1. خانه
  2. /
  3. کتاب حفره ای تا آمریکا

کتاب حفره ای تا آمریکا

نویسنده: آن تایلر
3 از 1 رأی

کتاب حفره ای تا آمریکا

Digging to America
انتشارات: افراز
٪15
380000
323000
معرفی کتاب حفره ای تا آمریکا
کتاب نقب زدن به آمریکا، رمانی نوشته ی آن تایلر است که اولین بار در سال 2006 منتشر شد. دو خانواده در فرودگاه بالتیمور با هم آشنا می شوند. زوجی ایرانی-آمریکایی با نام های سامی و زیبا یزدان، به همراه مادر باوقار و کم حرف زیبا یعنی مریم، آرام و ساکت نشسته اند در حالی که بیتسی و برد دانلدسن به علاوه ی اعضای دیگر خانواده شان، با دوربین های فیلمبرداری و بادکنک های رنگارنگ خود حسابی سر و صدا به پا کرده اند. پس از این که این دو خانواده تصمیم می گیرند یک مهمانی با هم برگزار کنند، رابطه ی دوستانه ی بلندمدتی میان آن ها شکل می گیرد. خانواده های یزدان و دانلدسن همزمان با بزرگ کردن فرزندانشان، با مسائل یافتن جایگاه و هویت خود مواجه می شوند. وقتی پدر بیتسی که به تازگی همسرش را از دست داده، شیفته ی مریم می شود، این زن باید رویارویی دوباره ای را با معنای بیگانه بودن، هویت و ارزش های خود تجربه کند.
درباره آن تایلر
درباره آن تایلر
آن تایلر، زاده ی ۲۵ اکتبر سال ۱۹۴۱ در مینیاپولیس، مینه سوتا، رمان نویس، داستان نویس و منتقد ادبی آمریکایی و برنده ی جایزه ی پولیتزر برای داستان در سال ۱۹۸۹ است.آن تایلر در سال ۱۹۶۳ با نویسنده و روانپزشک ایرانی، تقی مدرسی ازدواج کرد. مدرسی که ۱۰ سال از او بزرگتر بود، در آمریکا مشغول تحصیل بود. آن ها در دانشگاه دوک با هم آشنا شدند و علاقه به ادبیات سبب شد که بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند. پس از ازدواج و به علت پایان یافتن اعتبار ویزای اقامت مدرسی در آمریکا، به مونترال کانادا نقل مکان کردند و پس از این که در سال ۱۹۶۷، مدرسی به استخدام دانشگاه مریلند درآمد، به آمریکا بازگشتند. مدرسی در سال ۱۹۹۷ به علت سرطان درگذشت. تایلر و مدرسی، دو فرزند دختر به نام های تژ و میترا دارند. تژ، عکاس است و میترا، تصویرگری کتاب انجام می دهد.
ویژگی های کتاب حفره ای تا آمریکا
  • نامزد جایزه ی اورنج سال 2007
  • نامزد جایزه ی دوبلین سال 2008
  • از پرفروش ترین کتاب های نیویورک تایمز
نکوداشت های کتاب حفره ای تا آمریکا

غنی، مشفقانه و جست و جوگرانه.

Barnes & Noble

این اثر به نکوداشت پیچیدگی های پرظرافت زندگی می پردازد.

Amazon

داستانی تأثیرگذار و خوش ساخت درباره ی دوستی، خانواده و معنای آمریکایی بودن.

Library Journal
قسمت هایی از کتاب حفره ای تا آمریکا

اکثر دروازه های ورودی هم مسافران آخرین پروازها را تحویل داده بودند. صفحات اطلاعات پرواز خاموش بود و ردیف صندلی های پلاستیکی سالن انتظار خالی و وهم انگیز بود. با این حال می توانستی زمزمه خفیفی را از دور بشنوی؛ زمزمه ای حاکی از انتظار در انتظار دروازه ورودی «دی». می توانستی کودک هیجان زده ای را در میان راهرو ببینی که از شدت چرخ زدن نزدیک به سرگیجه بود، و بعد بزرگسالی که آمد جلو، و او را بغل گرفت و برد به سالن ورودی دروازه، در حالی که کودک نخودی می خندید و به خود می پیچید. بعد زنی را با لباس زرد و بغلی گل سرخ ساقه بلند می بینی، که به تأخیر رسیده، و دوان دوان به طرف منتظران می دود.

امکان نداشت مریم بتواند چند روز بعد با کیان برود. ماه ژوئن، مراسم عقدی از راه دور برگزار کردند _ کیان در بالتیمور و پای تلفن، مریم در تهران در لباس عروسی سفید بلندش، در احاطه اقوام و دوستان. شب بعد، تهران را به قصد آمریکا ترک کرد. مادرش او را از زیر قرآن رد کرد و همه زنان فامیل اشک ریختند. باورکردنی نبود؛ از روز دستگیری او، همه شان آرزوی چنین لحظه ای را داشتند.

از آن دخترایرانی هایی نبود که آمریکا کعبه آمالشان باشد. برای او و دوستان دانشگاهی اش، آمریکا ناامیدی بزرگی بود _ کشور دموکراتیکی که در زمان بحران های شاه، در کمال شگفتی آن ها، از او حمایت کرده بود. در نتیجه، نیمی هیجان زده و نیمی با اکراه، عازم کشور جدیدش شد (اما در خفا، و با شرمندگی، خوشحال بود که دیگر لازم نیست در جلسات سیاسی شرکت کند.) مهم این بود که به کیان می پیوست؛ حتی نزدیک ترین دوستانش هم نمی دانستند چگونه کیان در جسم و جان او رسوخ کرده. وقتی در فرودگاه بالتیمور از هواپیما پیاده شد و کیان را در پیراهنی آستین کوتاه، که بازوهای لاغرش را آشکار می کرد، در انتظار دید، شگفت زده شد. آیا این همان مردی بود که تمام این روزها در رویاهایش مجسم می کرد؟

مقالات مرتبط با کتاب حفره ای تا آمریکا
چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم
چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم
ادامه مقاله
کتاب «شام در رستوران دلتنگی»: رنج ها و امیدهای یک خانواده
کتاب «شام در رستوران دلتنگی»: رنج ها و امیدهای یک خانواده

تمام خانواده های داستان های «آن تایلر»، متفاوت هستند و این نکته بدون تردید در مورد خانواده ی «تال»، در کتاب «شام در رستوران دلتنگی»، نیز صدق می کند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب حفره ای تا آمریکا" ثبت می‌کند