1. خانه
  2. /
  3. کتاب صید قزل آلا در آمریکا

کتاب صید قزل آلا در آمریکا

3.7 از 3 رأی

کتاب صید قزل آلا در آمریکا

Trout Fishing in America
٪15
165000
140250
معرفی کتاب صید قزل آلا در آمریکا
کتاب صید قزل آلا در آمریکا، رمانی نوشته ی ریچارد براتیگان است که نخستین بار در سال 1967 وارد بازار نشر شد. این کتاب، اثری عجیب و منحصر به فرد است که خط داستانی مشخصی در آن به چشم نمی خورد. در عوض، کتاب شامل مجموعه ای از خاطراتی است که در فصل های مختلف، به صورت مقطع روایت می شوند و شخصیت هایی ثابت نیز، مدام در میان این داستان های مختلف در گذار هستند. عبارت «صید قزل آلا در آمریکا»، در این کتاب به شکل های گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد: این عبارت، هم عنوان کتاب است، هم نام یک شخصیت است، هم نام یک هتل است و هم به خود عمل ماهیگیری اشاره دارد! براتیگان در این کتاب برجسته، از تم «صید قزل آلا» به عنوان استعاره ای نه چندان تلویحی استفاده می کند تا نقدهایی طنزآمیز را بر جامعه و فرهنگ آمریکا وارد آورد.
درباره ریچارد براتیگان
درباره ریچارد براتیگان
ریچارد براتیگان، زاده ی ۳۰ ژانویه ۱۹۳۵ و درگذشته ی ۲۵ اکتبر ۱۹۸۴، نویسنده و شاعری آمریکایی بود. براتیگان در تاکوما واشنگتن به دنیا آمد. او در بیست سالگی، شیشه ی پاسگاه پلیس را با سنگ شکست و یک هفته را در زندان گذراند و بعد به بیمارستان دولتی آرگون تحویل داده شد. براتیگان به تشخیص پزشکان، به خاطر ابتلا به جنون جوانی پارانوئیدی در بیمارستان، تحت شوک درمانی و مراقبت ویژه قرار گرفت و پس از مرخص شدن، به سان فرانسیسکو رفت. این زمان، دوران اوج جنبش بیت بود و نویسندگان و شاعران سرشناس این جنبش در این شهر فراوان یافت می شدند. براتیگان تحت تأثیر این جنبش قرار گرفت و نخستین مجموعه شعرش را در بیست و یک سالگی منتشر کرد. او یک سال بعد، در بیست و دو سالگی، با ویرجینیا دیون آدلر ازدواج کرد و سه سال بعد در ۲۵ مارس ۱۹۶۰ دخترش ایانت به دنیا آمد. براتیگان در تابستان ۱۹۶۱ به همراه همسر و کودک خردسالش به آیداهو رفت و زندگی در چادر کنار رودخانه های پر از قزل آلای آنجا را تجربه کرد و رمان «صید قزل آلا در آمریکا» را نوشت. این رمان شش سال بعد در سال ۱۹۶۷ منتشر شد و براتیگان را که در فقر مطلق به سر می برد و حتی در تأمین غذای روزانه دچار مشکل بود، از نظر مالی نجات داد.
ویژگی های کتاب صید قزل آلا در آمریکا
  • ریچارد براتیگان از نویسندگان پرفروش آمریکا
نکوداشت های کتاب صید قزل آلا در آمریکا

رمانی بسیار خنده دار و مالیخولیایی.

Barnes & Noble

یک کتاب راهنمای بی همتا درباره ی لذت های اکتشاف-در یک کشور و در یک ذهن.

Book Depository

بامزه، طوفانی و دلنشین.

Amazon
قسمت هایی از کتاب صید قزل آلا در آمریکا

خواب دیدم لئوناردو داوینچی... در حال اختراع قلاب جدید برای صید قز ل آلا در آمریکا است. دیدم اول از همه با تخیلش کار می کرد، بعد رفت سراغ فلز و رنگ و گیره... رئیس روسایش را صدا زد بیایند. نگاه کردند و همه از هوش رفتند. او که تنها در مقابل جسم مدهوش آن ها ایستاده بود، قلاب را به دست گرفت و اسمی گذاشت روش. اسمش را گذاشت شام آخر. بعد رفت تا رئیس روسایش را به هوش بیاورد. ظرف چند ماه آن قلاب صید قزل آلا، غوغای قرن بیستم شد و دستاوردهای سطحی ای مثل هیروشیما و مهاتما گاندی دیگر به گردش هم نمی رسیدند. میلیون ها شام آخر در آمریکا به فروش رفت. واتیکان ده هزارتا سفارش داد، با اینکه هرگز قزل آ لایی آن جا مشاهده نشده بود. سیل سپاس ها سرازیر شد. سی و چهار رئیس جمهور سابق ایالات متحده همه حرفشان این بود: شام آخر ختم روزگار است.

پیرمرد مست از قزل آلا برایم می گفت. وقتی قادر به حرف زدن بود، جوری قزل آلا را وصف می کرد که انگار از یک فلز گرانبها و هوشمند حرف می زند. نقره ای صفتی نیست که احساس مرا، وقتی او برایم از صید قزل آلا می گفت، به درستی وصف کند. حق مطلب را ادا کنم. شاید فولاد قزل آلا. فولاد ساخته از قزل آلا. رودخانه ی زلال برف اندود، انگاری کوره ی ریخته گری.

ولی همان طور که به نهر نزدیک می شدم، دیدم یک جای کار می لنگد. نهر درست عمل نمی کرد. چیز غریبی در آن وجود داشت. ایرادی در نحوه ی حرکت آن بود. آخرسر آن قدر نزدیک شدم که فهمیدم مشکل کجاست. آبشار همین یک ردیف پله ی سفید چوبی بود که به یک خانه آن بالا در لا به لای درخت ها می رسید. کلی وقت آن جا ایستادم، نگاه کردم بالا و نگاه کردم پایین، رد پله ها را گرفتم. باور کردنش مشکل بود. بعد دست بردم کوبیدم به نهرم و صدای چوب بلند شد. عاقبت خودم شدم قزل آلای خودم و تکه نان را خودم خوردم.

مقالات مرتبط با کتاب صید قزل آلا در آمریکا
زندگی در قند هندوانه با «ریچارد براتیگان»
زندگی در قند هندوانه با «ریچارد براتیگان»
ادامه مقاله
«نسل بیت»: رهایی ادبیات از قید و بندها
«نسل بیت»: رهایی ادبیات از قید و بندها

«نسل بیت» هیچوقت از نظر تعداد و آمار، به جنبشی بزرگ تبدیل نشد اما از نظر تأثیرگذاری و جایگاه فرهنگی، از همه ی چارچوب های زیبایی شناسانه ی دیگر قدرتمندتر بود.

نظر کاربران در مورد "کتاب صید قزل آلا در آمریکا"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بهترین ترجمه برای آقای هوشیار انصاری فر از انتشارات نی است.لطفا ترجمه‌های نصفه نیمه و پر از سانسور نخونید

1403/10/19 | توسطMamod Habili - کاربر سایت
0
|

جریان سیال ذهن

1401/10/07 | توسطامیر زارع
0
|

کتابی که خواننده فارسی زبان به خوبی نمی‌تونه باهاش ارتباط بگیره و به نظر من طرح و داستان زیبایی نداشت

1399/04/01 | توسطسید علی محمد حسینی
6
|
پاسخ ها

سخت میشه با این کتاب ارتباط گرفت

1401/06/18|توسطمحمد - کاربر سایت
2