1. خانه
  2. /
  3. کتاب زیر زمینی ها

کتاب زیر زمینی ها

نویسنده: جک کروآک
3 از 1 رأی

کتاب زیر زمینی ها

The Subterraneans
انتشارات: نیماژ
٪15
140000
119000
معرفی کتاب زیر زمینی ها
زیر زمینی ها روایتگر داستان یک آدم بی اعتماد به نفس است که از یک شب گرم تابستانی آغاز می شود، ماجرایی از شبگردی های یک جوان مشتاق به نویسندگی که جذب دختری به نام ماردو می شود و از این طریق دریچه ای برای خیال پردازی و نوشتن به رویش گشوده می شود؛ هرچند خلوت میان او و ماردو دوام چندانی نمی آورد…
درباره جک کروآک
درباره جک کروآک
جک کرواک با نام اصلی ژان-لوئی کرواک، رمان نویس و شاعر آمریکایی فرانسوی تبار در ۱۲ مارس ۱۹۲۲ در لوول، ماساچوست به دنیا آمد و در همان جا بزرگ شد، سپس در دانشگاه کلمبیا و در رشته ی فوتبال تحصیل کرد. در این دانشگاه او با آلن گینزبرگ و ویلیام اس. باروز آشنا شد و این سه تبدیل به اعضای مرکزی نویسندگان نسل بیت شدند. او بت شکنی ادبی در کنار ویلیام باروز و آلن گینزبرگ به حساب می آید. کرواک به خاطر فی البداهه نویسی، شهرت بسیاری یافته بود.بیشتر آثار وی در قالب موضوعاتی چون معنویت کاتولیک، بودیسم، مواد مخدر و مسائل اخلاقی و جنسی قرار می گرفت. وی در سال ۱۹۶۴ با نیل کسدی که الهام بخش دین موریاتی، شخصیت اصلی رمان تأثیر گذارش به نام «در راه» (۱۹۵۷) بود، آشنا شد. وی برخلاف اولین رمانش «شهر و ولایت» (۱۹۵۰) که عامه فهم تر بود، رمان «در راه» را با سبک فی البداهه گویی جاز نوشته است، اثری که کرواک بعدها آن را «عروض رقص فی البداهه» نامید. او در مقاله کوتاه خود با عنوان «اصول نثر فی البداهه» نوشت:"نه «گزینش» بیان، بلکه تداعی آزاد ذهن در دریای بی حد و مرز تفکر، شنا کردن در دریای زبان بی هیچ نظمی به جای پرداختن به عبارت های بیان گرانه و خطابی بلاغی، به مانند یک مشت که کوبیده می شود بر روی میز با بیانی کامل، بنگ ! هرگز نباید تصمیم به «بهبود» یا تأثیرگذارتر کردن شعر گرفت… بهترین نوشتار همیشه با بیرون کشیدن شخص از گهواره ی گرم و نرم ذهن محافظه کار حاصل می شود."روش فی البداهه نویسی کرواک بر شاعران نسل بیت تأثیر گذاشت، «زوزه» و «kaddish» و کلا بیشتر شعرهای بلند گینز برگ تحت تأثیر آن چیزی است که کرواک در «سرچشمه های لذت در شعر» در مورد نوعی شعر جنون مند ذن گونه می گوید: «روش نشان دادن چیزها به طور مستقیم، صریح، ناب، بدون گزینش و یا توضیح، دنگ دنگ آوای آبی حقیقی انسان».جک کرواک در سال ۱۹۶۹ بر اثر خونریزی داخلی به خاطر مصرف بیش از حد مواد الکلی در گذشت.
قسمت هایی از کتاب زیر زمینی ها

تا حالا همچین داستانی از هیچ روحی نشنیده بودم جز از مردهای بزرگی که جوانی هام می شناختم شان، قهرمان های بزرگ امریکا که باهاشون رفیق بودم، با آن هایی که خطر کردم و رفتیم زندان و آدم سحرهای رنگ و رو رفته بودند، پسرک هایی که می کوبیدند رو سنگ جدول ها و تو آشغال های تلنبار شده نشانه هایی می دیدند، رمبوها و ورلن های امریکا تو میدان تایمز، بچه ها. هیچ دختری تا حالا با همچین داستانی تکانم نداده بود، با داستانی از درد و رنج های روحی و روحش که چنان زیبا و درخشان خودی نشان می داد که انگاری فرشته ای باشد سرگردان، در جهنم و جهنمی عینهو خیابان هایی که من توشان پرسه می زدم، واسه تماشای یکی درست مثل او هیچ وقت خواب تاریکی و رمزوراز و پیامد دیدارمان را تو ابدیت نمی دیدم، عظمت صورتش حالا شده بود یک کله ببر ناگهانی بزرگ تو پوستری روی یک حصار چوبی تو صبح های بدون مدرسه ی شنبه ای محوطه های دودآلود تخلیه زباله ها، رک و راست، زیبا، احمقانه، تو باران. همدیگر را بغل کردیم. حالا شده بود عین یک عشق، بهتم زده بود. تو هال با هم بودیم، با دلی خوش. این ماجرا ادامه دارد.

یک زمانی جوان بودم و شور و حال دیگری داشتم و می توانستم با نبوغی روانی درباره هر چیزی حرف بزنم، خیلی شفاف و بدون این جور مقدمه چینی های ادبی؛ به عبارت دیگر این داستان یک آدم بی اعتمادبه نفس است، درست زمانی که مدل خودپرست و طبیعتا لوده ی طرف کاری از پیش نمی برد. این فقط برای این است که قصه سر بگیرد و حقیقت به بیرون درز کند، یعنی همین کاری که قرار است انجامش بدهم. ماجرا از یک شب گرم تابستانی شروع شد. آه، دختره نشسته بود رو سپر ماشین و جولیان الکساندر هم بود، کسی که... اجازه بدهید با تاریخچه ای از زیرزمینی های سانفرانسیسکو شروع کنم..

مقالات مرتبط با کتاب زیر زمینی ها
نگاهی به کتاب «در راه» اثر «جک کرواک»
نگاهی به کتاب «در راه» اثر «جک کرواک»
ادامه مقاله
نویسندگان بزرگی که آثارشان توسط ناشرین رد شد
نویسندگان بزرگی که آثارشان توسط ناشرین رد شد

این تجربه به نظر برای بسیاری از نویسندگان پرفروش و موفق اتفاق افتاده است: مواجه شدن با واکنش های منفی، قبل از دستیابی به موفقیت.

«نسل بیت»: رهایی ادبیات از قید و بندها
«نسل بیت»: رهایی ادبیات از قید و بندها

«نسل بیت» هیچوقت از نظر تعداد و آمار، به جنبشی بزرگ تبدیل نشد اما از نظر تأثیرگذاری و جایگاه فرهنگی، از همه ی چارچوب های زیبایی شناسانه ی دیگر قدرتمندتر بود.

جک کروآک، مسافری در راه عصیان
جک کروآک، مسافری در راه عصیان

«جک کروآک» شیوه ای از نوشتن را ابداع کرد که در آن، سرعت، زبان عامیانه، انسان های واقعی و حقیقت هر لحظه از زندگی را به نمایش می گذاشت.

نظر کاربران در مورد "کتاب زیر زمینی ها"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

با سلام، آیا این کتاب تجدید چاپ شده که قیمتش نسبت به هفته قبل،دو برابر شده؟توی اطلاعات محصول که نوبت چاپش یک هست.

1401/12/02 | توسطرضا غلامی
0
|