سرشار از تناقض هایی که با مهارت تمام شکل گرفته اند.
رمانی موجز، با ظرافت و تفکربرانگیز.
این اثر، تأیید دوباره ای است بر ضروریات سرشت بشر.
موقع ورق زدن کتاب گرانبهایی که از فلورانس خریده بودم، اشک در چشم هایم جمع شد. از بیرون صدای داد و فریاد و صدای گام های شتابان می آمد. می دانستم که خیلی زود از کتابی که در دست دارم دور خواهم شد. اما می خواستم به جای فکر کردن به این موضوع، به نوشته های کتاب بیندیشم. گویی تمامی گذشته ام [ گذشته ای که نمی خواستم از دست بدهم ] در میان افکار، جمله ها و معادلات کتاب پنهان شده بود. جملاتی را که تصادفی به چشمم می خورد، مثل دعا، نجواکنان می خواندم؛ می خواستم تمام کتاب را در حافظه ام حک کنم تا وقتی آن ها می آیند، نه آن ها و نه سختی هایی را که بر من تحمیل کرده اند، بلکه رنگ های گذشته ام را [ مانند یادآوری کلمات کتاب عزیزی که ازبر شده است ] به یاد آورم.
مرا زود گرفتند و بردند، مجبورم کردند زانو بزنم. پیش از آن که سرم را روی کنده بگذارم، یکی را دیدم که انگار از میان درخت ها پرواز می کرد و می گذشت. حیرت کردم: من بودم، ریشم بلند شده بود و آن جا، بی آن که پاهایم به زمین بخورد، بی صدا راه می رفتم. خواستم تصویرم را که از میان درخت ها می گذشت، صدا بزنم؛ صدایم درنیامد، سرم روی کنده درخت بود. آن موقع، با این فکر که چیزی که نزدیک می شود فرقی با خواب ندارد، خودم را رها کردم، منتظر بودم، پس گردن و پشتم مورمور می شد. نمی خواستم فکر کنم، اما هم می لرزیدم و هم فکر می کردم. بعد بلندم کردند و غرولندکنان گفتند: پاشا خیلی عصبانی خواهد شد! آن جا، وقتی دست هایم را باز می کردند، به من طعنه زدند: دشمن خدا و پیغمبر!
خیلی ها می دانند زندگی مقدر وجود ندارد و هر سرگذشتی در اصل، زنجیره ای از تصادف ها است. اما کسانی هم که این واقعیت را می دانند، در مقطعی از زندگی شان، وقتی برمی گردند و به گذشته می نگرند، به این نتیجه می رسند که هر کدام از تصادف های زندگی شان، یک ضرورت بوده است.
می توان گفت که هدف اصلی این ژانر، «زندگی بخشیدن به تاریخ» از طریق ساختن داستان هایی درباره ی گذشته یا یک دوره ی تاریخی خاص است.
سورئالیسم را بیشتر با هنرهای تجسمی می شناسند اما در واقع، این جنبش نه تنها در هنرهای تجسمی، بلکه در ادبیات ریشه دارد.
اورهان پاموک اولین نویسنده از کشور ترکیه است که موفق به کسب جایزه نوبل شده است.
رئالیسم جادویی، سبک ادبی فوق العاده جذاب و محبوبی است که از دل جهان بینی سحرآمیز مردم آمریکای لاتین به دنیای ادبیات وارد شده است.
اصلاً چنگی به دل نمیزد.
کتاب جریان خاص وجدی نداره وفوق العاده سرده تا آخر داستان منتظر یه اتفاقی که نمیافته .من خانه خاموش رو از اورحان پاموک خوانده بودم ولی اصلا قابل مقایسه نیستند.
شاید ضعفترین کار پاموک باشه البته اگه توضیحات نویسنده رو آخر کتاب رو اول کتاب بخونی دلچسبتر میشه