1. خانه
  2. /
  3. کتاب آخرین انسان

کتاب آخرین انسان

5 از 2 رأی

کتاب آخرین انسان

Oryx and Crake
مترجم:
انتشارات: ققنوس
ناموجود
190000
معرفی کتاب آخرین انسان
کتاب آخرین انسان، رمانی علمی تخیلی نوشته ی مارگارت اتوود است که نخستین بار در سال 2003 وارد بازار نشر شد. این رمان جذاب از اتوود، هم عاشقانه ای فراموش نشدنی است و هم تصویری هیجان انگیز از آینده. اسنومن (یا آدم برفی) که قبل از در هم شکسته شدن نوع بشر به وسیله ی طاعون، با نام جیمی شناخته می شد، برای زنده ماندن در دنیایی تلاش می کند که شاید خودش تنها انسان بازمانده در آن باشد. او علاوه بر این، رنج از دست دادن بهترین دوستش، کرِیک و زنی زیبا و زیرک به نام اوریکس را نیز به دوش می کشد. اسنومن در جست و جو برای یافتن پاسخ، سفری را با کمک فرزندان چشم سبزِ کرِیک در محیط وحشی و انبوهی آغاز می کند که تا چندی پیش، شهری بزرگ بود؛ تا این که شرکت هایی قدرتمند، انسانیت را بازیچه ی ماجراجویی خود در انجام روش های کنترل نشده ی مهندسی ژنتیک کردند. مارگارت اتوود در کتاب آخرین انسان، ما را به آینده ای نزدیک می برد که هم بسیار آشناست و هم، ورای تصورات ماست.
درباره مارگارت آتوود
درباره مارگارت آتوود
مارگارت آتوود در ۱۸ نوامبر ۱۹۳۹ در اتاوا زاده شد. او کودکی خود را در جنگل های شمال کبک در کنار پدرش که یک گیاه شناس بود، گذارند. تجربه ی این نوع زندگی در دوران کودکی، بعدها در آثار آتوود در به کارگیری تعبیرهایی از دنیای جانوران و طبیعت نمود یافت.او تاکنون بیش از ۳۰ کتاب شامل رمان، داستان های کوتاه، شعر و نقد ادبی، تاریخ اجتماعی و کتاب های کودکان را به تألیف رسانده است. آثار او ریشه در رئالیسم سنتی دارند و در نوشته هایش از زن به عنوان شخصیت اصلی استفاده می کند. آتوود در داستان هایش واقعیت های اجتماعی را با تخیل، اسطوره شناسی و طنز همراه می کند.مارگارت اتوود نویسنده، شاعر و منتقد کانادایی طی مراسمی در پراگ، جایزه بین المللی «فرانتس کافکا» ۲۰۱۷ را به پاس یک عمر دستاورد ادبی خود دریافت کرد.
ویژگی های کتاب آخرین انسان
  • جزو فهرست برترین آثار نویسندگان زن
  • بهترین رمان علمی تخیلی گودریدز سال 2013
  • نامزد جایزه ی بوکر سال ۲۰۰۳
  • نامزد جایزه ی گیلر سال ۲۰۰۳
  • نامزد جایزه ی گاورنر جنرال سال ۲۰۰۳
نکوداشت های کتاب آخرین انسان

درخشان، برانگیزاننده، باشکوه و کاملا وحشت آفرین.

Baltimore Sun

شکوهمند.

Washington Post

یکی از غافلگیرکننده ترین رمان های سال.

Economist
قسمت هایی از کتاب آخرین انسان

آن وقت ها را که می توانستی با ماشین به همه جا بروی یادت هست؟ آن وقت ها را که بدون ترس می توانستی به همه جا پرواز کنی یادت هست؟ فروشگاه های زنجیره ای همبرگر و گوشت گاو واقعی و دکه های هات داگ فروشی را یادت هست؟ آن روزها را که نیویورک هنوز نیویورک نو نشده بود یادت هست؟ آن وقت ها را که رای گیری مهم بود یادت هست؟ آه زمانی همه چیز عالی بود.

خورشید به بالادست آسمان می خزد و هر دم بر سوزندگی شعاع های نورش می افزاید. سرش سنگین است. جانوری پیچکی شکل و کلفت می خزد و دور می شود و درست هنگامی که پای اسنومن کنار او پایین می آید، تکانی به زبانش می دهد. باید بیشتر مراقب باشد. این مارها سمی اند؟ آیا آن دم بلندی که نزدیک بود پایش را روی آن بگذارد، در قسمت جلوی بدن پوشیده از خزی نازک نبود؟ درست ندیده بودش. امیدوار است چیزی ازشان باقی نمانده باشد. ادعا کرده بودند که تمام مرموش ها نابود شده اند، اما برای ازدیاد نسل فقط به یک جفت نر و ماده نیاز بود؛ یک جفت، آدم و حوای مرموش ها و یک آدم عجیب و غریب با دلی پر از بغض و کینه، که آن ها را در طبیعت رها کند تا زاد و ولد کنند، و از این تصور که آن ها در دل لوله های فاضلاب وول بزنند لذت ببرد. موش هایی با دم های بلند و سبز و فلس دار و دندان های نیشی چون مارهای زنگی. تصمیم می گیرد در این مورد فکر نکند.

نمی داند کدام یک بدتر است، گذشته ای که نمی تواند دوباره به دست آورد یا اکنونی که اگر بیش از اندازه روی آن دقیق شود، او را نابود خواهد کرد. تازه آینده هم هست.

مقالات مرتبط با کتاب آخرین انسان
حقایقی از کتاب «سرگذشت ندیمه» اثر «مارگارت آتوود»
حقایقی از کتاب «سرگذشت ندیمه» اثر «مارگارت آتوود»
ادامه مقاله
برترین سریال های اقتباس شده از کتاب ها
برترین سریال های اقتباس شده از کتاب ها

سریال های که از ادبیات داستانی اقتباس شده اند و زندگی جدیدی را به آثار ادبی بخشیده اند.

ساعت صفر انسان به روایت «مارگارت آتوود»
ساعت صفر انسان به روایت «مارگارت آتوود»

یک رمان ماجرایی پر از سرگرمی و شوخی درباره ی سقوط احتمالی نژاد بشر

درهای باز جهنم در داستان پادآرمان‌شهر
درهای باز جهنم در داستان پادآرمان‌شهر

«داستان پادآرمان‌شهر» در قرن بیستم، ریشه در داستان های نویسندگانی دارد که به آرمان‌شهر باور داشتند. نویسندگانی مثل «اچ جی ولز» و «ویلیام موریس»

جهانی نو با پیوند ژانرهای علمی تخیلی و فانتزی
جهانی نو با پیوند ژانرهای علمی تخیلی و فانتزی

چه اتفاقی می افتد وقتی دو ژانر علمی تخیلی و فانتزی، و انتظارات متفاوتی که از آن ها داریم، در تار و پود یکدیگر تنیده شوند؟

سرگذشت آزادی در دنیایی پادآرمانی
سرگذشت آزادی در دنیایی پادآرمانی

داستان «سرگذشت ندیمه» از آثار بسیار مطرح اتوود است که با وجود انتقادهای فراوان در سال ۱۹۸۵ منتشر شد.

مارگارت اتوود: زنی برای تمام فصول
مارگارت اتوود: زنی برای تمام فصول

مارگارت اتوود، بانویی شگفت انگیز است. مسیر حرفه ای او در نویسندگی، سابقه ای بیش از نیم قرن دارد و انواع و اقسام گونه های ادبی را شامل می شود.

ژانر فانتزی، پرورشگاه تخیل و خلاقیت
ژانر فانتزی، پرورشگاه تخیل و خلاقیت

زمانی در تاریخ بشر، تمامی آثار ادبی به نوعی فانتزی به حساب می آمدند. اما چه زمانی روایت داستان های فانتزی از ترس از ناشناخته ها فاصله گرفت و به عاملی تأثیرگذار برای بهبود زندگی انسان تبدیل شد؟

آینده در حال، آکنده از خیال
آینده در حال، آکنده از خیال

در میان همه ی قالب های ادبی، تنها ژانر علمی تخیلی است که به تغییر به عنوان هسته ی اصلی شکل دهنده ی روایت خود می نگرد و داستان را در محیط جدید و جذاب جامعه ای متفاوت نقل می کند.

نظر کاربران در مورد "کتاب آخرین انسان"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

این کتاب با عنوان اصلی اوریکس و کریک اولین جلد از مجوعه‌ای سه جلدی به اسم مَدآدام هست. بنده فقط همین جلد اول رو خوندم اما اینطور که شنیدم این سه‌گانه خط داستانی مستقیم نداره و جلدها رو می‌شه به صورت جداگانه هم خوند، البته که مطالعه‌ی کامل مجموعه به وقایع انسجام بیشتری می‌بخشه. داستان روایت مردی به نام اسنومن هست که قبل‌ها، جیمی صداش می‌کردن و ما طی داستان شاهد این هستیم که جیمی چطور به اسنومن تبدیل می‌شه؛ از کودکی تا به امروز که دنیا دیگه اون شکلی که ازش انتظار می‌ره رو نداره. در کل کتاب سرگرم‌کننده‌ای هست و راستش رو بخواید قلم خانم اتوود گاها با صراحت زیادش مسائل رو چالش‌برانگیزتر از اون چیزی که به نظر می‌آد نمایش می‌ده و نمی‌تونم انتخاب کنم که از این موضوع راضی هستم یا خیر. و در آخر اینکه کتاب اشاره‌ی مستقیم به پدوفیلیا و سواستفاده‌ی جنسی داره اگر روحیه‌ی حساسی دارید با آگاهی از این موضوع مطالعه کنید. کسی به من نگفته بود، فکر کردم شاید بقیه بخوان بدونن🤷🏻‍♀️

1403/03/20 | توسطهستی کمالی
1
|

طرح جلد... افتضاح. 😬😠 ققنوس باید برگرده به همون طرح‌های اول خودش. 😤💪

1401/10/12 | توسطعیسا مهرگان
8
|

از کارهای خوب اتوود بود. یکم اوایل بخاطر ترجمه عجیب گیج شده بودم و نمیخواستم ادامه بدم. یه سری کلمات خاص و اسامی که شاید نباید به فارسی برگردونده بشه یا کلمات جایگزین بهتری ممکن بود براشون انتخاب بشه. اما طی روند داستان قلق این ترجمه عجیب دست آدم میاد و حتی دلنشین هم میشه!

1399/05/19 | توسطفاطمه نظری
5
|
پاسخ ها

چی میگی تو!😒 اصلا حال‌ت خوش نیست آ 😼 پس چی! بیاد ترکی و تازی بنویسه!؟ دم‌ش گرم اومده فارسی نوشته. 😤👏

1401/10/12|توسطعیسا مهرگان
8

داستان کتاب توی زمان حال و گذشته پیش میره. زمان حال مربوط به قسمت پساآخرالزمانی داستانه که یه انسان عادی به اسم اسنومن زنده مونده و زمان گذشته روایتگر سیر حوادث و بیانگر خاطراتی هست که از بچگی شخصیت اول داستان (اسنومن) شروع میشه و پیش میره در واقع این کتاب هم مثل سرگذشت ندیمه زمان حال رو به همراه فلش بک هایی از گذشته روایت میکنه و مثل ندیمه در ژانر علمی- نه چندان تخیلی قرار میگیره اتوود خیلی صریح و بی پرده در مورد دنیایی که داریم داخلش زندگی میکنیم نوشته و قلم مثل پتک میمونه

1399/05/02 | توسطحمید جلال الدینی
9
|