1. خانه
  2. /
  3. کتاب نظریه های ارزش اضافی (جلد اول)

کتاب نظریه های ارزش اضافی (جلد اول)

نویسنده: کارل مارکس
1 از 1 رأی

کتاب نظریه های ارزش اضافی (جلد اول)

دست نوشته های 1863_1861
Zur Kritik der politischen Ökonomie
انتشارات: نشر چشمه
٪15
640000
544000
معرفی کتاب نظریه های ارزش اضافی (جلد اول)
کتاب «نظریه‌های ارزش اضافی» نوشتۀ کارل مارکس یکی از اصلی‌ترین آثار در ادبیات مارکسیستی به‌حساب می‌آید که نشر فارسی آن، ترجمه شدۀ مستقیم از زبان روسی است. اصل این کتاب که در سال 1859 منتشر شد، نشان‌دهنده‌ی تلاش اولیه‌ی مارکس برای بیان افکار و نظریات خود در‌مورد مشکلات اقتصادی نظام سرمایه‌داری است. کتاب با تحلیل «کالا»، به‌عنوان واحد اساسی اقتصاد سرمایه‌داری آغاز می‌شود. مارکس توضیح می‌دهد که کالاها هم ارزش مصرف دارند (ارزش عملی آن‌ها) و هم ارزش مبادله (ارزش آن‌ها در تجارت). مارکس مفهوم «کار» را به‌عنوان جوهر ارزش کالا و معیاری که کالاها می‌بایست با آن مبادله شوند معرفی می‌کند. مارکس سپس به بحث درباره‌ی «پول» می‌پردازد، که به نظر او معادلی جهانی است که به‌دلیل مبادلات کالا شکل‌گرفته است. به عبارت دیگر، پول با ارائه معیاری مشترک برای ارزش کالاهای مختلف، تجارت را تسهیل می‌کند.
مفهوم مرکزی کتاب «سرمایه» است که مارکس آن را «کار انباشته‌شده» تعریف می‌کند که برای تولید کالاهای جدید استفاده می‌شود. او بین سرمایه‌ی ثابت (سرمایه‌گذاری در ابزار، ماشین‌آلات و غیره) و سرمایه‌ی متغیر (دستمزد پرداختی به کارگران) تمایز قائل می‌شود. این تمایز بسیار مهم است، زیرا به نظریه‌ی ارزش‌ اضافی او منجر می‌شود. مارکس مفهوم ارزش اضافی را مطرح می‌کند. مطابق با ارزش اضافی، ارزش تولید شده توسط کار فراتر از آن چیزی است که برای حفظ و دوام زندگی کارگر ضروری است. این ارزش اضافی توسط سرمایه‌دار تصاحب می‌شود و منجر به استثمار طبقه‌ی کارگر می‌شود. به عقیدۀ مارکس، ارزش اضافی نیروی محرکه‌ی تولید در نظام سرمایه‌داری است. مارکس همچنین از نقش دولت در این استثمار نیز سخن گفته است. او دولت را ابزار طبقه حاکم می‌داند که برای اجرای حقوق مالکیت و مدیریت اعتراضات کارگران استفاده می‌شود.
در پایان می‌توان اذغان داشت که این کتاب، یا به‌عبارت بهتر، این دست‌نوشته‌های مارکس، به هنگام چاپ تأثیر به‌سزایی در توسعه‌ی تفکر مارکسیستی داشتند و همچنین بنیان اثر بعدی مارکس، کتاب «سرمایه» شدند که مارکس در آن کتاب مفاهیم مطرح شده در این کتاب را گسترش و بسط داد.
درباره کارل مارکس
درباره کارل مارکس
کارل مارکس، زاده ی 5 می 1818 و درگذشته ی 14 مارس 1883، فیلسوف، جامعه شناس، تاریخ دان و اقتصاددان آلمانی و از تأثیرگذارترین اندیشمندان تمام اعصار بود.مارکس در شهر تریر، دوره ی دبیرستان را به پایان رساند و در دانشگاه بن به تحصیل رشته ی حقوق پرداخت. او یک سال بعد به برلین رفت و در دانشگاه آن شهر در رشته های فلسفه و تاریخ به تحصیل ادامه داد. مارکس در سال 1841 با ارائه ی تز دکترای خود درباره ی اختلاف فلسفه ی طبیعت دموکریتوس و اپیکور، تحصیلات دانشگاهی خود را به روش مکاتبه ای در دانشگاه ینا به پایان رساند. او به امید آن که بتواند در دانشگاه بن تدریس کند به آن شهر رفت ولی دولت پروس، اجازه ی این کار را به او نداد. مارکس پس از این به روزنامه ی لیبرال های جبهه ی اپوزیسیون شهر کلن پیوست و به عنوان عضو ارشد هیئت تحریریه مشغول به کار شد.مارکس مبارزه ی عملی، سیاسی و فلسفی را به همراه دوست نزدیکش، فردریک انگلس آغاز کرد و با او بود که یک سال پیش از انقلاب های 1848، «بیانیه ی کمونیست» را به رشته ی تحریر درآورد. او در این سال ها با محیط دانشگاهی و ایده آلیسم آلمانی و هگلی های جوان قطع رابطه کرد و به مسائل جنبش کارگری اروپا پرداخت. مارکس از ابتدا در انجمن بین الملل اول که در 1864 تأسیس شد، فعالیت کرد و سرانجام دبیر این انجمن شد. او اولین جلد کتاب مشهورش، سرمایه، را در 1867 منتشر کرد.
مقالات مرتبط با کتاب نظریه های ارزش اضافی (جلد اول)
کارل مارکس: اقتصاد به مثابه زندگی
کارل مارکس: اقتصاد به مثابه زندگی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب نظریه های ارزش اضافی (جلد اول)"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام این کتاب با گروندریسه فرق داره؟

1403/04/28 | توسطمحمد فتح الهی
0
|
پاسخ ها

بله با گروندریسه فرق داره.

1403/05/25|توسطکاربر سایت
0