1. خانه
  2. /
  3. کتاب تخیل را مرده خیال کن

کتاب تخیل را مرده خیال کن

نویسنده: ساموئل بکت
3.3 از 1 رأی

کتاب تخیل را مرده خیال کن

Imagination Dead Imagine
انتشارات: نیماژ
٪10
20000
18000
معرفی کتاب تخیل را مرده خیال کن

کتاب «تخیل را مرده فرض کن» در اصل بخشی از یک نوشته ی بلند به عنوان «All Strange Away» است که بکت آن را بسط و توسعه داده است. متن از وضعیتی صحبت می کند که تخیلی در حال مرگ است، اما خود تخیل از این وضع رو به نابودی اش آگاهی کامل دارد.

کتاب «تخیل را مرده خیال کن» ماهیتا همان بکت است. اگر کسی مثال خوبی در مورد بکت بخواهد، تا از چگونگی نوشته های او مطلع شود قطعا این کتاب یکی از بهترین نمونه هاست. کتاب «تخیل را مرده خیال کن» پلات مشخصی ندارد، همچنین شخصیت پردازی، ساختار، درون مایه و دیگر عناصری که به طور سنتی از یک داستان انتظار می رود.
تصاویری چون گویی که به تناوب در سیاهی و روشنی می غلتد، تجمعی متشکل از دو بدن، فیگورهایی به شکل جنین – می توانند استعاره هایی از خود زندگی باشند، اما همین ها هم برای هر خواننده ممکن است معناهای خاص دیگری را بازنمایی کند. درواقع درک پاره های «تخیل را مرده خیال کن»، بسیار منوط به تجربه ی زیسته ی خواننده اش است.

درباره ساموئل بکت
درباره ساموئل بکت
ساموئل بارکْلی بکت، زاده ی ۱۳ آوریل ۱۹۰۶ و درگذشته ی ۲۲ دسامبر ۱۹۸۹، نمایشنامه نویس، رمان نویس و شاعر ایرلندی بود. او در سال ۱۹۶۹ به دلیل «نوشته هایش - در قالب رمان و نمایش - که در فقر [معنوی] انسان امروزی، فراروی و عروج او را می جوید»، جایزه ی نوبل ادبیات را دریافت نمود.خانواده اش پروتستان بودند. پدرش ویلیام، مادرش ماریا و برادرش فرانک نام داشتند. دوره ی ابتدایی را در زادگاهش سپری کرد و به واسطه ی علاقه اش به زبان فرانسه، در رشته ی ادبیات و زبان فرانسه ادامه تحصیل داد و در سال ۱۹۲۷ با درجه ی کارشناسی فارغ التحصیل شد. در سال ۱۹۲۸ به پاریس رفت و به مدت دو سال در اکول نرمال سوپریور به تدریس مشغول شد. در همان زمان بود که با جیمز جویس آشنایی و رفاقت پیدا کرد. این آشنایی در شکل گیری استعداد او تأثیر چشمگیری داشت و به او کمک های زیادی کرد.آثار بکت بی پروا، به شکل بنیادی کمینه گرا و بنابر بعضی تفسیرها در رابطه با وضعیت انسان ها عمیقا بدبینانه اند. این حس بدبینی اغلب با قریحه ی طنزپردازی قوی و غالبا نیش دار وی تلطیف می گردد. چنین حسی از طنز، برای بعضی از خوانندگان آثار او، این نکته را دربردارد که سفری که انسان به عنوان زندگی آغاز کرده است با وجود دشواری ها، ارزش سعی و تلاش را دارد. آثار اخیر او، بن مایه های مورد نظر را به شکلی رمزگونه و کاهش یافته مطرح می کنند.
مقالات مرتبط با کتاب تخیل را مرده خیال کن
کتاب «در انتظار گودو»: تردید در خلق معنا
کتاب «در انتظار گودو»: تردید در خلق معنا
ادامه مقاله
طعم شیرین شکست در آثار ساموئل بکت
طعم شیرین شکست در آثار ساموئل بکت

آثار بکت بدون شک در زمره ی تجربی ترین و ژرف ترین آثار در ادبیات غرب قرار می گیرند.

نقش امپریالیسم و فلسفه پوچی در نمایشنامه در انتظار گودو
نقش امپریالیسم و فلسفه پوچی در نمایشنامه در انتظار گودو

در انتظار گودو یکی از مشهورترین نمایشنامه های ساموئل بکت، و یکی از اصیل ترین و تکان دهنده ترین نمایشنامه های نسل کنونی است .

نظر کاربران در مورد "کتاب تخیل را مرده خیال کن"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

پیشنهاد می‌کنم متن کامل نوشته اصلی مطالعه شود.

1399/05/19 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
0
|