کتاب شاهنامه فردوسی

Shahnameh
براساس نسخه ی چاپ مسکو
کد کتاب : 24029
شابک : 978-6005026719
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 1378
سال انتشار شمسی : 1402
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 7
زودترین زمان ارسال : 12 اردیبهشت

شاهنامه فردوسی «دوره 4 جلدی»
Shahnameh
کد کتاب : 113018
شابک : 978-9647751971
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 1056
سال انتشار شمسی : 1393
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 12 اردیبهشت

معرفی کتاب شاهنامه فردوسی اثر ابوالقاسم فردوسی

فردوسی بزرگ ترین شاعر تاریخ ایران است که بزرگ ترین داستان های به هم پیوسته افسانه ای و اساطیری ایران را به نظم درآورده است. فردوسی قطع نظر از نظم داستان که برای تجدید روح ایرانی و نمایاندن عظمت و شهامت پهلوانان و سلاطین ایران متصدی آن شده بود، درضمن می خواست زبان پارسی را از تنگنایی که در آن قرار گرفته بود بیرون آورده و به این منظور در مقابل کلمات عربی و معانی و مضامین پسندیده عرب، کلمات و عبارات و کنایات و معانی ایجاد کرد و بدین کار گفتن شعر پارسی برای دیگران آسان شد.
برخی داستان های شاهنامه احساسی، برخی فیلسوفانه، بعضی پهلوانی و حماسی و تعدادی هم خیال گونه و خواب گونه است. شاهنامه تنها قصه و داستان نیست و فردوسی را تنها نمی توان قصه پردازی ماهر دانست. تسلط او بر زبان های عربی و فارسی، توانایی او در مثل سازی، دست چیره اش در فصاحت و بلاغت کلام، آگاهیبه علوم زمانه و درک کامل از خلقیات تاریخی ایرانیان به وضوح در این اثر نشسته است.
شاهنامه برحسب نقل فردوسی دارای شصت هزار بیت بوده ولی نسخه هایی که اکنوندر دست است بیش از 52 هزار بیت را حاوی نیست. درباره شروع و خاتمه شاهنامه وسبب سرایش آن اقوال مختلفی وجود دارد. اینکه می گویند سلطان محمود از او خواهش کرد تا شاهنامه را منظوم کند، سهو و غلط است زیرا به نص فردوسی شاهنامه در سال 400 انجام یافت و به اختلاف روایات 25 یا 30 یا 35 سال در نظم آن زمان برده و چون مدت 30 سال بیشتر تکرار شده، گویا مابقی تاریخ تقریبی یا الحاقی باشد. بنابراین فردوسی در سال 365 یا 370 یا 375 به نظم شاهنامه شروع کرده است. بعضی خیال می کنند که بواسطه ظلمی که بر او رفته بود برای نظم به غزنین رفت و در آنجا به نظم شاهنامه مشغول شد. آنچه مسلم است و می توان تصدیق کرد این است که فردوسی از ابتدای نظم شاهنامه درنظر داشته تا آن را به نام سلطان بزرگی انجام دهد و به صله و پاداش زحمت خود عطایی بزرگ دریابد که به واسطه آن بقیه عمر را به آسایش زندگی کند یا جهازدختر خود را بسازد یا بند آب طوس را بندد.
شاهنامه بزرگ فردوسی که پس از ستایش آفریدگار عالم با داستان کیومرث، هوشنگ، طهمورث و جمشید و ضحاک شروع می شود، ماندگارترین افسانه های ایران را روایت می کند و تا پادشاهی فرخزاد و یزدگرد ادامه می یابد.

کتاب شاهنامه فردوسی

ابوالقاسم فردوسی
ابوالقاسم فردوسی طوسی (زادهٔ ۳۲۹ هجری قمری – درگذشتهٔ ۴۱۶ هجری قمری، در طوس خراسان)، شاعر حماسه‌سرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران، است. برخی فردوسی را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اند که از شهرت جهانی برخوردار است. فردوسی را حکیم سخن و حکیم طوس گویند.پژوهشگران سرودن شاهنامه را برپایهٔ شاهنامهٔ ابومنصوری از زمان سی سالگی فردوسی می‌دانند. تنها سروده‌ای که روشن شده از اوست، خود شاهنامه است. شاهنامه پرآوازه‌ترین سرودهٔ فردوسی و یکی از ...