1. خانه
  2. /
  3. کتاب حکایت های محله ما

کتاب حکایت های محله ما

نویسنده: نجیب محفوظ
3.8 از 1 رأی

کتاب حکایت های محله ما

Children of Gebelawi
انتشارات: جامی(مصدق)
٪15
245000
208250
معرفی کتاب حکایت های محله ما
کتاب حکایت های محله ما، رمانی نوشته ی نجیب محفوظ است که اولین بار در سال 1959 منتشر شد. این رمان که انتشارش مدت ها در مصر ممنوع اعلام شده بود، جنجال برانگیزترین اثر این نویسنده ی برجسته به حساب می آید. داستان این کتاب به سرگذشت کوچه ای در مصر در گذر چندین نسل می پردازد. شخصیت های متعددی تلاش می کنند تا حق مردم را از کلاه برداران و ستمگرانی بگیرند که اموال آبا و اجدادی آن ها را غصب کرده اند. محفوظ در این اثر دنیایی را خلق می کند که بین واقعیت و خیال دائماً در گذار است. کتاب حکایت های محله ما در سطحی عمیق تر، داستانی تمثیلی است که قهرمان هایش، سرگذشتی همانند شخصیت هایی چون آدم، حوا، هابیل، قابیل و غیره دارند. حضور چنین شخصیت هایی در جهانی مدرن باعث می شود که مخاطب، آن ها را در قالب انسان هایی عادی در زندگی امروزی ببیند؛ نکته ای که نقطه ی تمایز این رمان با اغلب آثار داستانی دیگر به حساب می آید.
درباره نجیب محفوظ
درباره نجیب محفوظ
نجیب محفوظ، زاده ی 11 دسامبر 1911 و درگذشته ی 30 آگوست 2006، نویسنده و نمایشنامه نویس مصری و برنده ی جایزه نوبل ادبیات در سال 1988 بود. محفوظ در یکی از محلات قاهره به نام جمیلیه به دنیا آمد. او که فرزند یک کارمند دولتی بود، از سال 1934 تا زمان بازنشستگی اش در سال 1971 در قسمت فرهنگی خدمات کشوری مصر کار کرد. محفوظ ابتدا در وزارت موقوفات به کار پرداخت و سپس رئیس بنیاد حمایت از سینما و در دوران پایان کارمندی، مشاور وزیر فرهنگ شد. او در طول دوران حرفه ای خود، 30 کتاب داستانی نوشت.محفوظ در آثار خود، دیدگاه های منتقدانه ای را از رژیم سلطنتی قدیمی مصر، استعمار انگلیس و مصر کنونی بیان می کرد. تعداد زیادی از رمان های برجسته ی او، در مورد مسائلی اجتماعی از قبیل مشکلات زنان و زندانیان سیاسی است.محفوظ تا روز درگذشتش، سالخورده ترین برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات و مسن ترین برنده ی جایزه ی نوبل پس از برتراند راسل و هالدور لاکسنس بود. نجیب محفوظ در جولای سال 2006 پس از یک عمل جراحی ناموفق بر روی سرش، تحت مراقبت های ویژه ی پزشکی بود و عاقبت در 30 آگوست سال 2006 درگذشت.
ویژگی های کتاب حکایت های محله ما
  • نجیب محفوظ برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 1988
  • جزو لیست برترین کتاب های تاریخ ادبیات به انتخاب انجمن کتاب نروژ
نکوداشت های کتاب حکایت های محله ما

رمانی پرمایه و پیچیده.

Amazon

محفوظ، مهمترین نویسنده در ادبیات مدرن عرب است.

Newsweek

اثری غنی، بلندپروازانه و جذاب.

Kirkus reviews
قسمت هایی از کتاب حکایت های محله ما

ترس، نه مانع مرگ، بلکه مانع زندگی است.

آدم ها، قدرت را می پرستند؛ حتی قربانیان آن هم همینطورند.

آدم ضعیف، احمقی است که از راز قدرت خود، هیچ نمی داند.

مقالات مرتبط با کتاب حکایت های محله ما
برترین نویسندگان در «ادبیات آفریقا»
برترین نویسندگان در «ادبیات آفریقا»
ادامه مقاله
آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی
آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی

می توان گفت که هدف اصلی این ژانر، «زندگی بخشیدن به تاریخ» از طریق ساختن داستان هایی درباره ی گذشته یا یک دوره ی تاریخی خاص است.

نظر کاربران در مورد "کتاب حکایت های محله ما"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

با درود؛ سالها پیش، این کتاب را خوانده ام و با وجودِ ناقص بودن و سانسورِ کتاب، بسیار پسندیدم. واقعا حیف که این نشرِ بدِ جامی، چه کتاب‌های خوبی داره.

1402/10/03 | توسطکاردوخ
3
|

کاش ممیزی‌های نشر متوجه باشند هرگاه کتابی با سانسور همراه میشه ناخواسته اعتبار کتاب نزد خواننده گان افزوده میشه حتی اگر کتاب قابل توجهی نباشه.

1402/03/27 | توسطمحی الدین رحیمی سوروئی
2
|

نشر جامی سوابق زیادی در مورد قیچیِ کاملِ فصلهای کاملی از ترجمه‌ی کتابها داره.نمونه ش کتاب شمال از لویی فردینان سلین که ظاهرن کتاب به شکل نصفه ترجمه شده!. گویا این کتاب هم بر همون مدار هست.واقعن توهین به خواننده تا کجا.؟

1400/10/02 | توسطسهراب محمدبیگی
12
|
پاسخ ها

به این لیست کتاب "رضاخان و شکل گیری ایران مدرن" نوشته‌ی جمعی نویسندگان به سرپرستی استفانی کرونین را هم اضافه کنید که بطور کامل، فصل هایی از کتاب حذف شده است.

1402/02/03|توسطاشکان نعمت زاده
0

با سلام متاسفانه کتاب حکایتهای محله ما را ندیده و نخوانده ام.در مورد اثر جاودانه(اولاد حارتنا)نجیب محفوظ مورد غضب اسلامگرایان قرار گرفته و ترور شد.این رمان داستانی از آغاز خلقت انسان یاآدم (ادهم)و همسرش حواء(امیمه یاهمان ام البشر) و خشم وغضب شیطان(ادریس یا ابلیس) از این انتخاب خداوند(جبلاوی) و اخراج وی ازبهشت (البیت الکبیر) و داستان هابیل بنام(همام) و قابیل بنام(قدری) و داستان موسی بنام (جبل) و عیسی مسیح بنام(رفاعه) و پیامبر اکرم(قاسم) که در این کتاب با تمثیل از آنها ذکر شده است....

1397/08/28 | توسطعلی اسلامی - کاربر سایت
10
|
پاسخ ها

سانسور شده؟

1400/03/14|توسطآرین یزدانی
0

این کتاب ملغمه ای از کارهای نجیب محفوظ است. عجیب است که همه شما به به و چه چه می‌کنید. نویسنده رمان اصلی ( بچه‌های محله ما) را که 800 صفحه است در 100 صفحه خلاصه کرده و باقی را گزیده هایی از کتاب داستان‌های محله مای نجیب محفوظ قرار داده. کتاب یک سرقت آشکار ادبی و توهین به نجیب محفوظ است.

1397/05/07 | توسطاحمد - کاربر سایت
22
|