1. خانه
  2. /
  3. کتاب جبه خانه

کتاب جبه خانه

5 از 1 رأی

کتاب جبه خانه

Jabe-KHane
انتشارات: نیلوفر
ناموجود
35000
معرفی کتاب جبه خانه
هوشنگ گلشیری با نشر اولین رمانش، شازده احتجاب، در سال ١٣۴٨، به عنوان یک نویسنده و داستان سرای تراز اول در ادبیات نوین فارسی شناخته شد؛ رمانی که هنوز به اعتقاد بسیاری از منتقدان در فهرست شاهکارهای ادبیات معاصر ایران قرار دارد. وی با انتشار رمان ها و مجموعه داستان هائی همچون جبّه خانه، حدیث ماهیگیر و دیو، آینه های دردار، و جن نامه جای خویش را در پهنه ادبیات نوین ایران تثبیت کرد. گلشیری در این آثار با تمرکز بر برخی فنون داستان نویسی، از جمله زوایای دید راویان، ساختار داستان، خلق شخصیت ها و کاربرد زبان، به تجربیات و ابداعاتی دست زد که بی تردید در کار نویسندگان نسل های بعد از او بی اثر نبود.

جبه خانه در قدیم به اسلحه خانه گفته می شده است و در اصفهان به خانه هایی گفته می شده که پر از عتیقه جات است. این کتاب ۴ داستان دارد که جبه خانه بهترین داستان این مجموعه است و نام کتاب از این داستان برگرفته شده است.

چاپ اول این کتاب در سال 1362 منتشر شد.
درباره هوشنگ گلشیری
درباره هوشنگ گلشیری
هوشنگ گلشیری (زادهٔ ۲۵ اسفند ۱۳۱۶ در اصفهان – درگذشتهٔ ۱۶ خرداد ۱۳۷۹ در تهران) نویسندهٔ معاصر ایرانی و سردبیر مجلهٔ کارنامه بود. مورّخان ادبی وی را از تأثیرگذارترین داستان‌نویسان معاصر زبان فارسی دانسته‌اند.

او با نگارش رمان کوتاه شازده احتجاب در اواخر دههٔ چهل خورشیدی به شهرت فراوانی رسید. این کتاب را یکی از قوی‌ترین داستان‌های ایرانی خوانده‌اند.

گلشیری کارش را با آموزگاری در روستاها و سپس‌تر در اصفهان آغاز کرد. از سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۷ به دعوتِ بهرام بیضایی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران استادی کرد. پس از انقلاب با تشکیل جلسات هفتگی داستان‌خوانی و نقد داستان از سال ۱۳۶۲ تا پایان عمر خود نسلی از نویسندگان را پرورش داد که در دههٔ هفتاد خورشیدی به شهرت رسیدند. او همچنین عضو کانون نویسندگان ایران و از بنیانگذاران حلقه ادبی جُنگ اصفهان بود.
مقالات مرتبط با کتاب جبه خانه
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

نظر کاربران در مورد "کتاب جبه خانه"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب جبّه خانه شامل یک یادداشت و چهار داستان با عنوان‌های «جبّه خانه»، «به خدا من فاحشه نیستم»، «بختک» و «سبز مثل طوطی، سیاه مثل کلاغ» است. نویسنده در یادداشت ابتدای کتاب درباره‌ی جبّه خانه این‌طور نوشته است: «جبّه خانه در عصر قاجار به معنی اسلحه‌خانه و همه‌ی ملزومات متعلق به آن بوده است، اما ما در اصفهان به جایی می‌گوییم که از البسه و اشیای عتیقه پر باشد.» او در این یادداشت، درباره‌ی چگونگی نوشتن و انتشار داستان‌های این کتاب و موضوعاتی از این دست، اطلاعاتی را در اختیار مخاطب می‌گذارد. مثلا درباره‌ی داستان بختک می‌نویسد: «بختک در شماره‌ی بهمن ماه 1354 همان مجله چاپ شد. این داستان را همان روزها سوگنامه‌ی دوست درگذشته‌مان پرویز مهاجر کردم، عزیزی تیزبین و ریزبین که اعصاب خردشده‌اش تاب زمانه را نیاورد و تنهامان گذاشت…»

1401/07/10 | توسطسروش کاکاوند
3
|

نشده از گلشیری چیزی بخوانم و نگهم نداره. هرچه خواندم عالی بوده.

1401/06/24 | توسطImfarza
1
|

کتاب شامل یک داستان بلند و سه داستان کوتاه بود که خواندنش لذت بخش بود. فضاسازی‌های زیبا و عجیب نوشته‌های گلشیری و کنارش توصیف خیلی قشنگ آدمها و داستاناشون.

1401/06/24 | توسطImfarza
1
|