1. خانه
  2. /
  3. کتاب اولریکا

کتاب اولریکا

4.5 از 2 رأی

کتاب اولریکا

و هشت داستان دیگر
Ulrikke
٪10
70000
63000
معرفی کتاب اولریکا
کتاب «اولریکا» مجموعه ی داستان های کوتاهی است از نویسنده ی آرژانتینی "خورخه لوئیس بورخس" که در مجموعه کتاب "شن" جمع آوری شده است . «اولریکا» و هشت داستان دیگر ، نه داستان کوتاه از "خورخه لوئیس بورخس" را به نام های : «اولریکا»، «فرقه ی سی»، «شب عطیه ها»، «ابلینو اردوندو»، «جده»، «اوندر»، «دوئل»، «خدعه ی جنگی» و «دوئلی دیگر» شامل می شود .
داستان "اولریکا" به این دلیل قابل توجه است که یکی از معدود داستان های بورخس است که در آن زنان نقش اصلی را ایفا می کنند . در این مجموعه نیز همچون دیگر آثار بورخس، تجربه های عمیق انسانی از عشق و نفرت گرفته تا ابدیت و مرگ، با زبانی که مخصوص خود اوست به تصویر کشیده شده اند و «اولریکا» نیز مانند سایر آثار وی، تجربه ای رازآلود و اثیری همچون برآمدن یک داستان از سایه و سپس محو شدن دوباره اش در سایه را به دست می دهد.
داستان با شرح حالی از یک نقل قول از فصل 27 "حماسه ی ولسانگو ساگا" آغاز شده و سپس داستان اصلی شروع می شود. "اولریکا" داستان آشنایی مردی میانسال و دختری جوان در یک هتل و ماجرای عاشقانه و کوتاه آن ها است. این داستان کوتاه درباره ی ملاقات بین «اولریکا» ، یک زن نروژی و یک معلم کلمبیایی ، خاویر اتولورا (که راوی داستان است) در یورک می باشد. در این قرار ملاقات آن ها عاشق یکدیگر می شوند و اگر می خواهید بدانید که در ادامه چه اتفاقی برای آن ها می افتد، کتاب «اولریکا» از "خورخه لوئیس بورخس" را از دست ندهید.
درباره خورخه لوئیس بورخس
درباره خورخه لوئیس بورخس
خورخه لوئیس بورخس ، نویسنده، شاعر و ادیب معاصر آرژانتینی. وی از برجسته ترین نویسندگان آمریکای لاتین است..او یکی از چهره های اصلی ادبیات اسپانیایی و جهانی است. کتابهای مشهور او که در دهه 1940 منتشر شد ، مجموعه ای از داستانهای کوتاه هستند که با مضامین مشترک از جمله رویاها ، هزارتوها ، فلسفه ، کتابخانه ها ، آیینه ها ، نویسندگان داستانی و اساطیر بهم پیوسته اند. آثار بورخس به ادبیات فلسفی و ژانر فانتزی کمک کرده است و از سوی برخی منتقدین بعنوان آغاز جنبش رئالیستی جادویی در ادبیات آمریکای لاتین قرن بیستم شناخته شده است. اشعار اواخر عمر وی با چهره های فرهنگی همچون اسپینوزا ، کامو و ویرجیل ارتباط برقرار می کند.شهرت او بیشتر به خاطر نوشتن داستان کوتاه است. یکی از مشهورترین کتاب های او، داستان (۱۹۴۴)، گلچینی از داستان های کوتاه بورخس به انتخاب خودش است.
قسمت هایی از کتاب اولریکا

فردای ان روز زود هنگام به سالن غذا خوری آمدم از پشت شیشه ی پنجره دیدم برف باریده است ؛ زمین یخ زده در روشنایی صبح گاه گم می شد. جز اولریکا کسی ان جا نبود. دعوتم کرد سر میزش بنشینم گفت که دوست دارد تنهایی پیاده روی کند. یاد مزاحی از شو پهناور افتادم و جواب دادم من هم همینطور ، می توانیم دوتایی باهم به پیاده روی برویم..... می دانم که از همان موقع عاشق اولریکا بودم دلم نمی خواست هیچ کس دیگری کنارم باشد. ناغافل از دور زوزه ی گرگی را شنیدم. هرگز صدای زوزه کشیدن گرگ به گوشم نخورده است ولی مطمئنم که گرگ بود، اولریکا خم به ابرو نیاورد...

برای مرد مجردی که پا به سن گذاشته، وعدهٔ عشق موهبتی است نامنتظر. معجزه مجاز است شرایطش را تحمیل کند. یاد ماجراهای عاشقانه در پوپایان۱۲ افتادم و خاطرهٔ آن دختر تگزاسی در ذهنم جان گرفت که مانند اولریکا موطلایی و رعنا بود و محبتش را از من دریغ کرده بود. در دام خطا نیفتادم و از او نپرسیدم که آیا در دلش جایی دارم یا نه. فهمیدم که اولین مرد زندگی اش نیستم و آخرینش نیز نخواهم بود. این ماجرا، که چه بسا واپسین پیوند عاشقانهٔ زندگی ام بود، برای دخترک، این مرید پرشور و سرسخت ایبسن۱۳، تنها رابطه ای گذرا بود در میان بسیاری روابط دیگر. دست دردست به راهمان ادامه دادیم. گفتم: «درست مثل رویاست و من هرگز رویا نمی بینم.» اولریکا جواب داد: «مثل همان پادشاهی که هیچ وقت خواب ندید، تا آن که ساحره ای او را در خوکدانی بستر داد.» سپس اضافه کرد: «خوب گوش بده، حالاست که پرنده ای بخواند.» و لحظه ای بعد آوازش را شنیدم. گفتم: «مردم این سرزمین خیال می کنند کسی که در آستانهٔ مرگ باشد می تواند آینده را ببیند.» او گفت: «و من در آستانهٔ مرگم.»

مقالات مرتبط با کتاب اولریکا
خورخه لوئیس بورخس: هزارتوی واقعیت و خیال
خورخه لوئیس بورخس: هزارتوی واقعیت و خیال
ادامه مقاله
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه

ضرباهنگ سریع، طرح داستانیِ یک وجهی، و وجود ایجاز از ویژگی های «داستان های کوتاه» هستند

نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات
نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات

در دست گرفتن جایزه نوبل ادبیات برای همه نویسندگان یک آرزو و رویا است. اما این رویا برای همه محقق نشد.

سورئالیسم: دنیای دیوانگان
سورئالیسم: دنیای دیوانگان

سورئالیسم را بیشتر با هنرهای تجسمی می شناسند اما در واقع، این جنبش نه تنها در هنرهای تجسمی، بلکه در ادبیات ریشه دارد.

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر
آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

نظر کاربران در مورد "کتاب اولریکا"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

اول اینکه که دقت کنین 9 داستان ! در 96 صفحه ست که این نشون میده که چقدر کوتاه ن . دوم اینکه کتاب سبکش شبیه این نقل قول‌های داستانی پدر بزرگ‌ها از یکسری اتفاقات گذشته است انگار . بورخس مستقیما با خواننده صحبت میکنه و این داستان هارو توضیح میده که اتفاقات واقعین اما به شکل داستانی . بعضی از داستان‌ها جالب نیستن و بعضی‌ها هم بد نیستن ولی به نظرم کتابی نیست که نه به خاطر بورخس و نه برای داستان کوتاه بودنش بتونم به بقیه پیشنهاد کنم . من چاپ 1400 رو 18 تومن گرفتم .

1402/11/21 | توسطامیر
2
|

نُه داستان کوتاه عمیق و حیرت‌آور و درگیرکننده در نهایت ایجاز و فشردگی، با ترجمه‌ی کم‌نقصی که به خوبی تونسته نبوغ بورخس بزرگ رو منتقل کنه.

1400/11/20 | توسطمیلاد نجف‌زاده
3
|

کتابی ضعیف و نا مناسب برای شناخت بورخس بزرگ

1399/07/08 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
1
|