1. خانه
  2. /
  3. کتاب موج ها

کتاب موج ها

4.5 از 3 رأی

کتاب موج ها

The Waves
انتشارات: افق
٪15
335000
284750
معرفی کتاب موج ها
کتاب موج ها، رمانی نوشته ی ویرجینیا وولف است که اولین بار در سال 1931 وارد بازار نشر شد. رمان موج ها اغلب به عنوان تجربی ترین اثر وولف در نظر گرفته می شود و از تک گویی هایی تشکیل شده که توسط شش شخصیت کتاب به زبان آورده می شوند: برنارد، سوزان، رودا، نویل، جینی و لوییس. پرسیوال، شخصیت مهم دیگری است که مخاطبین هیچ وقت حرف هایش را از زبان خودش نمی شنوند. تک گویی هایی که به زندگی شخصیت ها می پردازند به وسیله ی نُه متن کوتاه روایت شده به صورت سوم شخص از هم جدا می شوند؛ متن هایی که وضعیت های متفاوت منظره ای ساحلی را در طول یک روز (از طلوع تا غروب خورشید) به تصویر می کشند. همزمان با صحبت های شش شخصیت یا «صدای» داستان، وولف با هنرمندیِ تمام به کاوش در مفاهیمی چون فردیت، خویشتن و اجتماع دست می زند.
درباره ویرجینیا وولف
درباره ویرجینیا وولف
آدلاین ویرجینیا وولف، زاده ی ۲۵ ژانویه ۱۸۸۲ و درگذشته ی ۲۸ مارس ۱۹۴۱، بانوی رمان نویس، مقاله نویس، ناشر، منتقد و فمینیست انگلیسی بود که آثار برجسته ای چون خانم دالووی (۱۹۲۵)، به سوی فانوس دریایی (۱۹۲۷) و اتاقی از آن خود (۱۹۲۹) را به رشته ی تحریر درآورده است.پدرش، لسلی استیون، منتقد برجسته آثار ادبی عصر ویکتوریا و از فیلسوفان مشهور لاادریگرا بود. اگرچه برادران او برای تحصیل به کمبریج فرستاده شدند، او تحصیلات رسمی دریافت نکرد و در منزل معلم خصوصی داشت. ویرجینیا از کتابخانه ی غنی پدر بهره بسیاری برد و از جوانی دیدگاه های ادبی خود را که متمایل به شیوه های بدیع نویسندگانی چون جیمز جویس، هنری جیمز و مارسل پروست بود، در مطبوعات به چاپ می رساند.از دست دادن ناگهانی مادرش در سیزده سالگی و به دنبال آن درگذشت خواهر ناتنی اش دو سال بعد منجر به اولین حمله ی از رشته حمله های عصبی ویرجینیا وولف شد. با وجود این بین سال های ۱۸۹۷ تا ۱۹۰۱، موفق شد در دانشکده زنان کالج سلطنتی لندن درس هایی (گاه تا حد مدرک) در زبان یونانی، لاتین، آلمانی و تاریخ بگذراند که مقدمات آشنایی او را با بعضی از پیشگامان مدافع آموزش زنان مانند کلارا پیتر، جرج وار و لیلیان فیتفول فراهم کرد. دومین حمله ی عصبی او پس از مرگ پدرش در ۱۹۰۴ بود. در این دوران برای اولین بار دست به خودکشی زد و سپس بستری شد.ویرجینیا پس از مرگ پدرش در ۲۲ سالگی اش (سال ۱۹۰۴)، بعد از آنکه توانست از زیر سلطه برادر ناتنی اش جورج داک ورت آزاد شود، استقلال تازه ای را تجربه کرد. برپایی جلسات بحث دوستانه همراه خواهرش ونسا و برادرش توبی و دوستان آن ها تجربه ی نو و روشنفکرانه ای بود. در این جلسه ها سر و وضع و جنسیت افراد مهم نبود بلکه قدرت تفکر و استدلال آن ها بود که اهمیت داشت. علاوه بر این، ویرجینیا همراه خواهر و برادرش به سفر و کسب تجربه نیز می پرداخت. استقلال مالی ویرجینیا در جوانی و پیش از مشهور شدن، از طریق ارثیه ی مختصر پدرش، ارثیه ی برادرش، توبی که در سال ۱۹۰۶ بر اثر حصبه درگذشت و ارثیه ی عمه اش، کارولاین امیلیا استیون (که در کتاب اتاقی از آن خود بدان اشاره کرده است) به دست آمد.او در سال ۱۹۱۲ با لئونارد وولف کارمند پیشین اداره دولتی سیلان و دوست قدیمی برادرش ازدواج کرد و همراه با همسرش انتشارات هوکارث را در سال ۱۹۱۷ برپا کردند؛ انتشاراتی که آثار نویسندگان جوان و گمنام آن هنگام (از جمله کاترین منسفیلد و تی.اس. الیوت) را منتشر کرد.ویرجینیا وولف طی جنگ های جهانی اول و دوم بسیاری از دوستان خود را از دست داد که باعث افسردگی شدید او شد و در نهایت در تاریخ (۲۸ مارس ۱۹۴۱) پس از پایان آخرین رمان خود به نام بین دو پرده نمایش، خسته و رنجور از رویدادهای جنگ جهانی دوم و تحت تأثیر روحیه ی حساس و شکننده ی خود، با جیب های پر از سنگ به «رودخانه اوز» در «رادمال» رفت و خود را غرق کرد.
ویژگی های کتاب موج ها
  • جزو فهرست برترین آثار نویسندگان زن
نکوداشت های کتاب موج ها

شاهکار ویرجینیا وولف.

Goodreads

واضح، درخشان، صیقل داده شده و به شکل معجزه آسایی دقیق.

New York Times

شکوهمند.

Barnes & Noble
قسمت هایی از کتاب موج ها

برنارد گفت: «حالا وقت جمع بندی است. حالا باید معنای زندگی ا م را برایتان شرح دهم. چون یکدیگر را نمی شناسیم. هرچند که یک بار دیدم تان، گمانم در عرشه ی یک کشتی که به آفریقا می رفت... دچار این توهمم که چیزی که لحظه ای بر جا می ماند، گردی، وزن و ژرفا دارد و کامل است. در این لحظه انگار زندگی من همین است.»

خوشا سکوت؛ فنجان قهوه، میز، خوشا تنها نشستن چون مرغ دریایی که بر چوبکی بال می گشاید. بگذار تا ابد اینجا با اشیای ساده بنشینیم؛ این فنجان قهوه، این کارد، این چنگال، اشیا در خودشان، من مرا می سازند...

ببین، زمان دارد حلقه ی عدد را پر می کند؛ دنیا را توی خودش دارد. من عددی را می نویسم و دنیا در حلقه اش گیر می افتد، و من خودم از حلقه بیرونم که حالا وصلش می کنم -این جور- مهرش می کنم و کاملش می سازم. دنیا کامل است و من بیرون از آن گریانم. آه نگذارید باد مرا تا ابد بیرون از حلقه ی زمان براند!

مقالات مرتبط با کتاب موج ها
نگاهی به کتاب «به سوی فانوس دریایی» اثر «ویرجینیا وولف»
نگاهی به کتاب «به سوی فانوس دریایی» اثر «ویرجینیا وولف»
ادامه مقاله
نویسندگان بزرگ با اختلال روانی
نویسندگان بزرگ با اختلال روانی

پژوهشگران در سال های اخیر، به ارتباطاتی میان شباهت های اعصاب شناختیِ بیماری های روانی، و خلاقیت در ذهن اشاره کرده اند.

برترین نویسندگان در «ادبیات بریتانیا»
برترین نویسندگان در «ادبیات بریتانیا»

در این مطلب به تعدادی از برجسته ترین نویسندگان بریتانیایی می پردازیم که آثارشان، جایگاهی ماندگار را در هنر ادبیات برای آن ها به ارمغان آورده است.

«جریان سیال ذهن»، آینه ای از افکار انسان ها
«جریان سیال ذهن»، آینه ای از افکار انسان ها

نگارش به سبک «جریان سیال ذهن» این امکان را برای مخاطبین فراهم می آورد که افکار درونی شخصیت ها را «بشنوند»

نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات
نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات

در دست گرفتن جایزه نوبل ادبیات برای همه نویسندگان یک آرزو و رویا است. اما این رویا برای همه محقق نشد.

صد سال تنهایی : تاریخ آمیخته با جادو
صد سال تنهایی : تاریخ آمیخته با جادو

می توان درباره ی رمان صد سال تنهایی گفت که این اثر چیزی حیاتی را در مورد تجربه ی تاریخی صدها میلیون نفر در خود دارد که فقط به آمریکای لاتین خلاصه نمی شود

ویرجینیا وولف، ایزدبانوی ادبیات مدرن
ویرجینیا وولف، ایزدبانوی ادبیات مدرن

او زنی توانا و پرشهامت بود که چون قایقرانی بی ادعا، آثارش را بر امواج پر تلاطم ادبیات قرن نوزدهم سوار کرد

سورئالیسم: دنیای دیوانگان
سورئالیسم: دنیای دیوانگان

سورئالیسم را بیشتر با هنرهای تجسمی می شناسند اما در واقع، این جنبش نه تنها در هنرهای تجسمی، بلکه در ادبیات ریشه دارد.

رئالیسم جادویی، برآمده از دنیای سحرآمیز واقعیت ها
رئالیسم جادویی، برآمده از دنیای سحرآمیز واقعیت ها

رئالیسم جادویی، سبک ادبی فوق العاده جذاب و محبوبی است که از دل جهان بینی سحرآمیز مردم آمریکای لاتین به دنیای ادبیات وارد شده است.

نظر کاربران در مورد "کتاب موج ها"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

موج‌ها کتابی است که صادق هدایت در بوف کور ازش سرقت‌های زیادی داشته که چند تاش رو ذکر می‌کنم: سرقت شماره 1 از ویرجینیا وولف ( متن کتاب موج‌ها اثر ویرجینیا وولف ): "چقدر خاموشی بهترین چیزهاست. چقدر بهتر است مثل مرغ دریایی عزلت گزین که بال و پر خود را در ساحل می‌گستراند تنها بنشینم. " موج ها، ویرجینیا وولف، صفحه 166 تشابه و دزدی صادق هدایت در بوف کور: "من همیشه گمان میکردم که خاموشی بهترین چیزهاست، گمان میکردم که بهتر است آدم مثل بوتیمار کنار دریا بال و پر خود را بگستراند و تنها بنشیند." بوف کور، انتشارات سپهر، صفحه 35 . در نسخه ابتدائی بوف کور ابتدا صادق هدایت به جای بوتیمار از پرندگان استفاده می‌کند اما برای رد گم کنی در نسخه بعدی پرندگان را به بوتیمار تغییر می‌دهد. سرقت شماره 2 از ویرجینیا وولف ( متن کتاب موج‌ها اثر ویرجینیا وولف ): " حالا شروع کرده ام به از یاد بردن؛ من به ثقل و ثبوت میزها، به حقایق آشکار و روشن همین الان هم شک دارم؛ شک دارم که آیا وقتی انگشتانم را محکم به لبه اشیای ظاهراً سخت می‌زنم باید بپرسم آیا ثابت و محکم هستی؟ چیزهای متفاوت زیاد دیده ام و جمله‌های متفاوت زیاد ساخته ام. در روند خور و نوش و مالیدن چشمان بر سطح آن پوسته نازک سخت که روح را قالب می‌گیرد و در جوانی آدم را اسیر خود می‌کند . و حالا می‌پرسم من کی ام؟ از برنارد، نویل، جینی، سوزان، رودا و لوئیس حرف زده ام. آیا من همه آنهایم؟ یا یکی و مجزایم؟ نمی‌دانم. " موج ها، ویرجینیا وولف، صفحه 367 تشابه و دزدی صادق هدایت در بوف کور: "من از بس چیزهای متناقض دیده و حرفهای جور بجور شنیده‌ام و از بسکه دید چشمهایم روی سطح اشیاء مختلف ساییده شده این قشر نازک و سختی که روح پشت آن پنهان است، حالا هیچ چیز را باور نمیکنم به ثقل و ثبوت اشیاء، به حقایق آشکار و روشن همین الان هم شک دارم نمیدانم اگر انگشتهایم را به هاون سنگی گوشه حیاطمان بزنم و از او بپرسم آیا ثابت و محکم هستی در صورت جواب مثبت باید حرف او را باور بکنم یا نه. آیا من یک موجود مجزا و مشخص هستم؟ نمیدانم." بوف کور، انتشارات سپهر، صفحه 37 . سرقت شماره 3 از ویرجینیا وولف ( متن کتاب موج‌ها اثر ویرجینیا وولف ): " سعی کردم این دسته گل را جدا کنم و دست تو بدهم؛ اما نمی‌دانم در آن واقعیتی مادی یا حقیقتی هست یا نه. دقیقا هم نمی‌دانم کجا هستیم.

1402/07/01 | توسطعقاب - کاربر سایت
17
|

موج‌ها از آن کتاب هایى است که باید چند بار خوانده شود تا به خوبى فهمیده شود

1401/06/22 | توسطImfarza
5
|

یکی از بهترین کتابهایی که خوندم، اولش ممکنه یکم گیج کننده باشه، اما این کتاب فوق العاده‌اس، دیالوگ‌های درونی شحصیت‌هدی این کتاب محشره، این کتاب به مثال شعر میمونه 😍.

1400/11/07 | توسطمرضیه اکبری
15
|

رمانی عمیق و پخته

1400/08/03 | توسطبابک - کاربر سایت
11
|