1. خانه
  2. /
  3. کتاب آرتور شوپنهاور : مقاله ها و پندها

کتاب آرتور شوپنهاور : مقاله ها و پندها

3.8 از 1 رأی

کتاب آرتور شوپنهاور : مقاله ها و پندها

Essays and Aphorisms
٪15
229000
194650
معرفی کتاب آرتور شوپنهاور : مقاله ها و پندها
کتاب «مقاله‌ها و پندها» اثر آرتور شوپنهاور مجموعه‌ای عمیق از تأملات فلسفی است که به وضعیت، هستی و ماهیت رنج انسان می‌پردازد. شوپنهاور، یکی از فلاسفۀ اصلی قرن نوزدهم، به خاطر جهان بینی بدبینانه و دریافتش از «اراده» شهرت دارد. او معتقد است که اعمال انسان نه توسط تفکر عقلانی، بلکه توسط میل غیرمنطقی و کور به وجود انجام می‌شود. این «اراده» یک موضوع اصلی در فلسفه او است که به شدت با تأکید روشنگری بر عقل در تضاد است. شوپنهاور استدلال می‌کند که زندگی ذاتا مملو از رنج است و این رنج یک جنبه اساسی از تجربه انسانی است. او در مقاله‌اش «درباره رنج‌های دنیا» بیان می‌کند که رنج یک قاعده است نه استثنا. او شادی را صرفا فقدان موقتی درد می‌داند و به شکلی تحریک‌آمیز ادعا می‌کند که اگر زندگی عاری از رنج بود، انسان‌ها برای اجتناب از کسالت، خود به ایجاد رنج دست می‌زدند. محور اندیشه شوپنهاور این ایده است که «اراده» نیروی محرکه همه اعمال انسان است. این اراده غیرمنطقی است و اغلب منجر به حالت نارضایتی دائمی می‌شود، زیرا امیال انسان هرگز خاموش نمی‌گردند: مبارزۀ بی پایان برای هستی. موضوع دیگر طرح شده در کتاب، اخلاقیات است. دیدگاه‌های اخلاقی شوپنهاور عمیقا تحت تأثیر درک او از اراده و رنج است. او از شفقت و همدلی سخن می‌گوید. تشخیص رنج مشترک میان ما انسان‌ها می‌تواند باعث شکیبایی و مهربانی در بین افراد شود. فلسفه اخلاق او مبتنی بر این ایده است که کاهش رنج دیگران یک امر اخلاقی است. بحث دیگر دین است. شوپنهاور از دین سازمان یافته انتقاد می‌کند و آن را ساختاری انسانی می‌داند که اغلب در پرداختن به ماهیت واقعی هستی ناکام است. او دنیایی بی خدا را تصور می‌کند که در آن هنر، اخلاق و خودآگاهی تنها وسیله برای یافتن آرامش است. دیدگاه‌های متافیزیکی او متاثر از فلسفه‌های شرقی، به ویژه بودیسم و هندوئیسم است که بر ناپایداری زندگی تأکید می‌کند. هنر برای شوپنهاور بسیار مهم است. هنر راه فرار ما از رنج جهان است، اما راه فراری موقتی. هنر امکان تعالی لحظه‌ای را فراهم می‌کند و نگاهی اجمالی به حالتی از تفکر و زیبایی خالص ارائه می‌دهد.
درباره آرتور شوپنهاور
درباره آرتور شوپنهاور
آرتور شوپنهاور، زاده ی سال 1788 و درگذشته ی سال 1860، فیلسوفی آلمانی و یکی از بزرگترین اندیشمندان اروپا بود.شوپنهاور در شهر دانزیگ از پدری هلندی و مادری آلمانی به دنیا آمد. پدرش بازرگان بود اما او رغبتی به تجارت نداشت و به تحصیل علم بیشتر علاقه بود. شوپنهاور 17 سال بیشتر نداشت که پدرش خودکشی کرد و بعد از آن مادرش به وایمار رفت.او در دانشگاه ابتدا به تحصیل طب پرداخت، سپس به علوم طبیعی و بعد از آن، به فلسفه روی آورد. شوپنهاور در سال 1813 با نوشتن رساله ای درباره ی فلسفه از دانشگاه ینا، مدرک دکتری گرفت.او چندی بعد توسط یک هندو از عقاید بودائیان آگاهی یافت و پس از تجسس و تفکر زیاد به آئین بودایی اعتقاد کامل یافت. شوپنهاور تا آخر عمر ازدواج نکرد و ازدواج را مسئولیتی احمقانه در نظر می گرفت.اگر حرف زدن با دیگران در طول روز باعث خستگی اش می شد، در را روی هیچ کس باز نمی کرد و ساعت ده شب هم می خوابید. شوپنهاور با شیوع بیماری وبا، برلین را به مقصد فرانکفورت ترک کرد و تا آخر عمر در همان جا ماند.
مقالات مرتبط با کتاب آرتور شوپنهاور : مقاله ها و پندها
آرتور شوپنهاور، بودایی در کنج تاریکی
آرتور شوپنهاور، بودایی در کنج تاریکی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب آرتور شوپنهاور : مقاله ها و پندها"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

آرتور شوپنهاور در وصیتنامه فلسفی خودش، لعنت فرستاده بر کسانی که آثار اون رو در آینده تکه پاره کنند، چون شوپنهاور برخلاف آن چیزی که در ایران شناخته شده، فیلسوفی کاملاً نظام مندی هست درست همانند افلاطون که تمامی آثارش به یکجا باید خوانده بشوند. به قول آن ضرب‌المثل ایتالیایی: مترجم خائن است! گزین گویه و تلخیص میخواهید؟ بروید سراغ دیوانگانی همچون نیچه!

1402/11/01 | توسطLet There Be Doom
17
|

آثار شوپنهاور را تکه تکه نکنید !

1402/10/29 | توسطم اِ
6
|