1. خانه
  2. /
  3. کتاب روزالده

کتاب روزالده

نویسنده: هرمان هسه
5 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.7 از 1 رأی

کتاب روزالده

مسافر
Rosshalde
٪15
275000
233750
3.5 از 1 رأی

کتاب اسپرلوس

Rosshalde
انتشارات: اساطیر
ناموجود
165000
3.6 از 1 رأی

کتاب مسافر

Rosshalde
انتشارات: فردوس
ناموجود
20000
3.9 از 1 رأی

کتاب رزهالد

Rosshalde
انتشارات: نسل روشن
ناموجود
65000
5 از 1 رأی

کتاب رسهالده

Rosshalde
ناموجود
100000
معرفی کتاب روزالده
"روزالده" "یک داستان کلاسیک خواندنی" از "هرمان هسه” نویسنده ی مشهور آلمانی است که زندگانی یک مرد را روایت می کند. مردی که میان مسئولیت هایش نسبت به خانواده و عطش شخصی اش برای یک تکامل روحی در تنگنا قرار گرفته و این رشد معنوی تنها در بیرون مرزهای جامعه ی سنتی که در آن زندگی می کند یافت می شود.
در "روزالده" با وجود این که کاراکتر اصلی یک هنرمند موفق می باشد، پیرامون سلامت روحی و معنوی خود در عذاب است. یوهان فراگوت نام این هنرمند بسیار ثروتمند است و سرچشمه ی عذاب او یک ازدواج بسیار ناشاد با همسری است که به کل با او غریبه است. علاقه ی شدید فراگوت به فرزند دلبندش و ترس جدا شدن از او، هنرمند نگون بخت را در دیوار ملک مجللش در "روزالده" محصور ساخته است. با این حال زمانی که یک تراژدی غیرمنتظره دنیای او را به لرزه در می آورد، فراگوت سرانجام شجاعت این را پیدا می کند که حریم امن "روزالده" را رها کرده و به هندوستان، جایی که خود را از نو می یابد، سفر کند.
داستان "روزالده" انعکاسی از زندگی شخصی "هرمان هسه” بوده که به نوعی ناامیدی و فرسایش روحی اش را به دل کاغذ سپرده است. این داستان کوتاه، نگاه جالبی از زندگی افرادی که از برتری های خاصی در اوایل دهه هزار و نهصد میلادی برخوردار بودند، به دست می دهد و خط داستانی، در کنار بیماری و اندوه و انتهای یک پیوند زناشویی، زندگی روزمره را بررسی می کند. نقش یک دوست صمیمی و همچنین توصیفات مربوط به تلاش های متمرکز یک هنرمند از جنبه های قابل توجه "روزالده" می باشد.
درباره هرمان هسه
درباره هرمان هسه

هرمان هسه، زاده ی ۲ ژوئیه ی ۱۸۷۷ و درگذشته ی ۹ اوت ۱۹۶۲ میلادی، ادیب، نویسنده و نقاش آلمانی-سوئیسی و برنده ی جایزه ی نوبل سال ۱۹۴۶ در ادبیات بود.پدر هرمان، مدیریت موسسه ی انتشارات مبلغین پروتستان را به عهده داشت. مادرش دختر هندشناس معروف، دکتر «هرمان گوندرت» و مدیر اتحادیه ی ناشران کالو بود. کتاب خانه ی بزرگ پدربزرگ و شغل پدر، اولین باب آشنایی هرمان هسه جوان با ادبیات بود. او در سال ۱۹۱۲ به سوئیس مهاجرت کرد و در سال ۱۹۲۳ تابعیت آن کشور را پذیرفت و در همین زمان برای بار دوم ازدواج کرد. وی در سال ۱۹۳۱ یک سال پس از انتشار نارتسیس و گولدموند برای بار سوم با خانم نینون آوسلندر ازدواج کرد. هرمان هسه به عنوان پرخواننده ترین نویسنده ی اروپایی در قرن بیستم شناخته شده است.بر اساس توجه و علایق خاصی که این نویسنده در باب فلسفه به دست آورده بود، در سال ۱۹۲۲ روایتی به نام سیدارتا منتشر کرد که از جمله پرخواننده ترین آثار وی می باشد. این کتاب نگرشی بر ریشه های روانشناسی در مذاهب جهانی و مکاتب عقلی است. شماری از صحنه های سیدارتا، تابلوهای مثنوی مولوی را برای خواننده ترسیم می نماید.

هرمان هسه در آثارش مبارزه جاودانه روح و زندگی را ترسیم نموده و با نگرشی هنرمندانه به دنبال ایجاد تعادل بین این دو پدیده قلم فرسوده‌است. هسه در خانواده‌ای اصلاح‌طلب در منطقه در جنوب آلمان به دنیا آمد و تحت تأثیر مادرش که مبلغ مذهبی در هندوستان بود، به فلسفه هندی روی آورد. از دهه سوم قرن بیستم، به عنوان تبعه سوئیس در منطقه «تیچینو» به گوشه‌گیری نشست. گرایش به رومانتیسم و طبیعت‌گرایی از نمودهای چشم‌گیر آثار قدیمی‌تر هسه است. این سبک در یکی از اولین رمان‌هایش به نام پیتر کامنسیند (۱۹۰۴)، که با استقبال بی‌نظیری روبرو شد، به چشم می‌خورد. وی به‌طور جدی به مشکلات انسان‌ها و روابط بین آن‌ها و همچنین نقش هنرمند در جامعه، پرداخته و در رمان‌های گرترود (۱۹۱۰) و رُسهالده (۱۹۱۴) این معضل را به شیوه هنرمندانه‌ای مطرح می‌نماید. هسه به عنوان نماینده جریانات صلح‌طلب - پاسیفیسم، از طرفدارانی مانند تئودور هویس برخوردار بود و در جمع دوستانش قرار داشتند. در این ارتباط افرادی هم از آلمان حملات خصمانه خود را علیه او آغاز کردند. هسه پس از آشنایی با یوزف ب. لانگ، از شاگردان کارل گوستاو یونگ، از طریق این مشاور با آثار زیگموند فروید و یونگ آشنا شد. هسه از طریق این آثار دریافت که هریک از فرارهای دیوانه‌وار و فزاینده‌اش در فاصله سال‌های ۱۹۰۴ تا ۱۹۱۴ در واقع فرار از خویشتن بوده‌اند، بازتاب دردها و رنج‌های درونی‌اش بوده‌اند در دنیای بیرون، و نوشته‌هایش نیز قرینه‌سازی ای از خویشتن خودش بوده‌اند، چنانچه که در ۱۹۲۱ در مقدمه یک نویسنده خاطرنشان کرد: "تمام این داستان‌ها مربوط به خود من بودند، بازتابی بودند از راهی که در پیش گرفته‌بودم، از رؤیاها و آرزوهای پنهانم و از رنج تلخم."

هرمان هسه متأثر از بیماری همسرش که مبتلا به شیزوفرنی بود، در سال ۱۹۱۶ به یک بحران عمیق روحی (افسردگی) مبتلا شد و تحت مداوا قرار گرفت و در ۹ اوت ۱۹۶۲ در تسین واقع در سوئیس درگذشت.

نکوداشت های کتاب روزالده

بهترین داستان کوتاه هسه ... بلوغ ، مهارت و حقیقت گویی این کتاب، آن را به عنوان یک اثر برجسته معرفی می کند.

Oregon Journal

روزالده با سرزندگی ناشی از یک حیات خیالی غنی می درخشد.

Atlanta Journal-Constitution

نوعی بیوگرافی در لباس مبدل ، روایتی از آشفتگی های شخصی هسه در آستانه جنگ.

Christian Science Monitor
قسمت هایی از کتاب روزالده

یک روز آلبرت با اصرار زیاد به پدرش، پی یر را برای گردش با خود برد. دیر بازگشتند. پدر و مادر نگران بودند. آلبرت علاقه یی به برادرش نداشت. از آن روز به بعد پی یر طراوت همیشه گی اش را نداشت. دکتر بیماری او را عصبی تشخیص داد. فراگوت که نقاشی جدیدش را تمام کرده بود، هیچ کسی را نداشت که آن را به وی نشان دهد و پی یر هم در بستر بود. سرانجام بر آن شد که آن را بفروشد و خرج سفر هند کند. با همسرش گفت وگو کرد و از رفتن گفت. آدله اندیشید و از تنهایی اش ترسید؛ ولی آلبرت با شنیدن این خبر خوش حال شد. و به پدر گفت: چه قدر خوب است که به سفر هندوستان می روی! پی یر در خواب بود. پدر از سر و صورت او طرحی زد؛ زیرا دوست نداشت در بیداری از وی طرحی بکشد. او هر روز درد و شکنجه کودکش را می دید اما نمی توانست کاری بکند. فراگوت به آدله گفت که هرجا می خواهد می تواند برود، ولی اسپرلوس به آن ها تعلق دارد. زن گفت: «پس این پایان اسپرلوس است.» فراگوت از داکتر شنید که بیماری پی یر درمان ناپذیر است و فقط باید او را در سکوت و آرامش تقویت کنند .آلبرت که در خانه پیانو می زد، به خواست مادر برای چند روز به مونیخ رفت. آدله فکر کرد که با رفتن شوهرش بی سروسامان خواهد شد. تعطیلات آلبرت هم رو به پایان بود و پی یر با مرگ دست وپنجه نرم می کرد. زن دیگر نمی توانست همسر را از رفتن باز دارد. سرانجام آن روز غم بار فرا رسید. پی یر ناباورانه جان سپرد. نقاش، چهره او را کشید و در باغ به یاد خاطرات شیرین او برای نخستین بار سخت گریست. فردای آن روز یوهان فراگوت که دیگر دل بسته گی یی به اسپرلوس نداشت لوازم سفرش را بسته بندی کرد و راهی هند شد. او تنها هنر خود را داشت و چشم امیدش به آینده بود.

مقالات مرتبط با کتاب روزالده
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات آلمان»
برترین نویسندگان در «ادبیات آلمان»

میراث ادبی آلمان همانند پیشینه ی هنرهای زیبا و سینما در این کشور، وسعت شگفت انگیزی دارد

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر
آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

تولد دوباره ی عرفان شرق با قلم هرمان هسه
تولد دوباره ی عرفان شرق با قلم هرمان هسه

بنیادهای فکری هرمان هسه بر پایه ی مجموعه ای از تفکرات مختلف شکل گرفته و دین و فلسفه ی هند، نقشی اساسی در تشکیل این بنیادها ایفا کرده اند.

نظر کاربران در مورد "کتاب روزالده"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب دمیان و سیدارتها رو از هرمان هسه بخونید بینظیره

1403/09/06 | توسطکاربر سایت
0
|

درود و وقت بخیر. در ابتدا که کتاب رو خوندم به نظر یه موضوع سطحی اومد اما به مرور متوجه میشیم چه کارهای کوچکی میتونیم انجام بدیم و نمی‌دیدم و بعد اون کارها برامون خیلی خیلی بزرگ میشن، بیشتر جنبه درس دادن داشت، کتاب معمولی بود.

1402/10/22 | توسطمریم مولوی
0
|

در این کتاب به زندگی شخصی و روابط خانوادگی مردی نقاش پرداخته می‌شود که برخلاف ظاهر زندگی اش، خوشحال و خوشبخت نیست و در ازدواج خود شکست خورده است. او در نهایت به کمک دوست خود تصمیم می‌گیرد از پایبندی‌ها و تعهدات رها شود و خود را از مسائل گذشته پاک کند تا بتواند به عنوان مردی آزاد و شاد با جهان مواجه شود. او باید با مرگِ هرآنچه که به آن دلبسته است روبرو شود تا بتواند شوق خود را در کار و زندگی بازیابد. در واقع هسه که خود نیز نقاش بوده است، در این کتاب درباره روابط خود با همسر اولش اعتراف می‌کند. کتاب را با ترجمه محمد بقایی از نشر تهران خواندم که خالی از اشکال و ایراد نیست. به علاوه این کتاب قدری با دیگر آثار نویسنده متفاوت است و در زمره بهترین کتاب‌های او قرار نمی‌گیرد.

1402/05/12 | توسطرهی
0
|

در نسخه سال 2008 از لیست 1001 کتاب، رمان روزالده حذف شد.

1400/08/10 | توسطبابک - کاربر سایت
3
|