1. خانه
  2. /
  3. کتاب روز اول قبر

کتاب روز اول قبر

نویسنده: صادق چوبک
3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 1 رأی

کتاب روز اول قبر

The First Day in the Grave
انتشارات: بدرقه جاویدان
٪10
150000
135000
3.5 از 1 رأی

کتاب روز اول قبر

The First Day in the Grave
انتشارات: بدرقه جاویدان
٪15
150000
127500
پیشنهاد ویژه
3 از 1 رأی

کتاب روز اول قبر

The first day of the grave
انتشارات: جامه دران
٪25
150000
112500
معرفی کتاب روز اول قبر
کتاب روز اول قبر، مجموعه ای از داستان های کوتاه نوشته ی صادق چوبک است که نخستین بار در سال 1965 به چاپ رسید. چوبک در داستان های این مجموعه، با نثری جذاب و تأثیرگذار، سیاهی ها و دردمندی های انسان ها را به تصویر می کشد. توصیفات نویسنده، همانند سایر آثار برجسته ی خود، بسیار درخشان و خیال انگیز هستند و او با نثری جذاب و روان، به دغدغه های مادی و احساسی مردم در جامعه ی وقت می پردازد. شرح درونی ترین افکار و احساسات شخصیت ها به شکلی کاملا بی پرده و بدون تعارف، جذابیتی ویژه به داستان های کتاب روز اول قبر بخشیده است. صادق چوبک موفق شده که در این کتاب، مفاهیمی تفکربرانگیز و ژرف را در قالب داستان هایی درباره ی فقر، عشق، خیانت و رنج به مخاطبین خود ارائه کند.
درباره صادق چوبک
درباره صادق چوبک
صادق چوبک، زاده ی 14 تیر 1295 و درگذشته ی 13 تیر 1377، نویسنده ای ایرانی بود. چوبک در بوشهر به دنیا آمد. او در بوشهر و شیراز درس خواند و دوره ی کالج آمریکایی تهران را نیز گذراند. چوبک در سال 1316 به استخدام وزارت فرهنگ درآمد. اولین مجموعه داستان او با نام «خیمه شب بازی» در سال 1324 منتشر شد. برخی منتقدان صادق چوبک را در زمره ی نویسندگان ناتورالیست دانسته اند. سیاهی ها و زشتی های جامعه در آثار او با زبانی ساده، به روشنی ترسیم شده است. چوبک را به همراه صادق هدایت و بزرگ علوی، پدران داستان نویسی نوین ایرانی می دانند.
ویژگی های کتاب روز اول قبر
  • در فهرست برترین آثار داستانی ایران
قسمت هایی از کتاب روز اول قبر

و حالا دیگر آفتاب پاییزی کم کم داشت می چسبید. تابستان، هرم و شیره آن را مکیده بود و رنگ و رخش را لیسیده بود و ولش کرده بود. همان چنار و افراهایی که از دیوارهای باغ ردیف راه افتاده بودند و گرداگرد استخر عظیم آن به هم رسیده بودند و در تابستان یک سکه از نور خورشید را به زمین راه نمی دادند،اکنون رنگ پریده و تنک برگ، خسته و ناکام زیر زرک آفتاب بامداد پاییزی کرخت و بی حس به دیوار آسمان لم داده بودند.

نمی دانی من از تو و از قیافه ی تو و از رفتار تو و نگاه تو و از آن چشمان بی رحم تو چقدر بیزارم. من می توانم ساعت ها توی چشمان پلنگ نگاه کنم و حس همدردی و انسانی در آن پیدا کنم. اما آن چشمان دریده ی تو که ذره ای نگاه انسانی ندارد، جانم را می سوزاند.

شنیدی چه گفت؟ گفت قبر حاضره؛ قبر من. حالا فهمیدی فرق من و تو چیه؟ من می دونم قبرم حاضره. اما تو از قبر خودت خبر نداری. یه عمره که فکر این قبر منو مثه شمع آب کرده. اما تو آسوده و بی خیال رو یه دونه پات واسادی و از هیچ جا خبر نداری. برای همینم هس که عزیزی. مثه بچه شیرخوره بی گناهی، برای بی خبری و بی گناهیته که عزیزی. حالا باید برم ببینم اون هلفدونی چه جور جهنم دریه.

مقالات مرتبط با کتاب روز اول قبر
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

نظر کاربران در مورد "کتاب روز اول قبر"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

صادق چوبک میتونه به هنرمندانه‌ترین شکل حالتون رو از همه چیز و بخصوص از آدم بودن به هم بزنه

1401/06/19 | توسطImfarza
11
|