"آلبر کامو" یکی از داستان نویسان مهم و برجسته ی قرن بیستم بود که آثار او تا به امروز هم نقل محافل ادبی و فلسفی است و می توان او را یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان قرن های اخیر دانست. وی از اواسط دهه ی سی میلادی تا زمانی که از دنیا رفت، یادداشت هایی را نزد خود در دفترچه اش ثبت می کرد که شامل جزییات مکالمات، قسمت های منتخبی از کتاب هایی که می خواند، عقایدش پیرامون مرگ، ترس و اضطراب ناشی از جنگ، حس خود نسبت به زنان، هنر و انزوا و... بود و از مطالب ثبت شده در "یادداشت ها"، برای ایده پردازی کارهای آینده اش الهام می گرفت و یا کامل ترشان می کرد. این "یادداشت ها" جهان بینی مردی را نشان می دهند که تا قبل از اینکه برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات شود، کاملا در اروپا ناشناس بود و مدت کوتاهی پس از کسب این موفقیت، در یک تصادف اتومبیل جان خود را از دست داد.
زندگی "آلبر کامو" چندان از آثاری که به نگارش درآورده جدا نیست و نشانه های روشنفکری و مراقبه های معنوی که در کتاب هایش به چشم می خورد، زمینه ی اصلی "یادداشت ها" نیز می باشد. آنچه در اینجا ثبت شده، علاوه بر اندیشه های عمیق او، احساسات مختلف وی را نیز در بردارد و به خواننده این فرصت را می دهد تا با شخصیت پشت داستان های اگزیستانسیالیستی و فلسفی او آشنا شود. "آلبر کامو" آنقدر در قالب نویسنده زندگی کرده که حتی نثر یادداشت های شخصی او نیز به شدت با کیفیت و خواندنی است و به نظر می رسد که خواننده، به مطالعه ی کتاب زندگی نویسنده، که به قلم خود او نوشته شده، مهمان شده است.
در حسرت زندگی دیگران. برای این است که از بیرون که نگاه می کنی، زندگی دیگران یک کلّ است که وحدت دارد، امّا زندگی خودمان، که از درون نگاهش می کنیم، همه اش تکّه تکّه و پاره پاره به نظر می آید. هنوز هم در پی سراب وحدت می دویم. نویسنده هرگز نباید از تردیدهایش درباره ی آفرینشش سخن بگوید. خیلی آسان می شود جوابش داد «چه کسی مجبورت کرده بیافرینی؟ اگر چنین عذابی دائمی ست، چرا تحمّلش می کنی؟» تردیدها خصوصی ترین چیزهای ما هستند. هرگز از تردیدهایت سخن نگو، هرچه که باشند. وانهادن جوانی. این من نیستم که آدم ها و چیزها را وامی نهم (نمی توانم)، بلکه این چیزها و آدم ها هستند که مرا وامی نهند. جوانی ام از من می گریزد: بیماربودن همین است. مجبور نمی بودم بنویسم: اگر جهان پاک و شفّاف بود، هنر وجود نمی داشت امّا اگر به نظرم می آمد جهان معنایی دارد اصلا نمی بایست می نوشتم. مواردی هست که آدم باید از سر فروتنی فقط خودش باشد و از خودش بنویسد. علاوه بر این، این نکته می توانست مرا وادارد که بیش تر و بیش تر بدان بیندیشم و درنهایت نمی بایست می نوشتمش. این حقیقتی درخشان امّا بی بنیاد است. در کدامین لحظه زندگی به سرنوشت بدل می شود؟ در زمان مرگ؟ امّا مرگ سرنوشتی برای دیگران است، برای تاریخ و برای خانواده ی شخص. از طریق آگاهی؟ امّا این ذهن است که تصویری از زندگی همچون سرنوشت خلق می کند و نوعی پیوستگی و انسجام به آن می دهد، پیوستگی و انسجامی که در خود زندگی نیست. هر دو مورد توهّم است. نتیجه گیری؟: سرنوشتی در کار نیست؟
«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده
اگر تا به حال کتابی از «آلبر کامو» خوانده باشید، آن اثر احتمالا کتاب «بیگانه» است. این رمان همچنان به عنوان شناخته شده ترین و ضروری ترین اثر او در نظر گرفته می شود
همه در درون خودشان این طاعون را دارند، چون هیچ کس در این جهان، هیچ کس، هیچ وقت نمی تواند مصون باشد.
بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»
خواندن زندگینامه افراد موفق و حتی افراد غیر موفق برای همه ما لازم است. اما واقعا چه فایده مهمی برای ما دارد؟
در این مقاله سعی شده است با فلسفه و جهان بینی این نویسنده ی بزرگ و مبتکر آشنا شویم و علاوه بر آن، اطلاعات جالبی در مورد زندگی شخصی آلبر کامو نیز به دست آوریم.
سلام. خیلی دلم میخواست بخرمش ولی ترجمهی قسمتی از کتاب رو دیدم و واقعا پشیمون شدم. چه ترجمهی افتضاحی ..
به به قیمت گزاف
متاسفانه نشر ماهی قیمت کتاب الکترونیکی، 250 گذاشته،در صورتی که با همین قیمت میشه چاپیش پیدا کرد!
متاسفانه با این قیمتها ،مجبور شدم کتاب الکترونیکی بخرم!
کتاب دفترچهها "نشر به سخن" واقا افتضاح هستش و ترجمهی بسیار بسیار بدی داره و هیچی از خوندن کتاب دستگیر آدم نمیشه. انگار یسری کلمات و جملات بی ربط و نامفهوم رو کنار هم سوار کرده باشن.
خب این کتاب رمان نیست و نوشتهها و یادداشتهای پراکنده کامو هست در ضمن در ترجمههای خوب و دقیق پرویز شهدی شک نکنید
نشر ماهی 4 جلد هست؟
تا اونجایی که میدونم نشرماهی در یک مجلد این کتابو چاپ کرده
چی بهتر از مجموعه ای کامل از نوشتههای و یادداشتهای روزانه آلبر کاموی دوست داشتنی ؟
پول. پول بهتره اها عشق هم از مجموعه یادداشتهای کمو
این زندگینامه خودنوشت کمک بسیاری به شناخت جنبه هایی از شخصیت و افکار شخصی که یکی از نمایندگان فلسفه اگزسیتانسیالیسم است مینماید.ترجمه جلد سوم را شهلا خسروشاهی انجام داده و سه جلد دیگر را خشایار دیهیمی. هر دو ترجمه بسیار روان و مفهوم بود. بخشی از کتاب: (( همچنان که مرگ سبب میشود در اهمیت آثار نویسنده ای اغراق کنیم، همچنان نیز مرگِ یک شخص باعث میشود در اهمیت جایگاه وی در نزد خودمان راه اغراق بپیماییم. بنابراین، گذشته از مرگ ساخته شده است، و مرگ آن را مملو از توهم میکند.))
کامو ابسوردیست بود و همیشه اگزیستانسیالیسم بودن خودش و اثارش رو رد میکرد
کتاب یادداشتهای کامو در چهار جلد، نوشتههای مختلفی از کامو هستندکه در زمان و موقعیتهای مختلف نگاشته.بعضی از یادداشتها پیش نویسهای کتابهای اصلی او از جمله بیگانه هست بعضی دیگر درونیات و افکار کامو بعد از خواندن نوشتهها و کتابهای دیگران هست.جلد چهارم هم مربوط به یادداشتهای او در سفر به آمریکا و کانادا(1946) وآمریکای جنوبی(1949).