1. خانه
  2. /
  3. کتاب سفر به دنیای گمشده

کتاب سفر به دنیای گمشده

3.1 از 1 رأی

کتاب سفر به دنیای گمشده

The Lost World
٪15
70000
59500
معرفی کتاب سفر به دنیای گمشده
رمان "سفر به دنیای گمشده" که نخستین‌بار در سال ۱۹۱۲ منتشر شد، یکی از درخشان‌ترین نمونه‌های تخیل علمی-ماجراجویانه در ادبیات مدرن است. آرتور کانن دویل، که بیشتر با داستان‌های کارآگاهی شرلوک هلمز شناخته می‌شود، در این اثر افق‌های دیگری از قدرت تخیل خود را به نمایش گذاشت؛ جهانی که در آن ماجراجویی، علم، کنجکاوی و اسطوره‌پردازی در هم تنیده می‌شوند و در دل طبیعتی دست‌نخورده و رازآلود، سوالاتی فلسفی درباره‌ی پیشرفت، غرور انسانی و جایگاه بشر در طبیعت مطرح می‌گردد.
در طرح داستان، شخصیت اصلی، ادوارد مالون، روزنامه‌نگاری جاه‌طلب است که برای اثبات شایستگی خود در چشم محبوبش، داوطلب می‌شود تا در سفری علمی-اکتشافی به آمریکای جنوبی همراه شود. این سفر به سرپرستی پروفسور چالنجر انجام می‌شود؛ دانشمندی عجیب‌خو و متکبر که ادعا می‌کند فلاتی دورافتاده را یافته است که در آن موجودات ماقبل تاریخ هنوز زنده‌اند. اعضای گروه که شامل پروفسور سامرفیلد و شکارچی معروف لرد جان روکستون هم هستند، پس از سختی‌های بسیار به این فلات دست می‌یابند و در آنجا دایناسورها و حتی مردمانی بدوی و انسان‌نمایان را کشف می‌کنند. روایت از طریق گزارش‌های مالون به روزنامه‌اش ارائه می‌شود؛ روایتی که به داستان حالتی مستندگونه، زنده و پرهیجان می‌بخشد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های "سفر به دنیای گمشده"، توانایی کانن دویل در آمیختن داستان‌سرایی پرکشش با نقدها و تأملاتی فلسفی است. ما در این اثر شاهد تلاقی علم‌گرایی آغاز قرن بیستم و خیال‌پردازی‌های رمانتیک هستیم. فلات گمشده، استعاره‌ای است از سرزمین‌های ناشناخته‌ای که ذهن بشر همواره آرزوی تسخیرشان را دارد؛ اما در عین حال هشداری است در برابر غرور علمی و بی‌توجهی به پیامدهای دخالت انسان در طبیعت. از منظر سبکی، زبان اثر ساده و شفاف است؛ اما سرشار از توصیف‌های زنده از مناظر طبیعی و موجودات شگفت‌انگیز. این توصیف‌ها نه تنها برای ایجاد هیجان و حس کشف‌گری به کار می‌روند، بلکه در خدمت ساختن جهانی باورپذیر هستند؛ جهانی که در آن خواننده می‌تواند شکاف میان واقعیت علمی و خیال را پل بزند. لحن اثر پرنشاط و کنایه‌دار است و شخصیت پروفسور چالنجر با رفتارهای افراطی و سرکش‌اش، طنزی پنهان به روایت می‌بخشد. از نظر ساختاری، روایت از زبان مالون باعث می‌شود داستان از منظر انسانی ناآگاه و کنجکاو روایت شود. این امر هم‌ذات‌پنداری خواننده را با ماجراجویان افزایش می‌دهد و در عین حال، امکان می‌دهد تا پرسش‌های عمیق‌تری درباره‌ی علم و اخلاق مطرح شود؛ پرسش‌هایی که خود مالون نیز در طول سفر با آن‌ها درگیر می‌شود. "سفر به دنیای گمشده" در زمینه‌ی تاریخی خود نیز بسیار قابل توجه است. این رمان در اوج محبوبیت نظریه‌ی داروین نوشته شد؛ زمانی که کشف‌های دیرینه‌شناسی و سفرهای اکتشافی به امریکای جنوبی، آفریقا و آسیا افکار عمومی را تسخیر کرده بودند. کانن دویل با بهره‌گیری از این فضا، داستانی نوشت که نه تنها سرگرم‌کننده بود، بلکه دغدغه‌های عمیق‌تری همچون رابطه‌ی علم و اخلاق، استعمار و نگاه اروپامحورانه به «جهان‌های ناشناخته» را بازتاب می‌داد. از لحاظ مضمون، رمان به‌ویژه پرسشی بنیادی مطرح می‌کند: آیا حق داریم هرچه را کشف می‌کنیم، در معرض بهره‌برداری یا نابودی قرار دهیم؟ فلات ناشناخته و موجودات ماقبل تاریخ، نمادی از طبیعتی است که در برابر تسخیر انسان مقاومت می‌کند؛ اما کنجکاوی بی‌پایان بشر همواره آن را تهدید می‌کند.
در نهایت، "سفر به دنیای گمشده" تنها داستانی پرحادثه و تخیلی نیست. این اثر، تلاقی دانش و تخیل است؛ سفری است به گذشته‌ی دور زمین که در آینه‌ی آن می‌توان غرور و آسیب‌پذیری انسان مدرن را دید. اثری که هم برای عاشقان ماجراجویی جذاب است و هم برای کسانی که به پیوند میان علم، اخلاق و تخیل می‌اندیشند؛ و درست به همین دلیل است که همچنان در دل خوانندگان امروز زنده مانده است.
درباره آرتور کانن دویل
درباره آرتور کانن دویل
سر آرتور ایگناتیوس کانن دویل، زاده ی ۲۲ مه ۱۸۵۹ و درگذشته ی ۷ ژوئیه ۱۹۳۰، نویسنده و پزشک اسکاتلندی بود. وی شهرت خود را مدیون خلق شخصیت شرلوک هولمز، کارآگاه خصوصی بسیار مشهور، است.آرتور کانن دویل در ادینبورگ چشم به جهان گشود. پدر وی چارلز دویل فرزند جان دویل و برادر ریچارد دویل بود. پدر وی همانند پدر و برادرش به کار نقاشی مشغول بود. البته عدم موفقیت وی در این رشته سبب شد تا وی به شدت به مشروبات الکلی اعتیاد پیدا کند و در نهایت به خاطر حمله های ناشی از بیماری صرع به آسایشگاه منتقل شود. او فردی جدای از خانواده بود که هیچ تلاشی برای تربیت فرزندان خود نکرد. آرتور تا سن نه سالگی در گروه مذهبی مدرسه مشغول فعالیت بود.از سال ۱۸۷۶ تا ۱۸۸۱ در دانشگاه ادینبورگ در رشته ی پزشکی تحصیل کرد. مدتی به عنوان پزشک یک کشتی در سفرهایی به غرب آفریقا کار می کرد و بالاخره در سال ۱۸۸۵ مدرک دکترای خود را از دانشگاه اخذ کرد. در کنار طبابت، برای روزنامه ها مطالب ادبی و مقاله می نوشت. بین سال های ۱۸۹۰ تا ۱۸۹۳ سری کتاب های شرلوک هلمز و دکتر واتسن او چاپ شد. سال های ۱۸۹۳ در معمای آخر شرلوک هلمز توسط دکتر موریارتی کشته شد. اما کانن دویل دوباره شخصیت محبوبش یعنی هلمز را زنده کرد و آثار ماندگار دیگری از بازگشت شرلوک هلمز به جای گذاشت. ۹ سال بعد در سال ۱۹۰۲ شاهکار خود یعنی سگ شکاری باسکرویل را نوشت.کانن دویل، نویسنده ی پرکاری بود و آثار زیادی دارد. علاوه بر کتاب های شرلوک هولمز، تعداد قابل توجهی رمان تاریخی، کتاب تاریخ، از جمله کتاب مفصلی درباره ی بوئرهای آفریقای جنوبی و نیز کتابی درباره ی احضار ارواح (که در اواخر عمر، سخت بدان معتقد شده بود) نوشته است. کتاب های شرلوک هولمز او، که اکنون بیش از خودش شهرت دارند، در ابتدا، با بی مهری مواجه شدند. خوانندگان زیادی حاضر به خریدن چنین کتابی نبودند. تا جایی که او، برای چاپ کتابش مجبور شد به مجلاتی روی آورد که داستان های مختلف و کم فروش را در یک یا چند شماره خود با کاغذهای ارزان قیمت چاپ می کردند. اما پس از آن، رفته رفته بر شهرتش افزوده شد و پس از مدت کمی، همان نشریه حاضر به چاپ داستان او در یک کتاب جداگانه شد و این، نقطه ی آغاز مجموعه های آرتور کانن دویل بود. او در ۷ ژوئیه ی سال ۱۹۳۰ میلادی بر اثر حمله ی قلبی درگذشت.
قسمت هایی از کتاب سفر به دنیای گمشده

به پروفسور چلنجر گفتم: «این شگفت انگیز است که شما می گویید سرزمینی را پیدا کرده ای که نامش دنیای گمشده است، اما هیچ کس آنجا را نمیشناسد.» پروفسور چلنجر گفت: «دنیای گمشده مکانی است که موجوداتی از گذشته هنوز در آن زندگی می کنند اما هیچ کس داستان مرا باور نمی کند. مردم می گویند که نقاشی و عکسی را که به ما نشان داده ای واقعی نیست و ساختگی است. حالا من می خواهم به دنیای گمشده برگردم و نشانه ای از موجودات این سرزمین بیاورم آن گاه همه ی مردم خواهند فهمید که دنیای گمشده واقعی است.»

مقالات مرتبط با کتاب سفر به دنیای گمشده
آشنایی با «آرتور کانن دویل»، خالق «شرلوک هولمز»
آشنایی با «آرتور کانن دویل»، خالق «شرلوک هولمز»
ادامه مقاله
داستان‌های برگزیده در جهان «شرلوک هولمز»
داستان‌های برگزیده در جهان «شرلوک هولمز»

مخاطبین هنگام خواندن آثار «آرتور کانن دویل»، هم مجذوب معماها می شوند و هم به کاراکترها علاقه پیدا می کنند.

آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن

در این مطلب قصد داریم به تعدادی از کتاب های کلاسیک کوتاه بپردازیم که انتخاب هایی عالی برای ورود به جهان آثار کلاسیک به شمار می آیند.

برترین رمان های نخست نویسندگان برجسته
برترین رمان های نخست نویسندگان برجسته

آثاری که شروع کننده ی مسیرهای حرفه ایِ درخشانی بودند و در برخی موارد، یک شَبه خالق خود را به شهرت رسانده اند.

برترین نویسندگان در «ادبیات بریتانیا»
برترین نویسندگان در «ادبیات بریتانیا»

در این مطلب به تعدادی از برجسته ترین نویسندگان بریتانیایی می پردازیم که آثارشان، جایگاهی ماندگار را در هنر ادبیات برای آن ها به ارمغان آورده است.

داستان های معمایی و تریلر، قلمرو هیجان و تعلیق
داستان های معمایی و تریلر، قلمرو هیجان و تعلیق

این دسته از کتاب ها، ضربان قلب مخاطب را به بازی می گیرند و هیجان و احساس ورود به دنیایی جدید را برای او به ارمغان می آورند.

شرلوک هلمز، دوست داشتنی ترین کارآگاه دنیا
شرلوک هلمز، دوست داشتنی ترین کارآگاه دنیا

برخی می گویند که یک ماه پس از مرگ خیالی هلمز ، مردانی جوان در سراسر لندن، پارچه های سیاه عذا به کلاه یا دور بازوی خود می بستند و در خیابان ها قدم می زدند

ژانر فانتزی، پرورشگاه تخیل و خلاقیت
ژانر فانتزی، پرورشگاه تخیل و خلاقیت

زمانی در تاریخ بشر، تمامی آثار ادبی به نوعی فانتزی به حساب می آمدند. اما چه زمانی روایت داستان های فانتزی از ترس از ناشناخته ها فاصله گرفت و به عاملی تأثیرگذار برای بهبود زندگی انسان تبدیل شد؟

نظر کاربران در مورد "کتاب سفر به دنیای گمشده"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ادامش رو اگه میشه بزارین

1402/05/01 | توسطکاربر سایت
0
|