1. خانه
  2. /
  3. کتاب دوباره از همان خیابان ها

کتاب دوباره از همان خیابان ها

نویسنده: بیژن نجدی
3.7 از 1 رأی

کتاب دوباره از همان خیابان ها

Out of those streets, again
انتشارات: مرکز
٪10
170000
153000
معرفی کتاب دوباره از همان خیابان ها
«دوباره از همان خیابان ها» مجموعه داستان کوتاهی است از بیژن نجدی که پس از مرگش توسط همسر وی منتشر شده است. مجموعه داستان «دوباره از همان خیابانها» در سال ۷۹ برگزیده نویسندگان و منتقدان مطبوعات شد.وی در طول حیات کتاب «یوزپلنگانی که با من دویده اند» را منتشر کرده که تنها اثر چاپ شده ی وی نیز به شمار می آید بقیه ی آثار وی بعد از مرگش و توسط همسرش منتشر شده اند. وی در حقیقت شاعری است که به داستان نویسی نیز پرداخته است. داستان های این کتاب تخیلی اند و عنصر خیال در آنها حرف اول را می زند اما نویسنده در حقیقت از این غرابت و خیال برای بیان نمادین دیدگاههایش پیرامون موضوعات مختلف استفاده می کند. داستان هایش به دور از واقع گرایی است مانند دختری که از قوطی نوشابه ی پپسی بیرون می آید. نثر اثرش در عین سادگی لحنی شاعرانه دارد با نگاهیی متفاوت جهان را می نگرد و آن را به بهترین شکل توصیف می کند. عنصر خیال از عناصر اساسی نوشته های وی است. در این مجموعه داستان، موقعیت هایی غریب محل وقوع حوادث اند موقعیتهایی غریب با اشخاصی غریبتر، مانند حضور یک سرخ پوست در کردستان. همهی این عوامل در کنار هم قرار می گیرند تا داستان های پرکشش و عمیقی برای مخاطبان پدیده آورند.
درباره بیژن نجدی
درباره بیژن نجدی
بیژن نجدی ، شاعر و داستان نویس بود. او در ۲۴ آبان ۱۳۲۰ از پدر و مادر گیلانی در خاش زاهدان متولد شد. تحصیلات ابتدایی خود را در رشت گذراند. پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۳۹ وارد دانشسرای عالی تهران شد و در سال ۱۳۴۳ از همان دانشکده در رشته ریاضی فارغ التحصیل و با سمت دبیر در دبیرستانهای لاهیجان مشغول به تدریس شد. از سال ۱۳۴۵ فعالیت ادبی خود را آغازکرد.بیژن نجدی در چهارم شهریور ۱۳۷۶ به علت بیماری سرطان ریه درگذشت. آرامگاه او در شهر لاهیجان در جوار بقعه شیخ زاهد گیلانی قرار دارد.نجدی در زمان زندگی خود تنها مجموعه داستان «یوزپلنگانی که با من دویده اند» را در سال ۷۳ منتشر ساخت که در سال ۷۴ جایزه قلم زرین جایزه گردون را به خود اختصاص داد. بقیه آثارش پس از درگذشتش توسط همسرش به چاپ رسید. مجموعه داستان «دوباره از همان خیابانها» در سال ۷۹ نیز برگزیده نویسندگان و منتقدان مطبوعات شد. نجدی همچنین در کارنامه ادبی خود، تندیس یادمان بنیاد شعر فراپویان به خاطر برگزیده اشعار دهه هفتاد و لوح افتخار به پاس جانسروده ها در پاس داشت آیین های ملی و میهنی را دارد. از وی اشعار گیلکی کمی نیز باقی مانده است.
ویژگی های کتاب دوباره از همان خیابان ها
  • برنده ی دومین دوره جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات
قسمت هایی از کتاب دوباره از همان خیابان ها

عجیب این که ماهی بلد نیستند جیغ بکشند . روزهای بارانی آنها دیر می میرند . در آخرین لحظه وقتی که رمق ندارند دمشان را تکان دهند و از گرم شدن پولکهایشان چیزی نمی فهمند چند قطره باران مرگ را دو سه قدم از ماهی ها دور می کند ، می شود این طور هم گفت که مرگ سیگاری روشن می کند و آن قدر همان طرف ها قدم می زند تا باران بند بیاید .

آنها چیزی بودند بین زمین و عشق . بین آسفالت و آسمان.

جلوی مغازه رشته خشکاری آقامرتضی گفت: رشته خشکار بی ماه رمضون مثل چهارشنبه سوری بعد از عیده طاهر گفت: مثل سیرترشی توی ظرف مرباست من گفتم: مثل خنده زن باباس شب سال ننه ی آدم؛

مقالات مرتبط با کتاب دوباره از همان خیابان ها
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب دوباره از همان خیابان ها"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

لطفا کتاب دوباره ازهمان خیابان نجدی را بیاورید

1400/01/14 | توسطمریم خواجه پور
4
|