1. خانه
  2. /
  3. کتاب نفرین زمین

کتاب نفرین زمین

نویسنده: جلال آل احمد
6 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 1 رأی

کتاب نفرین زمین

Nefrine-e Zamin
انتشارات: مجید (به سخن)
٪15
175000
148750
3.6 از 1 رأی

کتاب نفرین زمین

Curse of the earth
انتشارات: فردوس
٪10
210000
189000
3.1 از 1 رأی

کتاب نفرین زمین

Nefrine-e Zamin
انتشارات: ارس
٪15
144500
122825
پیشنهاد ویژه
3.2 از 1 رأی

کتاب نفرین زمین

Nefrine-e Zamin
انتشارات: جامی(مصدق)
٪25
225000
168750
پیشنهاد ویژه
3.3 از 1 رأی

کتاب نفرین زمین

Nefrine-e Zamin
انتشارات: معجزه علم
٪20
225000
180000
3.4 از 1 رأی

کتاب نفرین زمین

Nefrine-e Zamin
انتشارات: معین
ناموجود
25000
معرفی کتاب نفرین زمین
کتاب نفرین زمین، رمانی نوشته ی جلال آل احمد است که نخستین بار در سال 1967 به چاپ رسید. در داستان این رمان جذاب، مردی که مدیر یکی از مدارس شهرهای مازندران بوده، به عنوان معلم به روستایی فرستاده می شود. اما ورود مدرنیته به زندگی ایرانی ها، در حال تغییر زندگی آشنای روستاییان است و مسائلی را به وجود آورده است. جلال آل احمد در این کتاب، در قالب داستانی سرگرم کننده و به یاد ماندنی، نقدهای اجتماعی و فرهنگی خود نسبت به برنامه ی اصلاحات ارضی و تغییرات گاهاً فکر نشده و از روی اجبارِ صورت گرفته در جامعه ی ایران را ارائه می کند و تصویری زنده و بسیار نزدیک به واقعیت را از زندگی در روستا، نگرش روستاییان به جهان پیرامون و نیازهای واقعی آنان ترسیم می کند.
درباره جلال آل احمد
درباره جلال آل احمد
جلال آل احمد (۲ آذر ۱۳۰۲ و براساس برخی روایت ها ۱۱ آذر، ۱۳۰۲، تهران - ۱۸ شهریور ۱۳۴۸، اسالم، گیلان) روشنفکر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم ایرانی و همسر سیمین دانشور بود. آل احمد در دههٔ ۱۳۴۰ به شهرت رسید و تأثیر بزرگی در جریان روشنفکری و نویسندگی ایران داشت. نویسندگانی چون نادر ابراهیمی و غلامحسین ساعدی از او تأثیر گرفتند.جلال آل احمد در ۱۱ آذر ۱۳۰۲ در خانواده ای مذهبی در محلهٔ سیدنصرالدین شهر تهران به دنیا آمد. وی پسر عموی آیت الله طالقانی بود. خانوادهٔ او اصالتا اهل شهرستان طالقان و روستای اورازان بود. دوران کودکی و نوجوانی جلال در نوعی رفاه اشرافی روحانیت گذشت. پس از اتمام دوران دبستان، پدر جلال، سید احمد طالقانی، به او اجازهٔ درس خواندن در دبیرستان را نداد؛ اما او تسلیم خواست پدر نشد.در سال ۱۳۲۲ وارد دانشسرای عالی تهران شد و در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغ التحصیل گشت. او تحصیل را در دوره دکترای ادبیات فارسی نیز ادامه داد، اما در اواخر تحصیل از ادامه آن صرف نظر کرد. نخستین مجموعهٔ داستان خود به نام «دید و بازدید» را در همین دوران منتشر کرده بود. او که تأثیری گسترده بر جریان روشنفکری دوران خود داشت، به جز نوشتن داستان به نگارش مقالات اجتماعی، پژوهش های مردم شناسی، سفرنامه ها و ترجمه های متعددی نیز پرداخت. البته چون اطلاعات او از زبان فرانسه گسترده نبود، پیوسته در کار ترجمه از دوستانی مانند علی اصغر خبره زاده، پرویز داریوش و منوچهر هزارخانی کمک می گرفت. شاید مهم ترین ویژگی ادبی آل احمد نثر او بود. نثری فشرده و موجز و در عین حال عصبی و پرخاشگر، که نمونه های خوب آن را در سفرنامه های او مثل «خسی در میقات» یا داستان زندگی نامهٔ «سنگی بر گوری» می توان دید. در سال ۱۳۲۶ دومین کتاب خود به نام «از رنجی که می بریم» را همزمان با کناره گیری از حزب توده چاپ کرد که بیانگر داستان های شکست مبارزاتش در این حزب است. پس از این خروج بود که برای مدتی به قول خودش ناچار به سکوت شد که البته سکوت وی به معنای نپرداختن به سیاست و بیشتر قلم زدن بود.جلال آل احمد در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸ در چهل و پنج سالگی در اسالم گیلان درگذشت. پس از مرگ نابهنگام آل احمد، پیکر وی به سرعت تشییع و به خاک سپرده شد، که باعث باوری دربارهٔ سربه نیست شدن او توسط ساواک شد. همسر وی، سیمین دانشور، این شایعات را تکذیب کرده است، ولی شمس آل احمد قویا معتقد است که ساواک او را به قتل رسانده و شرح مفصلی در این باره در کتاب از چشم برادر بیان کرده است.جلال آل احمد وصیت کرده بود که جسد او را در اختیار اولین سالن تشریح دانشجویان قرار دهند؛ ولی از آن جا که وصیت وی برابر شرع نبود، پیکر او در مسجد فیروزآبادی جنب بیمارستان فیروزآبادی شهر ری به امانت گذاشته شد تا بعدها آرامگاهی در شأن او ایجاد شود و این کار هیچ گاه صورت نگرفت.
ویژگی های کتاب نفرین زمین
  • در فهرست برترین آثار داستانی ایران
قسمت هایی از کتاب نفرین زمین

درست روز اول عقرب بود. که آمدند برای سوار کردن موتور آسیاب. همان روزی که بی بی، همه ی مردهای کاری ده را به ناهار دعوت کرده بود و قرار بود برای دیم کاری پشک بیندازد. جمعه ای بود و فردایش به ساعتی که میرزا عمو دیده بود، روز ولادت حضرت هابیل بود. و میدانچه ی آبادی را آذین بسته بودند و دورتادورش تخت گذاشته و فرش کرده. و یک دسته ی زرنا دف از دم صبح، توی کوچه ها بکوب بکوب داشت و بچه ها لب جوی ده گردوبازی می کردند و زندها دم درها و لب بام ها به تماشا نشسته و سه تا ژاندارم، تفنگ هاشان را وارونه به کول لای جماعت می پلکیدند.

هنوز یک ساعتی به ظهر داشتیم که دو تا سواری از پیش، و کامیون عین الله، از پس، چرخ هاشان را عین مهرها پلاستیکی به خون گاو قربانی شده ی اربابی رنگ زدند، و هر کدام ده دوازده تایی انگ خونین، که از یکی به دیگری کم رنگ تر می شد، بر زمین میدانگاهی نهادند، تا برسند پای عمارت آسیاب.

مقالات مرتبط با کتاب نفرین زمین
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن

در این مطلب قصد داریم به تعدادی از کتاب های کلاسیک کوتاه بپردازیم که انتخاب هایی عالی برای ورود به جهان آثار کلاسیک به شمار می آیند.

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر
آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

نظر کاربران در مورد "کتاب نفرین زمین"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

در یک کلام بی نظیر بود . ابتدای داستان ممکنه که چندان گیرا نباشه و شما رو به دنبال خودش نکشونه . اما بعد از چهل پنجاه صفحه ،داستان شکل و روی درستی به خودش میگیره و خواه ناخواه شما رو تا پایان با خودش همراه میکنه .

1402/06/30 | توسطمعین فرشید
0
|

آقامعلمی وارد روستا می‌شود. این شروع رمان جلال است. رمانی که اگر خواننده با نگاه جلال آشنا باشد، خیلی زود خواهد فهمید که این آقامعلم داستان، چقدر به خود آقاجلال نزدیک است و انگاری خودش است. در کنار شخصیت معلم، قلم جلال، جمله‌نویسی به تناسب جا، کوتاه و بلند و توصیف‌های دو خطی اما کامل از اماکن و شخصیت‌ها، همه و همه نشان از جلال و قلمش داشت. البته این رمان، به یک سفرنامه‌ی یک سال تحصیلی یک معلم هم بی‌شباهت نبود. معلمی که ابتدای سال تحصیلی وارد روستا می‌شود، پایان نُه ماه هم با همان کامیونی که آمده، می‌رود. و این وسط چه اتفاق‌ها که نمی‌افتد و چه خرده‌روایت‌ها که نویسنده وارد نمی‌کند تا داستان سر و شکل بگیرد.

1401/07/07 | توسطImfarza
2
|

بعد از خوندن چهار اثر از جلال دیگر داشتم ناامید میشدم که چطور جلال،جلال شد این کتاب نشان داد جلال حالا فرم را هم کنار محتوا میداند!

1401/06/31 | توسطImfarza
1
|