1. خانه
  2. /
  3. کتاب سنگر و قمقمه های خالی

کتاب سنگر و قمقمه های خالی

نویسنده: بهرام صادقی
4.7 از 5 رأی

کتاب سنگر و قمقمه های خالی

Sangar
انتشارات: نیلوفر
٪10
425000
382500
معرفی کتاب سنگر و قمقمه های خالی
بهرام صادقی، نویسنده ی پیشرو و صاحب سبکی است که متاسفانه آثار زیادی از او بر جای نمانده است اما سبک نگارش مدرن و متفاوت او توانست چنان تحسینی در میان ادیبان ایران زمین به دست آورد که از وی به عنوان یکی از بزرگ ترین نویسندگان عرصه ی داستان نویسی معاصر یاد شود. از ویژگی های مهم نثر بهرام صادقی، ایجاز و کیفیت است. در نوشته های او اثری از زیاده گویی و اطناب دیده نمی شود و آنچه این آثار را بیش از پیش در میان باقی اثرهای داستانی معاصر منحصر به فرد می سازد، پرداخت های بی نظیر صادقی در باب موضوعات روان شناختی می باشد.
از بهرام صادقی مجموعه ای به جا مانده است که عنوان سنگر و قمقمه های خالی را بر جلد دارد. این کتاب در واقع از بالغ بر بیست اثر داستانی کوتاه تشکیل شده که عنوان کتاب از نام یکی از این داستان ها برگرفته شده است. هر کتاب روایت جدیدی را ارائه می کند که با داستان های دیگر متفاوت است و در عین حال سبک خاص نویسنده در همه ی آن ها دیده می شود. اذان غروب یکی از داستان های این مجموعه است که در آن جوانی شیفته در تکاپوی ملاقات با شیخ بهایی است. هفت گیسوی خونین داستان اسطوره محوری است که با وجود نجات جامعه، آن گاه که زمین می خورد از سوی همان جامعه طرد می شود. داستان آقای مستقیم از جمله درخشان ترین موارد موجود در این کتاب بوده که به بزرگترین آثار ادبی جهان نیز تنه می زند. داستان های زنجیر، آقای نویسنده تازه کار است، نمایش در دو پرده، خواب خون، آوازی غمناک برای یک شب بی مهتاب و با کمال تاسف از برجسته ترین داستان های این مجموعه بوده که نویسنده مورد آخر را به ابوالحسن نجفی تقدیم کرده است.

درباره بهرام صادقی
درباره بهرام صادقی
بهرام صادقی در ۱۸ دی ۱۳۱۵ در نجف‌آباد به دنیا آمد. او تا سال ۱۳۳۴ در اصفهان زندگی کرد و سپس برای ادامه تحصیل در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، به تهران سفر کرد.از سن بیست سالگی هم‌زمان با تحصیل در رشته‌ی پزشکی، داستان‌هایش را در مجلات ادبی به چاپ می‌رساند. وی پس از سی سالگی کمتر می‌نوشت. اولین داستان کوتاه‌اش وقتی بیست سال سن داشت منتشر شد و «ملکوت»، تنها داستان بلندش، را در بیست و پنج ساله‌گی منتشر کرد.مجموعه داستان «سنگر و قمقمه‌های خالی»، داستان بلند «ملکوت» و چند داستان کوتاه پراکنده، کل آثار او را تشکیل می‌دهند. همین دو کتابِ چاپ شده آن‌قدر بود که او را از بزرگ‌ترین داستان نویسان معاصر ایران و صاحب سبکی پیشرو بدانند.بهرام صادقی در شامگاه دوازدهم آذر ۱۳۶۳ به دلیل ایست قلبی در منزلش در تهران درگذشت.

دسته بندی های کتاب سنگر و قمقمه های خالی
قسمت هایی از کتاب سنگر و قمقمه های خالی

بدبختی من در همین است. از این روست که مرگ را آزمایش می کنم. نمی گویم همه چیز احمقانه است، نمی گویم همه راه ها مسدود است، نه این ها بی معنی است، همه چیز وجود دارد و از این پس هم وجود خواهد داشت، حتی همه چیز درست خواهد شد، به این نکته ایمان دارم ولی... ولی با من فقط گذشته ی من باقی مانده است و امروز؟ می ترسم که به دام امروز بیفتم. وای بر من اگر به دام امروز بیفتم! روزی که فقر و بیچارگی، خود را شاعرانه پنهان می کند تا به قول تو اشرافیت، در همان جلوه گاه های پرزیوری که پیش از این همه بوده است خودش را تبرئه کند، خودش را محق قلمداد کند، روزی که عوام فریبی تا حد دانش اجتماعی پیش رفته است، روزی که مفاهیم عوض شده است، روزی که به برادرت و به دوست چندین ساله ات و به زنت اعتماد نداری. بگو هوا بارانی است، رعد خشمش را بر سرت فرو می ریزد. بگو آفتاب سوزان و درخشانی است، نیزه های نور بدنت را خواهد گداخت.

ترس من از سرنوشتم نیست، می دانم در پایان کار چه انتظارم را می کشد؛ اما ترس من از جهل من است. اگر می دانستم چه کارم خواهند کرد ذره ای بیم نداشتم... من همیشه از مجهول می ترسم نه از معلوم - اما اگر در نظر بیاوریم که این بدبختی امروز گریبانگیر همه است شاید اندکی از بار اندوهمان کاسته شود - کاسته شدن از بار اندوه؟ این خودپسندی است. تازه مگر اندوه همین یکی است؟ وانگهی حساب اینکه دیگران هم به دلهره ما دچاراند یکی از انواع خودگولزنی است. باید ما فکر کنیم که چرا غم داریم، چرا دلهره داریم، چرا در زندگی مان نقاط مجهول داریم... - پیش از آنکه به سراغمان بیایند از این مجهول ها و معلوم ها فرار کنیم - اما فرار از حقایق؟ - این فرار از حقایق نیست، گریز از سرنوشت محتوم است. به هر حال عصیانی است و این خود ارزش دارد.

مقالات مرتبط با کتاب سنگر و قمقمه های خالی
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب سنگر و قمقمه های خالی"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

داستان‌های ابتدای مجموعه بسیار سطحی بودند اما کتاب رفته رفته به سمت عالی شدن پیش رفت

1401/10/24 | توسطمهدی صادقی
3
|

کتاب سنگر و قمقمه‌های خالی مجموعه داستان کوتاهی از بهرام صادقی، نویسنده‌ی فقید معاصر است. این کتاب در سال 1393 منتشر شده است. بهرام صادقی داستان‌نویس بود و به همراه هوشنگ گلشیری، از شاخص‌ترین اعضای جُنگ اصفهان در دهه‌ی چهل به شمار می‌رفت. از او آثار زیادی به جا نمانده؛ اما این مجموعه داستان و البته داستان بلند «ملکوت» جایگاهش را عنوان خالق یکی از مهم‌ترین آثار ادبی آن دوران تثبیت کرده‌اند. این نویسنده اولین داستان خود را به نام «فردا در راه است»، که در این کتاب هم آورده شده، در مجله‌ی سخن منتشر کرد. در این کتاب سعی شده داستان‌ها برحسب تاریخ انتشارشان فهرست شوند؛ مگر این‌که داستانی تاریخ نگارش مشخصی نداشته باشد. داستان‌های بهرام صادقی را نمونه‌ی آثار پیشرو و پست‌مدرن می‌دانند. او در این داستان‌ها به قواعد معمول روایت و راوی و زمان و مکان گردن نمی‌نهد و بسیاری از آن‌ها را خطاب به مخاطب می‌نویسد. شروع داستان‌هایش ناگهانی است و به یک‌باره خواننده را به مرکز داستان پرتاب می‌کند. نثر او بدون پیچیدگی است و درگیر واژه‌پردازی نمی‌شود. فرم و تکنیک برایش بسیار مهم است و ساختار داستان‌ها را بادقت می‌چیند. فضای داستان‌ها متنوع است؛ هم از جریان روشنفکری آن سال‌ها نشان دارد و هم از زندگی اجتماعی عوام. از موتیف‌های تکرارشونده در آثارش می‌توان به پوچی و بیهودگی اشاره کرد که در تمام داستان‌های این نویسنده خودنمایی می‌کنند.

1401/07/09 | توسطسروش کاکاوند
1
|

لطفا این کتاب رو موجود کنید.

1400/09/20 | توسطمحمد بزرگی
0
|

مجموعه داستان‌های کوتاه که اغلب داستان‌ها در سبک رئالیسم و تعدادی هم در سبک رئالیسم جادویی است لحن داستان‌ها خشک و بی احساس است با اضافه کردن طنز همه چیز را به سخره میگیرد و بیهودگیشان را نشان میدهد. از خواندن این داستان‌ها لذت خواهید برد

1399/04/18 | توسطم. حسینی
0
|
پاسخ ها

سبک داستان هاش پست مدرنیسمه اکثرا- رئالیستی نیست!☺

1399/05/26|توسطریحانه باقری
1

من این کتاب رو خوندم . کتاب خوبیه و البته طنزه. جلدش با خود عکس تفاوت داشت و زیبا‌تر بود . لطفا ملکوت رو موجود کنید.

1399/03/16 | توسطایوب احمدی
0
|