1. خانه
  2. /
  3. کتاب اشراق در پاریس

کتاب اشراق در پاریس

نویسنده: جک کروآک
3.4 از 1 رأی

کتاب اشراق در پاریس

Satori in Paris and Pic
انتشارات: نیماژ
٪15
140000
119000
معرفی کتاب اشراق در پاریس

کتاب "اشراق در پاریس" اثری از رمان نویس و شاعر آمریکایی "جک کرواک" است. این کتاب یک داستان کوتاه و زندگینامه ای از سفر "جک کرواک" به پاریس و سپس بریتانیا برای تحقیق در شجره نامه ی خود می باشد. "جک کرواک" به عنوان یک مسافر تنها ، سفر خود را با جزئیات بیان می کند. درباره تحقیقاتی که انجام می دهد و در مورد تعاملاتش با مردم فرانسه و ملاقات های خود، چیزهایی می گوید. "اشراق در پاریس" و "پیک" ، آخرین رمان های "جک کرواک" هستند و دامنه ی قابل توجه و همه کاره بودن استعداد بالغ او را به نمایش می گذارند.
"اشراق در پاریس" روایتی سرنوشت ساز از جستجوی کرواک برای یافتن میراث خود در فرانسه است .این کتاب سفرنامه ای است از نویسنده ای که هوای ادیسه شدن دارد و هم زمان می تواند پروازش را در توالت فرودگاه از دست بدهد؛ از کتابخانه های پاریس برای ممنوعیت سیگار کشیدن متنفر است و خودش را تحویل پلیس می دهد تا جایی برای خواب داشته باشد. در اینجا "جک کرواک" از اسم خودش استفاده می کند و برای مخفی کاری تلاشی نمی کند. تجربه ی ستوری یا اشراقی آنی برای او در این لحظه ها اتفاق می افتد. داستان دوم این کتاب "پیک" آخرین نوشته ی "جک کرواک" است؛ پیک در شرایطی نوشته می شود که "اشراق در پاریس" مسیر انتقادها را تغییر نداده، الکل کبد و معده ی جک را تا نابودی کشانده، مادر جک از بعد از سکته ی مغزی، فلج شده، جک از اطرافیانش بریده و در آخرین مصاحبه ی زنده اش حتی به آلن گینزبرگ هم بدوبیراه می گوید، گاهی شب ها فکر می کند استلا می خواهد مسمومش کند و هم زمان دختری به اسم ژانت میشل ادعا می کند دختر اوست. در آخر این داستان نیل کسیدی، کسی که رمان "در جاده" با محوریت شخصیت او شکل گرفت، می میرد. نیل در مکزیک با مواد اوردوز می کند؛، اما جک تا مدت ها این اتفاق را باور نمی کند. این رمان که توسط یک منتقد و با زبان عامیانه ی کارولینای شمالی روایت می شود ، ماجراهای "پیک" و برادرش اسلیم را هنگام سفر از دهات جنوبی به هارلم در دهه 1940 ترسیم می کند.

درباره جک کروآک
درباره جک کروآک
جک کرواک با نام اصلی ژان-لوئی کرواک، رمان نویس و شاعر آمریکایی فرانسوی تبار در ۱۲ مارس ۱۹۲۲ در لوول، ماساچوست به دنیا آمد و در همان جا بزرگ شد، سپس در دانشگاه کلمبیا و در رشته ی فوتبال تحصیل کرد. در این دانشگاه او با آلن گینزبرگ و ویلیام اس. باروز آشنا شد و این سه تبدیل به اعضای مرکزی نویسندگان نسل بیت شدند. او بت شکنی ادبی در کنار ویلیام باروز و آلن گینزبرگ به حساب می آید. کرواک به خاطر فی البداهه نویسی، شهرت بسیاری یافته بود.بیشتر آثار وی در قالب موضوعاتی چون معنویت کاتولیک، بودیسم، مواد مخدر و مسائل اخلاقی و جنسی قرار می گرفت. وی در سال ۱۹۶۴ با نیل کسدی که الهام بخش دین موریاتی، شخصیت اصلی رمان تأثیر گذارش به نام «در راه» (۱۹۵۷) بود، آشنا شد. وی برخلاف اولین رمانش «شهر و ولایت» (۱۹۵۰) که عامه فهم تر بود، رمان «در راه» را با سبک فی البداهه گویی جاز نوشته است، اثری که کرواک بعدها آن را «عروض رقص فی البداهه» نامید. او در مقاله کوتاه خود با عنوان «اصول نثر فی البداهه» نوشت:"نه «گزینش» بیان، بلکه تداعی آزاد ذهن در دریای بی حد و مرز تفکر، شنا کردن در دریای زبان بی هیچ نظمی به جای پرداختن به عبارت های بیان گرانه و خطابی بلاغی، به مانند یک مشت که کوبیده می شود بر روی میز با بیانی کامل، بنگ ! هرگز نباید تصمیم به «بهبود» یا تأثیرگذارتر کردن شعر گرفت… بهترین نوشتار همیشه با بیرون کشیدن شخص از گهواره ی گرم و نرم ذهن محافظه کار حاصل می شود."روش فی البداهه نویسی کرواک بر شاعران نسل بیت تأثیر گذاشت، «زوزه» و «kaddish» و کلا بیشتر شعرهای بلند گینز برگ تحت تأثیر آن چیزی است که کرواک در «سرچشمه های لذت در شعر» در مورد نوعی شعر جنون مند ذن گونه می گوید: «روش نشان دادن چیزها به طور مستقیم، صریح، ناب، بدون گزینش و یا توضیح، دنگ دنگ آوای آبی حقیقی انسان».جک کرواک در سال ۱۹۶۹ بر اثر خونریزی داخلی به خاطر مصرف بیش از حد مواد الکلی در گذشت.
قسمت هایی از کتاب اشراق در پاریس

بعدازظهر آن روز، در کلیسای قدیمی سن ژرمن، چشمم به چندتا زن پاریسی افتاد که موقع دعا زیر آن دیوار باران زده و خون گرفته، در اصل زار می زدند. با خودم گفتم: «این هم از این، زنان پاریسی» و یاد شکوه پاریسی افتادم که می تواند برای احمق های انقلابش زار بزند…

مقالات مرتبط با کتاب اشراق در پاریس
نگاهی به کتاب «در راه» اثر «جک کرواک»
نگاهی به کتاب «در راه» اثر «جک کرواک»
ادامه مقاله
نویسندگان بزرگی که آثارشان توسط ناشرین رد شد
نویسندگان بزرگی که آثارشان توسط ناشرین رد شد

این تجربه به نظر برای بسیاری از نویسندگان پرفروش و موفق اتفاق افتاده است: مواجه شدن با واکنش های منفی، قبل از دستیابی به موفقیت.

«نسل بیت»: رهایی ادبیات از قید و بندها
«نسل بیت»: رهایی ادبیات از قید و بندها

«نسل بیت» هیچوقت از نظر تعداد و آمار، به جنبشی بزرگ تبدیل نشد اما از نظر تأثیرگذاری و جایگاه فرهنگی، از همه ی چارچوب های زیبایی شناسانه ی دیگر قدرتمندتر بود.

جک کروآک، مسافری در راه عصیان
جک کروآک، مسافری در راه عصیان

«جک کروآک» شیوه ای از نوشتن را ابداع کرد که در آن، سرعت، زبان عامیانه، انسان های واقعی و حقیقت هر لحظه از زندگی را به نمایش می گذاشت.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب اشراق در پاریس" ثبت می‌کند