1. خانه
  2. /
  3. کتاب کلیسای جامع

کتاب کلیسای جامع و چند داستان دیگر

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.5 از 4 رأی

کتاب کلیسای جامع و چند داستان دیگر

Cathedral
انتشارات: نیلوفر
ناموجود
285000
4.25 از 2 رأی

کتاب کلیسای جامع

Cathedral
انتشارات: نقش و نگار
ناموجود
120000
معرفی کتاب کلیسای جامع
«کلیسای جامع» مجموعه‌داستانی نوشته‌ی ریموند کارور داستان‌نویس، شاعر و منتقد برجسته‌ی آمریکایی است. پس از ارنست همینگوی نویسنده‌های کمی در آمریکا هستند که توانسته باشند تاثیر و نفوذ گسترده‌ای اندازه‌ی ریموند کارور داشته باشند. داستان‌های کارور و همینگوی ویژگی‌های مشترک بسیاری داشتند. هر دو بر اهمیت موجز نوشتن تاکید داشتند و از داستان‌های پرگو بیزار بودند. داستان‌های هر دو به موقعیت‌های زندگی روزمره و پیش‌پاافتاده توجه می‌کند و از دل روزمرگی‌ها و یک‌دستی‌ها مفاهیم بزرگ و درخشان بیرون می‌کشد. از کارور سه مجموعه‌داستان و سه مجموعه‌شعر به‌جا مانده است. او در داستان‌هایش به جامعه‌ی آمریکایی می‌پردازد. شخصیت‌های داستان‌های او هر کدام به‌نوعی درمانده اند و با مشکلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. پس‌زمینه‌ی داستان‌های کارور جامعه‌ی آمریکایی را به‌ رخ می‌کشد که دچار درماندگی و استیصال است. «کلیسای جامع» نمونه‌ی درخشانی از داستان‌های کارور است. در این داستان راوی به خواننده می‌گوید که زنش، آدمی که پیش از آن‌که با او ازدواج کند برای خود زندگی و تجربه‌های بسیار داشته، از کارفرمای قبلی‌اش دعوت کرده چند روزی به خانه‌ی آن‌ها بیاید. اما راوی مشکلی دارد. کارفرما نابینا است و چند هفته است زنش را از دست داده. همسر راوی معتقد است آن‌ها باید میزبان خوبی برای او باشند و اسباب راحتی‌اش را فراهم کنند. راوی با کارفرما مشکل دارد و نمی‌تواند صمیمیت و نزدیکی‌اش را با همسرش بپذیرد. این داستان مانند بسیاری از داستان‌های کارور موقعیت ساده‌ای را پیش می‌کشد و خواننده را با راوی همراه می‌کند و او را در روند فهم و پذیرش راوی شریک می‌کند.
کارور در ایران بیش‌وکم شناخته‌شده است و بیشتر داستان‌هایش به فارسی ترجمه شده اند. او پابه‌پای همینگوی سنت مینی‌مالیسم را در داستان کوتاه آمریکایی پایه ریخت و الهام‌بخش نویسندگان نسل‌های پس از خود شد. امروزه در ادبیات آمریکا به داستان‌های مینی‌مال که به جنبه‌های پنهان روان انسان و روزمرگی زندگی می‌پردازند داستان‌های کاروری می‌گویند.
درباره ریموند کارور
درباره ریموند کارور
ریموند کلوی کارور جونیور (زادهٔ ۲۵ مه، ۱۹۳۸ - درگذشتهٔ ۲ اوت، ۱۹۸۸) نویسندهٔ داستان های کوتاه و شاعر امریکایی بود. او یکی از نویسندگان مطرح قرن بیستم و هم چنین یکی از کسانی شمرده می شود که موجب تجدید حیات داستان کوتاه در دههٔ ۱۹۸۰ شده اند.

پیشهٔ کارور به عنوان نویسنده به داستان های کوتاه و شعر اختصاص یافته بود. او خود را به عنوان کسی که «تمایل به ایجاز و قوّت دارد» و «به نوشتن داستان های کوتاه معتاد است»، معرفی کرده است. (در دیباچهٔ «از کجا تلفن می کنم»، مجموعه ای که در سال ۱۹۸۸ منتشر شد). دلیل دیگری که برای ایجاز آثار او مطرح می شود این است که «داستان کوتاه و شعر را می توان در یک نشست نوشت و خواند». این مسئله برای وی یک انتخاب ساده نبود، بلکه ملاحظاتی عملی بود تا او با در نظر داشتن آن ها بتواند در کنار شغل های متفاوت و ناهمگون اش، به نوشتن نیز برسد. موضوعات و ایده های آثار او که عموما بر تجربه های کارگری تمرکز دارند به وضوح انعکاسی از زندگی خودش هستند. همین مسئله را می توان در مورد بن مایه های مکرر اعتیاد به الکل و بازپروری از آن که در آثار وی موجود است، مطرح کرد.


مقالات مرتبط با کتاب کلیسای جامع
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
ادامه مقاله
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه

ضرباهنگ سریع، طرح داستانیِ یک وجهی، و وجود ایجاز از ویژگی های «داستان های کوتاه» هستند

نظر کاربران در مورد "کتاب کلیسای جامع"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب کلیسای جامع و چند داستان دیگر اثر ریموند کارور، شاعر و داستان‌نویس معاصر آمریکایی است. از این نویسنده سه مجموعه شعر و سه مجموعه داستان کوتاه باقی مانده. در ابتدای کتاب و قبل از شروع داستان‌ها، دو مقاله و یک مصاحبه از کارور می‌خوانید. «شور» و «نوشتن» عنوان این دو مقاله هستند که در سال 1981 نوشته شده‌اند. شور را به درخواست نیویورک تایمز بوک ریویو و نوشتن را به درخواست توسولوتاروف و استیوبرگ در باب تأثیرپذیری نویسنده از اشخاص یا چیزها نوشته و مصاحبه را هم در سال 1983 با پاریس ریویو انجام داده است. کارور در داستان‌هایش یأس و سرگشتگی زندگی در آمریکا را به تصویر کشیده است. به تعبیر مترجم «آمریکای کارور آمریکای استیصال است، فرورفته در غباری از درد و سرخوردگی.» واقع‌بینی مؤلفه‌ی دیگر سبک این نویسنده است. شخصیت‌های داستان‌های او یک وجه مشترک دارند و آن گرفتار شدن در وضعیت‌هایی بغرنج است که نمی‌توان راه فراری برایشان متصور شد.

1401/07/07 | توسطسروش کاکاوند
5
|

فکر نمی‌کنم به این راحتی‌ها قصه‌های: شما‌دکترید؟ ،همسایه‌ها، خانه‌شف، مراقب باش، کلیسای‌جامع ؛ از توی ذهنم بیرون برن!

1401/06/30 | توسطImfarza
2
|
پاسخ ها

مگه کتاب رو خوندی ؟😜😜🫢

1401/08/09|توسطمهدی .ن
2