1. خانه
  2. /
  3. کتاب جدال نقش با نقاش در آثار سیمین دانشور

کتاب جدال نقش با نقاش در آثار سیمین دانشور

3.2 از 1 رأی

کتاب جدال نقش با نقاش در آثار سیمین دانشور

از آتش خاموش تا سووشون
Simin Daneshvar
انتشارات: نیلوفر
٪15
125000
106250
معرفی کتاب جدال نقش با نقاش در آثار سیمین دانشور
رها کردن تعلقات شخصی وخطر کردن هم وصیت یوسف است به زری، هم عمل کردن به پیام قصۀ مک کاهون. وصیت سووشون تشویق خواننده است به گذشتن از تعلقات امثال زری و اما پوستینی کهنه – میراث یوسف، آن من مردانه – نیز هست بر قامت عمل امروز. طرحی نو در انداختن و ایستادن بر دو پای اختیار – هر چند لرزان – و طرحی دیگر در افکندن حدیثی دیگر است، که در حیطۀ امکانات ذهنیت ثنوی نیست. اما چون زندگی امروز نیز – بر همان سیاق که گفتیم – دایره ای بسته نیست که در جایی در تاریخ، یا در اسطوره ای یا در رمانی پاسخ هر چیز را داده باشند، آفرین و نفرین ما از اینجا که ماییم بر پوزار یا پله های نردبانی که ما را تا فراز یا فرودی برده است کار کودکان است، و ما اگر در عرصۀ داستان به بلوغ رسیده ایم و آن قالب ها – مشغله ها و مخمصه ها – را پشت سر گذاشته ایم، مدیون این پوزار یا آن پله ایم، و این همان دینی است که به قصد ادای آن می نویسیم، تا مگر به مجالی دیگر باز از جلوه های جان و جمال آن نقش باز و مشغله ها و مخمصه های دیگر بگوییم در به کی سلام کنم؟ دانشور و جزیرۀ سرگردانی او.
درباره هوشنگ گلشیری
درباره هوشنگ گلشیری
هوشنگ گلشیری (زادهٔ ۲۵ اسفند ۱۳۱۶ در اصفهان – درگذشتهٔ ۱۶ خرداد ۱۳۷۹ در تهران) نویسندهٔ معاصر ایرانی و سردبیر مجلهٔ کارنامه بود. مورّخان ادبی وی را از تأثیرگذارترین داستان‌نویسان معاصر زبان فارسی دانسته‌اند.

او با نگارش رمان کوتاه شازده احتجاب در اواخر دههٔ چهل خورشیدی به شهرت فراوانی رسید. این کتاب را یکی از قوی‌ترین داستان‌های ایرانی خوانده‌اند.

گلشیری کارش را با آموزگاری در روستاها و سپس‌تر در اصفهان آغاز کرد. از سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۷ به دعوتِ بهرام بیضایی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران استادی کرد. پس از انقلاب با تشکیل جلسات هفتگی داستان‌خوانی و نقد داستان از سال ۱۳۶۲ تا پایان عمر خود نسلی از نویسندگان را پرورش داد که در دههٔ هفتاد خورشیدی به شهرت رسیدند. او همچنین عضو کانون نویسندگان ایران و از بنیانگذاران حلقه ادبی جُنگ اصفهان بود.
دسته بندی های کتاب جدال نقش با نقاش در آثار سیمین دانشور
مقالات مرتبط با کتاب جدال نقش با نقاش در آثار سیمین دانشور
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب جدال نقش با نقاش در آثار سیمین دانشور"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب جدال نقش با نقاش در آثار سیمین دانشور از آثار معروف هوشنگ گلشیری است. او در این کتاب کوشیده تا تصویری دقیق از زندگی سیمین دانشور ترسیم کند و بفهمد چگونه این بانوی داستان‌نویس توانسته به تعادلی میان عقاید خود و عرف جامعه برسد. در دوران فعالیت سیمین دانشور، زن مایملک مرد محسوب می‌شد. زن بودن و هویت شخصی داشتن دو مفهوم جدا از هم بودند و جامعه فشار زیادی روی زنان روشنفکر تحمیل می‌کرد. سیمین دانشور نیز بسیاری از عقاید شوهرش، جلال آل‌احمد را پذیرفته بود و در برخی زمینه‌ها از خود نظری نداشت. با وجود این آثاری نوشت که در آن‌ها شخصیت‌های زن از عقاید او فراتر رفتند و به اولین در ادبیات معاصر بدل شدند. گلشیری این موضوع را در سه فصل بررسی کرده است. همچنین این کتاب پیوستی شامل زندگی‌نامه، مصاحبه و یک سند دارد.

1401/07/10 | توسطسروش کاکاوند
0
|

بخش اعظم کتاب که درباره سووشون بود را خواندم و به هر کس که این رمان سترگ را خوانده توصیه میکنم حتما این کتاب ارزشمند را هم بخواند.

1401/06/24 | توسطImfarza
0
|

آثار گلشیری در زمینه‌ی نقد، خواندنی اند، به ویژه در مورد آثار خانم دانشور، محمود دولت آبادی، احمد محمود

1401/06/24 | توسطImfarza
0
|