و پایه و اساس ضدارزش هایی جهانی همچون حرص، حسادت و خشونت است؛ و حالت «بودن» که پایه های وجودی اش را عشق، لذت سهیم شدن با دیگران و فعالیت های سازنده شکل می دهد. کتاب داشتن و بودن، یکی از برترین آثار فروم و کتابی است که دیدتان را به زندگی تغییر خواهد داد.
درباره اریک فروم
درباره اریک فروم
اریک فروم، زاده ی 23 مارس 1900 و درگذشته ی 18 مارس 1980، روانکاو، جامعه شناس، روانشناس اجتماعی و فیلسوف آمریکایی آلمانی تبار است.فروم در فرانکفورت آلمان به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در دانشگاه های هیدلبرگ و مونیخ و موسسه ی روانکاوی برلین ادامه داد. فروم بعد از ظهور نازیسم در آلمان به ژنو رفت و سرانجام در سال 1934 به آمریکا مهاجرت کرد. او تابعیت ایالات متحده را دریافت کرد و در دانشگاه کلمبیای نیویورک مشغول به فعالیت شد. فروم سپس به مکزیک رفت و در دانشگاه مستقل ملی مکزیک کرسی روانکاوی را تأسیس نمود. او در انتهای عمر خویش به سوئیس بازگشت و در سال 1980 درگذشت.فروم در آثارش می کوشید تا ارتباط متقابل روانشناسی و جامعه را شرح دهد و معتقد بود که با به کارگیری اصول روانکاوی به عنوان علاج مشکلات و بیماری های فرهنگی بشر، خواهد توانست راهی را به سوی تحقق جامعه ای معقول و متعادل از لحاظ روانی بیابد.
ویژگی های کتاب داشتن یا بودن
  • اریک فروم از نویسندگان پرفروش نیویورک تایمز
  • در فهرست کتاب هایی که زندگیتان را دگرگون می کنند
نکوداشت های کتاب داشتن یا بودن

یکی از تأثیرگذارترین کتاب های نیمه ی دوم قرن بیستم.

Goodreads

برنامه ای درخشان برای خلق تغییرات اجتماعی-اقتصادی.

Barnes & Noble
قسمت هایی از کتاب داشتن یا بودن

این خواسته و تمایل به «دین داری» بی خدا و بدون موسسات مذهبی حمله به مذاهب موجود نیست. بلکه بدین معناست که کلیسای کاتولیک باید روح و جوهر انجیل را به کار بندد، و آغاز این تحول تغییر در دیوان سالاری آن است. همچنین منظور این نیست که کشورهای سوسیالیستی باید غیرسوسیالیستی شوند، بلکه سوسیالیسم بدلی آنان باید به سوسیالیسم اصیل و انسانی مبدل شود.

راز شکوفایی فرهنگ قرون وسطی در ایمان و بصیرت مردم به «بهشت آسمانی» بود. جامعه مدرن پیشرفت کرد زیرا بصیرت به گسترش «بهشت خاکی پیشرفت» به مردم نیرو داد. اما در قرن ما این بصیرت مانند برج بابل روبه فرو ریختن و ویرانی گذاشته و در شرف نابودی است تا همه را زیر ویرانه های خود مدفون سازد. اگر بهشت آسمانی و بهشت خاکی تز و آنتی تز بودند، تنها یک سنتز جدید جایگزین هرج و مرج و آشفتگی می شود: سنتز بین معنویت جهان اواخر قرون وسطی و تکامل و گسترش تفکر و علم از رونسانس تاکنون. این سنتز بهشت «بودن» است.

اگر جرأت داشته باشیم این قانون را بپذیریم که دنیا بی ثبات است و هیچ چیز پایدار نیست، به آرامش بزرگی می رسیم.

مقالات مرتبط با کتاب داشتن یا بودن
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم
چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم

«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.

هنر عشق ورزیدن از نگاه اریک فروم
هنر عشق ورزیدن از نگاه اریک فروم

وظیفه ی اصلی انسان در زندگی این است که خودش را متولد کند، به چیزی تبدیل شود که به طور بالقوه هست. مهم ترین محصول تلاش انسان شخصیت خودش است.

نظر کاربران در مورد "کتاب داشتن یا بودن"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب بسیار ارزشمندی است. ترجمه مرحوم اکبر تبریزی بسیار بد و تقریباً غیرقابل استفاده است، بطوریکه چیزی از خواندن آن عاید نمیشود. ترجمه احمد صبوری را نخوانده ام، اما طبق نظر دوستانی که این ترجمه را مطالعه کرده‌اند خوب و قابل قبول است. یک برگردان دیگر از این کتاب در سالهای قبل توسط کیومرث خواجویها انتشار یافته که دیگر تجدید چاپ نمیشود و بنا به نظر صائب جناب استاد مصطفی ملکیان ترجمه خوبی است.

1402/07/04 | توسطعباس نجفی
7
|

دوبار سعی کردم ترجمه احمد صبوری رو بخونم. به نظرم ترجمه خوبی نیست.

1400/12/08 | توسطمحسن - کاربر سایت
2
|

ترجمه اکبر تبریزی رو دارم اصلا خوب نبود

1400/10/24 | توسطعلیرضا - کاربر سایت
0
|

عالیییی 😊😊😊😊

1399/07/10 | توسطمینا - کاربر سایت
0
|