1. خانه
  2. /
  3. کتاب بیگ سور

کتاب بیگ سور

نویسنده: جک کروآک
4.5 از 1 رأی

کتاب بیگ سور

Big Sur
انتشارات: روزنه
٪15
230000
195500
معرفی کتاب بیگ سور
یکی از یاغیان نسل بیت که با رمان‌ها، داستان‌های کوتاه و شعرهایش بی وقفه به جامعه‌ی آمریکا، به ویژه آمریکای پس از جنگ دوم جهانی، حمله می‌کرد، جک کرواک بود. رمان‌های کرواک همگی انگاری روایت زندگی خود او بودند و گویی کودکی تا واپسین روزهای حیاتش را در بر می‌گیرند. «بیگ سور» آخرین رمان او پیش از مرگ است و نشانه‎‌های روشنی از نویسنده‌ی عصبانی محتضر در آن دیده می‌شود. این کتاب روایت سفر کرواک به منطقه‌ی بیگ‌سور کالیفرنیاست و از عشق، جنون و پرسه سرشار است. رمانی با همان عصبیت‌ها و حرکت سریع به سوی زوالی که نویسنده/ راوی در آن غوطه‌ور است. نویسنده‌ای که در زمان نوشتن «بیگ سور» در منتهای شهرت و محبوبیت قرار داشت، چنان از پاپاراتزی‌ها و در کل وضعیت رسانه‌ها در آمریکا خشمگین بود که همه‌ی آن نیروی برآمده از خشم‌اش را به قدرتی بدل کرد برای نوشتن کتابی سحرآمیز و سرشار از وجد و شور که شاید بتوان بهترین و مهم‌ترین آثر او دانستش.
درباره جک کروآک
درباره جک کروآک
جک کرواک با نام اصلی ژان-لوئی کرواک، رمان نویس و شاعر آمریکایی فرانسوی تبار در ۱۲ مارس ۱۹۲۲ در لوول، ماساچوست به دنیا آمد و در همان جا بزرگ شد، سپس در دانشگاه کلمبیا و در رشته ی فوتبال تحصیل کرد. در این دانشگاه او با آلن گینزبرگ و ویلیام اس. باروز آشنا شد و این سه تبدیل به اعضای مرکزی نویسندگان نسل بیت شدند. او بت شکنی ادبی در کنار ویلیام باروز و آلن گینزبرگ به حساب می آید. کرواک به خاطر فی البداهه نویسی، شهرت بسیاری یافته بود.بیشتر آثار وی در قالب موضوعاتی چون معنویت کاتولیک، بودیسم، مواد مخدر و مسائل اخلاقی و جنسی قرار می گرفت. وی در سال ۱۹۶۴ با نیل کسدی که الهام بخش دین موریاتی، شخصیت اصلی رمان تأثیر گذارش به نام «در راه» (۱۹۵۷) بود، آشنا شد. وی برخلاف اولین رمانش «شهر و ولایت» (۱۹۵۰) که عامه فهم تر بود، رمان «در راه» را با سبک فی البداهه گویی جاز نوشته است، اثری که کرواک بعدها آن را «عروض رقص فی البداهه» نامید. او در مقاله کوتاه خود با عنوان «اصول نثر فی البداهه» نوشت:"نه «گزینش» بیان، بلکه تداعی آزاد ذهن در دریای بی حد و مرز تفکر، شنا کردن در دریای زبان بی هیچ نظمی به جای پرداختن به عبارت های بیان گرانه و خطابی بلاغی، به مانند یک مشت که کوبیده می شود بر روی میز با بیانی کامل، بنگ ! هرگز نباید تصمیم به «بهبود» یا تأثیرگذارتر کردن شعر گرفت… بهترین نوشتار همیشه با بیرون کشیدن شخص از گهواره ی گرم و نرم ذهن محافظه کار حاصل می شود."روش فی البداهه نویسی کرواک بر شاعران نسل بیت تأثیر گذاشت، «زوزه» و «kaddish» و کلا بیشتر شعرهای بلند گینز برگ تحت تأثیر آن چیزی است که کرواک در «سرچشمه های لذت در شعر» در مورد نوعی شعر جنون مند ذن گونه می گوید: «روش نشان دادن چیزها به طور مستقیم، صریح، ناب، بدون گزینش و یا توضیح، دنگ دنگ آوای آبی حقیقی انسان».جک کرواک در سال ۱۹۶۹ بر اثر خونریزی داخلی به خاطر مصرف بیش از حد مواد الکلی در گذشت.
مقالات مرتبط با کتاب بیگ سور
نگاهی به کتاب «در راه» اثر «جک کرواک»
نگاهی به کتاب «در راه» اثر «جک کرواک»
ادامه مقاله
نویسندگان بزرگی که آثارشان توسط ناشرین رد شد
نویسندگان بزرگی که آثارشان توسط ناشرین رد شد

این تجربه به نظر برای بسیاری از نویسندگان پرفروش و موفق اتفاق افتاده است: مواجه شدن با واکنش های منفی، قبل از دستیابی به موفقیت.

جک کروآک، مسافری در راه عصیان
جک کروآک، مسافری در راه عصیان

«جک کروآک» شیوه ای از نوشتن را ابداع کرد که در آن، سرعت، زبان عامیانه، انسان های واقعی و حقیقت هر لحظه از زندگی را به نمایش می گذاشت.

نظر کاربران در مورد "کتاب بیگ سور"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

امکانِ بد بودن برای این ترکیب (کرواک و قدمی) فراهم نیست؛ کرواک همواره منو حیرت‌زده کرده و قدمی هم با ظرافت حاصل از تیزبینی و گستره‌ی دانش‌اش.

1403/06/27 | توسطعرفان بیگدلی
1
|

این کتاب شاهکاریه در نوع خودش(البته این نظر منه چون من واقعا عاشق نویسنده هاى بیت هستم)آخرین کتابى که کرواک نوشته که به نظرم کامل‌ترین هم میتونه باشه یه روایت غمناک از واپسین سالهاى زندگى یه نویسنده که خسته از تمام ژست هاى دنیای بعد از معروف شدنش هست این سال هاى زندگى کرواک دقیقا خلاف باور‌ها و رها بودنش هست،زندگى آزادى که که با خوندن در راه متوجه میشى.این سالا کرواک دقیقا در تضاد با اصل آزادى خودش قرار داره و حتى رفتنش به بیگ سور و همراه کردن رفقاى قدیم هم کمکى نمیکنه و این پارانویاى ناخواسته دست از سرش برنمیداره تا جایى که به جنون درونى و انزوا میرسه و بعدش حادثه ى تلخ و تمام.غم و تلخى کتاب مخصوصا تو بخش دوم کتاب قابل لمسِ و مخاطب هم تو این غم شریکه خوندن این کتاب واقعا تجربه خاصى به زندگى آدم میده و ترجمه فرید قدمى هم بسیار دقیق و زیباست.بخونید و از دستش ندید.

1403/06/15 | توسطفرهاد نصرالهی
1
|