1. خانه
  2. /
  3. کتاب نون والقلم

کتاب نون والقلم

نویسنده: جلال آل احمد
10 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.1 از 1 رأی

کتاب نون والقلم

Noun -val- Ghalam
٪15
150000
127500
3.9 از 1 رأی

کتاب نون والقلم

Noun -val- Ghalam
انتشارات: مجید (به سخن)
٪15
165000
140250
3.4 از 1 رأی

کتاب نون والقلم

Noun -val- Ghalam
انتشارات: جامی(مصدق)
٪15
180000
153000
3.4 از 1 رأی

کتاب نون والقلم

Noun -val- Ghalam
انتشارات: امیرکبیر
٪15
180000
153000
پیشنهاد ویژه
4 از 1 رأی

کتاب نون و القلم

Noun -val- Ghalam
انتشارات: جامه دران
٪25
165000
123750
پیشنهاد ویژه
3 از 1 رأی

کتاب نون والقلم

Noun -val- Ghalam
انتشارات: ارس
٪20
125000
100000
پیشنهاد ویژه
3.5 از 1 رأی

کتاب نون و القلم

Noun -val- Ghalam
انتشارات: معجزه علم
٪20
202000
161600
3.8 از 1 رأی

کتاب نون و القلم

Noun -val- Ghalam
انتشارات: ابر سفید
ناموجود
45000
3.4 از 1 رأی

کتاب نون والقلم

non val ghalam
انتشارات: فردوس
ناموجود
50000
3.3 از 1 رأی

کتاب نون و القلم

Noun -val- Ghalam
انتشارات: معین
ناموجود
2000
معرفی کتاب نون والقلم
کتاب نون والقلم، رمانی نوشته ی جلال آل احمد است که اولین بار در سال 1961 به انتشار رسید. این رمان، داستان به قدرت رسیدن گروهی از قلندرها را روایت می کند که با جلب حمایت مردم، شهر را به تصرف خود درمی آورند و به حاکمیت می رسند. اما پس از مدتی، چرخه ی نارضایتی و مخالفت های گروهی از جامعه دوباره تکرار می شود و شهر، دوباره فضایی پرتلاطم و ناآرام به خود می گیرد. شخصیت های اصلی این کتاب، دو کاتب یا میرزابنویس هستند که یکی، در زمینه ی موضوعات سیاسی و اجتماعی حرف هایی برای گفتن دارد و دیگری، مردی است که توانایی چندانی در این مباحث ندارد و به نوعی با حرف حساب، کاملاً ناآشناست. آل احمد در کتاب نون والقلم، به مخاطبین خود یادآوری می کند که انسان باید پای ارزش های خود بایستد و قبل از فکر کردن به تغییر دنیای پیرامون، به فکر ایجاد تغییر در خودش باشد.
درباره جلال آل احمد
درباره جلال آل احمد
جلال آل احمد (۲ آذر ۱۳۰۲ و براساس برخی روایت ها ۱۱ آذر، ۱۳۰۲، تهران - ۱۸ شهریور ۱۳۴۸، اسالم، گیلان) روشنفکر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم ایرانی و همسر سیمین دانشور بود. آل احمد در دههٔ ۱۳۴۰ به شهرت رسید و تأثیر بزرگی در جریان روشنفکری و نویسندگی ایران داشت. نویسندگانی چون نادر ابراهیمی و غلامحسین ساعدی از او تأثیر گرفتند.جلال آل احمد در ۱۱ آذر ۱۳۰۲ در خانواده ای مذهبی در محلهٔ سیدنصرالدین شهر تهران به دنیا آمد. وی پسر عموی آیت الله طالقانی بود. خانوادهٔ او اصالتا اهل شهرستان طالقان و روستای اورازان بود. دوران کودکی و نوجوانی جلال در نوعی رفاه اشرافی روحانیت گذشت. پس از اتمام دوران دبستان، پدر جلال، سید احمد طالقانی، به او اجازهٔ درس خواندن در دبیرستان را نداد؛ اما او تسلیم خواست پدر نشد.در سال ۱۳۲۲ وارد دانشسرای عالی تهران شد و در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغ التحصیل گشت. او تحصیل را در دوره دکترای ادبیات فارسی نیز ادامه داد، اما در اواخر تحصیل از ادامه آن صرف نظر کرد. نخستین مجموعهٔ داستان خود به نام «دید و بازدید» را در همین دوران منتشر کرده بود. او که تأثیری گسترده بر جریان روشنفکری دوران خود داشت، به جز نوشتن داستان به نگارش مقالات اجتماعی، پژوهش های مردم شناسی، سفرنامه ها و ترجمه های متعددی نیز پرداخت. البته چون اطلاعات او از زبان فرانسه گسترده نبود، پیوسته در کار ترجمه از دوستانی مانند علی اصغر خبره زاده، پرویز داریوش و منوچهر هزارخانی کمک می گرفت. شاید مهم ترین ویژگی ادبی آل احمد نثر او بود. نثری فشرده و موجز و در عین حال عصبی و پرخاشگر، که نمونه های خوب آن را در سفرنامه های او مثل «خسی در میقات» یا داستان زندگی نامهٔ «سنگی بر گوری» می توان دید. در سال ۱۳۲۶ دومین کتاب خود به نام «از رنجی که می بریم» را همزمان با کناره گیری از حزب توده چاپ کرد که بیانگر داستان های شکست مبارزاتش در این حزب است. پس از این خروج بود که برای مدتی به قول خودش ناچار به سکوت شد که البته سکوت وی به معنای نپرداختن به سیاست و بیشتر قلم زدن بود.جلال آل احمد در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸ در چهل و پنج سالگی در اسالم گیلان درگذشت. پس از مرگ نابهنگام آل احمد، پیکر وی به سرعت تشییع و به خاک سپرده شد، که باعث باوری دربارهٔ سربه نیست شدن او توسط ساواک شد. همسر وی، سیمین دانشور، این شایعات را تکذیب کرده است، ولی شمس آل احمد قویا معتقد است که ساواک او را به قتل رسانده و شرح مفصلی در این باره در کتاب از چشم برادر بیان کرده است.جلال آل احمد وصیت کرده بود که جسد او را در اختیار اولین سالن تشریح دانشجویان قرار دهند؛ ولی از آن جا که وصیت وی برابر شرع نبود، پیکر او در مسجد فیروزآبادی جنب بیمارستان فیروزآبادی شهر ری به امانت گذاشته شد تا بعدها آرامگاهی در شأن او ایجاد شود و این کار هیچ گاه صورت نگرفت.
ویژگی های کتاب نون والقلم
  • در فهرست برترین آثار داستانی ایران
قسمت هایی از کتاب نون والقلم

زندگی برای آدم بی فکر همیشه راحت است. خورد و خواب است. و رفتار بهایم. اما وقتی پای فکر به میان آمد، توی بهشت هم که باشی آسوده نیستی. مگر چرا آدم ابوالبشر از بهشت گریخت؟ برای این که عقل به کله اش آمد و چون و چراش شروع شد. خیال می کنید بار امانتی که کوه از تحملش گریخت و آدم قبولش کرد چه بود؟ آدم زندگی چهارپایی را توی بهشت گذاشت و رفت به دنیای پر از چون و چرای عقل و وظیفه، به دنیای پر از هول و هراس بشریت.

میرزا عبدالزکی گفت: «معلوم است جانم همین است که حرف هایت بوی نا گرفته، اصلا حرف هایت بوی وازدگی می دهد.» میرزا اسدالله گفت: «بهتر از این است که بوی دنیازدگی بدهد. و بوی خون و اصلا آن چه تو واماندگی می دانی من نجابت می دانم.»

و هزار سال است که بشر به انتظار حکومت حکما خیال بافته. غافل از این که حکیم نمی تواند حکومت کند. سهل است حتی نمی تواند به سادگی حکم و قضاوت کند.

مقالات مرتبط با کتاب نون والقلم
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن

در این مطلب قصد داریم به تعدادی از کتاب های کلاسیک کوتاه بپردازیم که انتخاب هایی عالی برای ورود به جهان آثار کلاسیک به شمار می آیند.

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر
آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

نظر کاربران در مورد "کتاب نون والقلم"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

مثل سایر کتاب‌های جلال آل احمد یک کتاب ساده و روان و پرمغز داستان از این قرار است که نویسنده به یک روستا برای معلمی اعزام شده است پس از آنکه در یکی از شهرهای مازندران مدیر مدرسه بوده. در آن ده اتفاقات زیادی در حال رخ دادن است، از اینکه دیگر به رعیت باید دهقان بگویند تا آمدن تراکتور و موتور و ایجاد تعاون روستایی. تغییرات فرهنگی برای تبدیل شدن به یک کشور مترقی در داستان جلال به وضوح مشهود است و بارها به مطایبه و طعنه به اینکه بدون فکر برخی از تغییرات را ایجاد میکنیم پرداخته شده است

1401/07/08 | توسطزهرا
4
|
پاسخ ها

بزرگوار راجع به کدوم کتاب دارید نظر می‌دید؟!

1401/11/24|توسطکاربر سایت
2

این کتاب رو خوندم. همچنین داستانی که شما تعریف کردین نداره.

1403/08/04|توسطرسول
0

این کتاب که میگه اسمش نفرین زمین ازآل احمده

1403/09/16|توسطفرزاد - کاربر سایت
0

نثر جلال آل احمد یه حالتی داره که شما رو به سمت خوندنش میکشونه و میخش رو همون اول کار جوری به مغز شما میکوبه که مجبورتون میکنه تا آخر همراهش باشین. شخصیت‌های اصلی داستان دو میرزابنویس هستن. یکی قانع به کار و درآمدش و دیگری هوس و سودای پول و مقام داره. در این داستان، شهری که این دو میرزابنویس توش زندگی میکنن به دست قلندران میوفته و حکومتی رو اونجا برقرار میکنن و بخش عمده داستان هم از اینجا به بعد قرار داره و ما اتفاقاتی که پس از به حکومت رسیدن این قلندارن در شهر میوفته رو میبینیم

1401/07/03 | توسطImfarza
2
|

کتاب مفیدی بود مملو ازپند واندز خدایش رحمت کند

1399/08/28 | توسطکاربر سایت
1
|

نکات خوبی از این کتاب یاد گرفتم روحش شاد

1399/07/24 | توسطساغر - کاربر سایت
2
|