1. خانه
  2. /
  3. کتاب وداع با سارتر

کتاب وداع با سارتر

2.75 از 2 رأی

کتاب وداع با سارتر

Adieux: A Farewell to Sartre
٪15
420000
357000
معرفی کتاب وداع با سارتر
کتاب وداع با سارتر، اثری نوشته ی سیمون دوبووار است که نخستین بار در سال 1981 انتشار یافت. شرح دوبووار از ده سال پایانی زندگی ژان پل سارتر، فرصتی بی بدیل برای درک زندگی یکی از بزرگترین اندیشمندان قرن بیستم را فراهم می آورد. اما این کتاب که هم شرحِ سال به سال دهه ی آخر زندگی سارتر و هم گفت و گویی جذاب میان او و دوبووار را در خود جای داده، چیزی بیشتر از فقط یک پژوهش و پرداخت فیلسوفانه است. مخاطبین در کتاب وداع با سارتر، گفت و گویی شخصی و فوق العاده صادقانه را می خوانند که از یکی از شناخته شده ترین و پیچیده ترین روابط دو نفره در سده ی بیستم میلادی پرده برمی دارد.
درباره سیمون دوبووار
درباره سیمون دوبووار
سیمون دو بووآر، زاده ی 9 ژانویه ی ۱۹۰۸و درگذشته ی ۱۴ آوریل ۱۹۸۶، با نام اصلی سیمون لوسی ارنستین ماری برتراند دوبووار، فیلسوف، نویسنده، فمینیست و اگزیستانسیالیست فرانسوی بود که در پاریس در خانواده ای بورژوا به دنیا آمد.بووار در یک خانواده ی بورژوای کاتولیک به دنیا آمد و پس از گذراندن امتحانات دوره ی لیسانس ریاضیات و فلسفه، به تحصیل ریاضیات در Institut Catholique و زبان و ادبیات در موسسه ی سنت مارین و پس از آن فلسفه در دانشگاه سوربن پرداخت. وی در حلقه ی فلسفی دوستانه گروهی از دانشجویان مدرسه ی اکول نورمال پاریس عضو بود که ژان پل سارتر نیز در آن عضویت داشت ولی خود بووار دانشجوی این مدرسه نبود. با وجود آن که زنان در آن دوره کمتر به تدریس فلسفه می پرداختند، او تصمیم گرفت مدرس فلسفه شود و در آزمونی که به این منظور گذراند، با ژان پل سارتر آشنا شد. بووار و سارتر هر دو در ۱۹۲۹ در این آزمون شرکت کردند، سارتر رتبه ی اول و بووار رتبه ی دوم را کسب کرد. با این وجود، بووار صاحب عنوان جوان ترین پذیرفته شده ی این آزمون تا آن زمان شد.بووآر به عنوان مادر فمینیسم بعد از ۱۹۶۸ شناخته می شود. معروف ترین اثر وی جنس دوم (عنوان اصلی: Le Deuxième Sexe) نام دارد که در سال ۱۹۴۹ نوشته شده است. این کتاب به تفصیل به تجزیه و تحلیل ستمی که در طول تاریخ به جنس زن شده است می پردازد. پس از آن که این کتاب چند سال پس از چاپ فرانسه، به انگلیسی ترجمه و در آمریکا منتشر شد، به عنوان مانیفست فمینیسم شناخته شد.سارتر و بووآر رابطه ی عاطفی پیچیده ای داشتند و همواره بر صداقت در روابط عاطفی تأکید داشتند. با وجود تنش های پیاپی و روابط عاطفی متعدد، این دو در تمام عمر دوستانی جداناپذیر باقی ماندند، اما ارتباط آن ها، برخلاف روابط مرسوم جامعه، شامل وفاداری و تک همسری نبود.سیمون دوبووار در ۱۴ آوریل، ۱۹۸۶ در ۷۸ سالگی به خاطر ذات الریه از دنیا رفت. وی در کنار ژان پل سارتر به خاک سپرده شده است.
ویژگی های کتاب وداع با سارتر
  • سیمون دوبووار از برترین نویسندگان ادبیات مدرن فرانسه
نکوداشت های کتاب وداع با سارتر

تصویری شخصی و صادقانه از رابطه ای که در تاریخ ادبی، نظیر ندارد.

The Philadelphia Inquirer

بیانی از وفاداری و سرسپردگی پایان ناپذیر دوبووار.

Elizabeth Hardwick

موشکافانه و با جزئیاتی عمیق و شخصی.

Goodreads
قسمت هایی از کتاب وداع با سارتر

دوبووار: حتی می توان گفت تمام زنانی که به آن ها علاقه مند بودی، یا مشخصا زیبا بودند و یا حداقل بسیار جذاب و خواستنی. سارتر: بله، در روابطم دوست داشتم آن زن زیبا باشد چون این راهی بود برای گسترش احساسات و حساسیت هایم. این ها-زیبایی، جذابیت و مفاهیمی از این قبیل- ارزش هایی غیرمنطقی بودند. یا منطقی، اگر دوست داری آن را اینطور بدانی، چون تو می توانی تفسیری از آن ارائه کنی؛ توضیحی منطقی. اما وقتی به جذابیت های یک آدم عشق می ورزی، عاشق چیزی غیرمنطقی شده ای.

مقالات مرتبط با کتاب وداع با سارتر
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او

بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»

چرا باید زندگی‌نامه بخوانیم ؟
چرا باید زندگی‌نامه بخوانیم ؟

خواندن زندگی‌نامه افراد موفق و حتی افراد غیر موفق برای همه ما لازم است. اما واقعا چه فایده مهمی برای ما دارد؟

سیمون دوبووار: دیوِ دنیای مردسالار و دلبرِ سارتر
سیمون دوبووار: دیوِ دنیای مردسالار و دلبرِ سارتر

«خانم ها، شما همه چیز را به او مدیون هستید!» این جمله، تیتر روزنامه ای است که خبر درگذشت سیمون دوبووار را در آپریل سال 1986 به اطلاع همگان رساند.

نظر کاربران در مورد "کتاب وداع با سارتر"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

آمار وداع زنان با شوهران سیستماتیک خیلی خیلی بالاست. طبیعی! بینهایت طبیعی...

1403/09/04 | توسطخار پشت - کاربر سایت
2
|