معدود فیلسوفانی هستند که تأثیر عمیق تری نسبت به برتراند راسل در دوره فلسفه مدرن داشته اند. برگزیده نوشته های اساسی برتراند راسل یک گلچین جامع از مهم ترین مقاله های راسل است که بین سالهای 1903 تا 1959 نگاشته شده است. این مجموعه برای اولین بار در سال 1961 منتشر شده که از برجسته ترین آثار فلسفی است. راسل را بسیاری تأثیرگذارترین متفکر قرن بیستم می دانند. . برگزیده نوشته های اساسی برتراند راسل مقدمه ای اساسی برای درخشش این فیلسوف است.
رابرت اگنر و لستر دنان در مقدمه این کتاب می گویند: «قصد ما آن بوده است که طرح وسیعی از نگرش های یکی از معدود متفکران اثرگذار قرن بیستم ارائه دهیم. تردیدی نیست خوانندگانی باشند که گزینه های دیگری از آثار راسل را بپسندند، اما هر گردآورنده ای با این مشکل روبه رو است.آثاری در این مجموعه هست که من پنجاه و هفت سال پیش نوشته ام و اکنون کار شخص دیگری به نظرم می آید. نظرات من، از زمانی که درباره فلسفه شروع به نوشتن کردم، درباره بسیاری از امور تغییرات مکرر پذیرفته است. کسانی هستند که این گونه تغییرات را در فلسفه، هرچند نه در علم، سزاوار نکوهش می دانند. این امر، به نظر من، ناشی از سنتی است که فلسفه را بیشتر با یزدان شناسی همسان می داند تا با علم. من به سهم خودم، یک نظام نامتغیر آموزه های فلسفی را ملاک و کودفکری تلقی می کنم. آدم دوراندیشی با روحیه علمی هرگز مدعی آن نخواهد بود که عقاید فعلی اش یکسره درست است، هرچند که ممکن است خود را با این اندیشه تسلی بدهد که باورهای قبلی اش شاید یکسره باطل نبوده اند... جهانی که من در آن زیسته ام جهانی بود که به سرعت تغییر می یافت. این تغییرها از لحاظی چنان بود که با فراغ بال می پذیرفتم، اما از لحاظ دیگر به گونه ای بود که فقط به واسطه زبانی برگرفته از درام تراژیک می توانستم با آن همراهی کنم... من نمی توانم به حقایق «مقدس» معتقد باشم. هرآن چه را که کسی حقیقت می شمارد، باید بتواند، بدون دم و دستگاه تطهیر روز یکشنبه، انتقال دهد. به همین سبب، خوشحال ام که ویراستاران در این کتاب مطالبی را نیز گنجانده اند که شاید عاری از «طنطنه و جدیت متعال» به نظر آید.
در واقع نام بسیاری از سندروم های روانی، ریشه در تحلیل روانشناختیِ شخصیت های داستانی دارد
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.
مستقیما کتابهای خود راسل را تهه بفرمایید بهتر استف هر چند نثری سنگین دارد، ارادتمند، محمدرضا جاوید