1. خانه
  2. /
  3. کتاب شبانه ی شیلی

کتاب شبانه ی شیلی

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 1 رأی

کتاب شبانه ی شیلی

By Night in Chile
انتشارات: رایبد
٪15
140000
119000
3.3 از 1 رأی

کتاب شبانه های شیلی

By Night in Chile
مترجم:
انتشارات: آده
٪15
120000
102000
معرفی کتاب شبانه ی شیلی
«شبانه شیلی» کتابی نوشته روبرتو بولانیو، نویسنده اهل شیلی است. این اثر در دسته ادبیات داستانی سیاسی قرار می گیرد که با کمک طنز و کمدی دوره ای از تاریخ شیلی را مورد نقد قرار می دهد.
«شبانه شیلی» که از زاویه دید اول شخص روایت می شود درباره مردی به نام پدر اوروتیا است که پیر و بیمار به تنهایی زندگی می کند. این رمان در طول یک شب اتفاق می‌افتد و به نظر می رسد که آخرین شب زندگی مرد پیر است. سراسر داستان مونولوگی است که کشیشی تب دار و شکست خورده آن را روایت می کند. داستان به طور مداوم میان توهم‌ و واقعیت رفت و برگشت می کند. پدر اوروتیا معتقد است که تا مرگ فاصله ای ندارد. تب باعث هذیان های مرد بیمار می شود و کشیش پیر در توهم خود هیولاهای ترسناکی را ملاقات می کند. همچنین چهره های ادبی و سیاسی نیز در فضای ذهنی تب آلود پدر اوروتیا رفت و آمد می کنند. شاعر شیلیایی پابلو نرودا، نویسندۀ آلمانی ارنست یونگر و ژنرال پینوشه از آن دست افرادی هستند که کشیش آن ها را در ساعات پایانی زندگی خود ملاقات می کند. پدر اوروتیا در ابتدا با جملاتی کوتاه به روایت پیوستن خود به کلیسا می پردازد. او سپس دلایل علاقه خود به ادبیات و نوشتن نقدهای ادبی را شرح می دهد. اوروتیا در ادامه از زمانی می گوید که برای آموزش مارکسیسم به پینوشه و ژنرال های ارشدش پس از کودتا و مرگ رئیس جمهور آلنده انتخاب شده بود. او روایت ملاقات خود با پینوشه را شرح می دهد. پدر اوروتیا ناآگاهی پینوشه درباره مارکسیسم را روایت می کند و معتقد است که ژنرال کودتاچی شیلی بیسواد است.
این رمان در واقع بیانیه ای انتقادی از سوی نویسنده نسبت به هنرمندانی است که برای پوشاندن واقعیت به هنر پناه برده اند. نویسنده معتقد است که هنرمندان از زیبایی شناسی به عنوان راهی برای جلوگیری از نمایان شدن واقعیت های خشن هستی استفاده می کنند.
درباره روبرتو بولانیو
درباره روبرتو بولانیو
روبرتو بولانیو، زاده ی 15 ژوئیه 1953 و درگذشته ی 28 آوریل 2003، نویسنده و شاعر شیلیایی و از پیشگامان موج نوی داستان نویسی آمریکای جنوبی است.او زندگی ای را از سر گذراند که مشخصه ی اصلی اش آوارگی بود. پدرش راننده کامیون و مادرش معلم بود. در زمان کودکی بولانیو، او و خانواده اش بین شهرهای مختلف شیلی سرگردان بودند و بالاخره در سال 1968 به مکزیکوسیتی مهاجرت کردند. در این زمان، اشتهای او به ادبیات سر باز کرد و چنان حریصانه می خواند که به بت تمام زندگی اش، خورخه لوئیس بورخس پهلو می زد.روبرتو هر چه به مرگ نزدیک تر می شد، خروجی ادبی سریع تر و جدی تری از خود نشان می داد. سال 1990 بولانیو با کارولینا لوپز- اهل کاتالونیا- ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو فرزند بود. پدر شدن، بولانیو را زیر و رو کرد. او که مجبور بود زندگی اش را بچرخاند، شعر را کنار گذاشت و به نثر روی آورد. زمانی که 38 سال داشت، فهمید که کبدش شدیدا آسیب دیده و از آن به بعد شروع کرد به نوشتن با تمرکز و وسواس کمتر. از 1996 به بعد، سالی یک یا دو کتاب منتشر می کرد. با وجود اوضاع نابسامان سلامتی اش، می توانست پیش از آن که از حال برود، 48ساعت یک نفس بنویسد. از ده رمان و سه مجموعه داستان بولانیو که همه در ده سال توفانی آخر عمرش کامل شدند، دو رمان حجیمش، «کارآگاهان وحشی» و «2666» از همه مشهورتر و مهم تر هستند.
ویژگی های کتاب شبانه ی شیلی
  • «روبرتو بولانیو» از نویسندگان برجسته در ادبیات آمریکای لاتین
نکوداشت های کتاب شبانه ی شیلی

اثری نفسگیر و مسحورکننده از نویسنده ای حیرت انگیز.

Barnes & Noble

یک سیل شگفت آور از عاطفه، یک تأمل تاریخی درخشان، یک فانتزی جذاب.

Susan Sontag

یکی از بهترین آثار متأخر نویسنده ی شیلیایی افسانه ای، «روبرتو بولانیو».

Penguin
قسمت هایی از کتاب شبانه ی شیلی

میرانم ولی هنوز گفتنی بسیار دارم. پیش از این آرامش داشتم. آرمیده و آسوده بودم. اما ناگهان همه‌چیز برآشفت. تقصیر از آن جوانک فرتوت است. در آرامش بودم. لیک دیگر آرام ندارم. چیزهایی هست که روشن باید کرد. پس بر آرنج خود تکیه می‌زنم، سر نجیب و لرزان خویش فراز می‌آورم، در خاطره‌ها غور می‌کنم و از آن میان سرگذشت‌هایی بیرون می‌کشم که نقش بر آب خواهد کرد بدگویی‌های بدخواهانهٔ جوانک فرتوت را که از بهر ننگین کردن نام من به شبی توفانی جار زده است. زهی خیال باطل. آدمیزاده باید که مسئولیت‌پذیر باشد و من همیشه بوده‌ام. آدمیزاده تعهد اخلاقی دارد که مسئولیت کارهای خویش به گردن گیرد و این تعهد بر سخنان وی نیز هست و هم بر سکوتش. آری، سکوتش، از آنکه سکوت نیز به آسمان رود و خداوند آن را شنود و هم‌اویش فهم کند و بس و قادر و قابل است به داوری.

در چند متری نرودا ایستاده بودم و میان من او شب بود و ماه، تندیس سوار و گیاهان شیلی، جنگل شیلیایی و وقار ناپدیدار سرزمین ما. شک ندارم که جوانک فرتوت هیچ نقلی از این دست ندارد. هرگز نرودا را ندیده است. از نویسندگان بزرگ جمهوری شیلی هیچ‌کدام را به عینیت و صراحتی ندیده است که من نرودا را دیدم. چه بهایی شاید بردن بدانکه پیش و پس از این دیدار چه پیش آمد؟ نرودا بود که شعرهایی مر ماه را می‌خواند و خطاب می‌کرد کانی‌های زمین و ستارگان را که ماهیتشان جز به فراست بر ما نمودار نیاید. من آنجا بودم و از سرما می‌لرزیدم و ناگهان می‌پنداشتم که چوخایم چندین شماره به تنم گشاد باشد، چون کلیسای جامعی که من برهنه و بهوش‌گشته در اندرون آن روزگار بگذرانم. نرودا بود که زمزمه‌های وی را نیک درنمی‌یافتم لیک از دم نخست به گوهر ذات با من سخن می‌گفت.

مقالات مرتبط با کتاب شبانه ی شیلی
آشنایی با برترین آثار «روبرتو بولانیو»
آشنایی با برترین آثار «روبرتو بولانیو»
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»

بیش از هر ژانر و سبک دیگر، این «رئالیسم جادویی» بود که دوران شکوفایی «ادبیات آمریکای لاتین» را در قرن بیستم تعریف کرد

نظر کاربران در مورد "کتاب شبانه ی شیلی"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ترجمه‌ی رباب محب در نشر آده دلنشین‌تر است.

1403/06/01 | توسطبهنام
1
|

کدوم ترجمه بهتره ؟

1402/01/10 | توسطفاطمه مرادپور
0
|

وقت بخیر، کدام ترجمه را پیشنهاد می‌کنید

1400/11/13 | توسطعلی فارسی
1
|
پاسخ ها

سلام بنده این کتاب را نخوانده ام اما ونداد جلیلی با توجه به اثری که با ترجمه ایشان در حال خواندن هستم به نظر بهتر می‌آید.

1402/02/21|توسطسید محمد بهروزنژاد
0